,

Είδαμε την παράσταση «Αμνησία στον έρωτα 2 :Η εξέγερση των κλώνων»

Είδαμε την παράσταση «Αμνησία στον έρωτα 2 :Η εξέγερση των κλώνων» 

Από τη Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη

Τί είναι αγάπη; Θυμόμαστε ή μήπως έχουμε πάθει «αμνησία στον έρωτα»; Για να το διαπιστώσουμε, επισκεφτήκαμε το βράδυ της Παρασκευής το Χώρο Τέχνης 14η μέρα για να παρακολουθήσουμε το sequel της «Αμνησίας στον έρωτα» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Χρήστου Ράντου.

Βρισκόμαστε 21 χιλιάδες χρόνια μετά ανθρώπων όπου όλη η γη έχει πληγεί από την Αμνησία στον έρωτα και οι άνθρωποι αρχίζουν να χάνονται ο ένας μετά τον άλλον. Η Αλιάμνα και ο Ασμίν, οι βασιλιάδες του μέλλοντος, παίρνουν υλικό  DNA από τρία διάσημα ζευγάρια : Ρωμαίο- Ιουλιέτα, Μέριλιν- Κένεντι, Ένα και Δύο και μέχρι το φεγγάρι να γίνει κόκκινο προσπαθούν να τους κάνουν να ερωτευθούν ώστε να αναπαραχθεί η ανθρωπότητα από την αρχή και να ξαναγεννηθεί ο έρωτας. Όμως τίποτα δεν πάει καλά γιατί οι κλώνοι βγαίνουν όλοι ελαττωματικοί.

Η παράσταση «Αμνησία στον έρωτα 2: Η εξέγερση των κλώνων» τοποθετείται χρονικά 21 χιλιάδες χρόνια μετά κλώνων.  Γίνεται εξέγερση και οι κλώνοι προσπαθούν να εξουσιάσουν τις δυνάμεις του καλού και του κακού. Όμως ο Άρης και η Αφροδίτη προσπαθούν να αφανίσουν τη γη από το σύμπαν. Ποιός θα βγει νικητής σε όλη αυτή τη μάχη;

Ο Χρήστος Ράντου, δημιουργός του έργου και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της παράστασης χαρακτηρίζει το έργο του ως μια sci-fi υστερική κωμωδία που προσεγγίζει τον έρωτα στην πιο σκληρή του όψη με μια ωμή και απελευθερωμένη άποψη για τον τρόπο που πρέπει να τον υμνούμε.

Είδαμε επί σκηνής την προσπάθεια μιας άρτια δεμένης ομάδας να δώσει υπόσταση στο όραμα του καλλιτέχνη. Αναμφισβήτητα είναι μια συλλογική δουλειά που έχει ρυθμό και αυξανόμενες εντάσεις με έντονη επίκληση στο συναίσθημα και την κυριαρχία των ηδονών στο κορμί και την ψυχή μας. Αναγνωρίσαμε όμως και μια εμμονή στη λαγνεία της σάρκας που αν και σαν θέαμα δεν μας σόκαρε, ήταν προκλητική καθώς δεν νιώσαμε πως στηρίζεται σε βαθειά θεμέλια.

Από τους πρωταγωνιστές ξεχωρίσαμε τη Ντιάνα Φραγκιά στο ρόλο της βασίλισσας Αλιάμνα και τον Άρη Βέβη στο ρόλο του βασιλιά Ασμίν για την υποκριτική τους δεινότητα, τα ευχάριστα κωμικά στοιχεία που ενσωμάτωσαν στους ήρωές τους αλλά και τη λάμψη τους στη σκηνή. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η παρουσία του Παντελή Δημόπουλου στο ρόλο του Ρωμαίου. Ο ηθοποιός στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο ύψος των περιστάσεων υποστηρίζοντας το ρόλο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εναλλακτικό θέαμα με μια φρέσκια προχωρημένη προσέγγιση που σίγουρα ήρθε για να ταράξει τα νερά. Ας σας αρέσουν τα διαφορετικά, δεν έχετε παρά να το επισκεφτείτε.

Καλή σας θέαση!