Η Άνια Καστρινάκη μιλάει στο Radio Alchemy

Παίζεις σε δυο παραστάσεις αυτή την περίοδο. Πως αισθάνεσαι ολοκληρώνοντας το εργαστήριο υποκριτικής που παρακολουθείς, να είσαι ήδη επι σκηνής;

Η συμμετοχή μου σε δυο παραστάσεις (” Το Μαγικό Σεντούκι”, ”Μια νύχτα στο Παρίσι” ) ενώ ταυτόχρονα φοιτώ και στο τελευταίο έτος του 92 ArtSchool με δασκάλα την ίδια τη σκηνοθέτη των παραστάσεων που συμμετέχω Έφη Μεράβογλου, αποτελεί μεγάλη χαρά αλλά και ταυτόχρονα πρόκληση για μένα . Η σκηνή σε καλεί να οπλιστείς με ότι έχεις μάθει από τις σπουδές , είναι  αυτό που λέμε ” It’s showtime !”. Κάθε παράσταση σου αφήνει την δική της ”γεύση” και διαφορετικά συναισθήματα. Στο ”Μαγικό Σεντούκι” υποδύομαι ένα μικρό κοριτσάκι την Αννούλα ενώ στο ”Μια νύχτα στο Παρίσι” την Αμάντα , μια γυναίκα που έχει πατήσει ήδη τα 30 επομένως τα βιώματα των χαρακτήρων απέχουν αρκετά .

 

Πες μια αγαπημένη σου στιγμή από τις πρόβες του κάθε έργου, που σε έκανε να γελάσεις πολύ.

Στο ”Μια νύχτα στο Παρίσι” δεν θα ξεχάσω σε μια από τις πρόβες μας, σε μια σκηνή που έτρεχα μέσα στο δωμάτιο πανικόβλητη και από την φόρα έφαγα μια απίστευτη τούμπα! Στο ”Μαγικό Σεντούκι” είχαν πολύ γέλιο οι διάφορες εκδοχές μας στα τραγούδια της παράστασης με τα κορίτσια . Η καθεμιά τραγουδούσε στο δικό της τόνο!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου Θεατρικό έργο από το Ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο και γιατί;

Όσο αφορά το παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο το έργο το οποίο λατρεύω από τα εφηβικά μου χρονιά είναι ο ”Ρωμαίος και η Ιουλιέτα” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ένα έργο τόσο κλασσικό, ερωτικό και αγνό ταυτόχρονα. Του Ελληνικού ρεπερτορίου ”Ποιος ανακάλυψε την Αμερική” της Χρύσας Σπηλιώτη .

Γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να παρακολουθήσει την κάθε παράσταση που παίζεις;

Το ”Μαγικό Σεντούκι” είναι μια διαδραστική παράσταση γεμάτη παιχνίδι και γνώσεις. Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας και συμμετέχουν στην παράσταση κάτι που είναι πολύ όμορφο για αυτό το προτείνω ανεπιφύλακτα τόσο σε γονείς όσο και σε δασκάλους που θα μπορούσαν να το παρακολουθήσουν με τους μαθητές τους. Το ”Μια νύχτα στο Παρίσι” αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς ακριβώς και μόνο για αυτό που σου ”μαρτυράει” ο τίτλος. Ο θεατής ζει πραγματικά μια νύχτα στο Παρίσι καθώς ξετυλίγεται μπροστά του μια ιστορία γεμάτη γέλιο, έρωτα και πολλά ευτράπελα!

 

Πως είναι η συνεργασία σου με τους συναδέλφους σου μέχρι τώρα;

Με τα παιδιά περνάμε φανταστικά στα παρασκήνια κι αυτό πιστεύω βγαίνει προς τα έξω. Η καλή σχέση των ηθοποιών κατά τη γνώμη μου είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια θεατρική παράσταση.

 

Ποιο είναι το μότο σου;

Ζήσε το σήμερα γιατί το χθες έφυγε και το αύριο δεν το ξέρεις !