,

Βρεθήκαμε στο Anthem Festival

Το Anthem Festival είναι ένας underground θεσμός που παρακολουθούμε και στηρίζουμε στο Radioalchemy και την περασμένη Παρασκευή δώσαμε το παρόν στο 4ο Anthem Festival. Η ομάδα του anthem.gr για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έδωσε βήμα σε ταλαντούχες rock και metal μπάντες του underground χώρου και πρόσφερε μία ακόμα φοβερή βραδιά.

Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι Sealed Paths, οι οποίοι και ζέσταναν το κοινό που είχε αρχίσει να περνάει την πόρτα του Death Disco. Με δυναμικές διασκευές, ένα δικό τους τραγούδι που έλαβε θετικά σχόλια και πολύ πάθος, το κοινό μπήκε κατευθείαν στο κλίμα από τους Αθηναίους rockers που παρουσίασαν ένα πολύ δεμένο σύνολο και ένα απολαυστικό setlist.

Σειρά πήραν οι Disillusive Play, οι οποίοι δεν πτοήθηκαν από ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν μετά το πρώτο τραγούδι και παρουσίασαν ένα φοβερό setlist με τραγούδια από το album τους που σύντομα θα κυκλοφορήσει, αλλά και 2 τρομερές διασκευές, με το «Crazy Train» να είναι καταπληκτικό. Το κράμα της metal και των πολλών διαφορετικών επιρροών που διαθέτουν τα μέλη της μπάντας οδήγησε στο να ακούσουμε όμορφες συνθέσεις και προμηνύει ένα λαμπρό μέλλον.

 

Στη σκηνή ανέβηκαν οι διοργανωτές του Anthem Festival Τζανέτος Καβαλιώτης, Νικόλας Βασιλείου και Θοδωρής Βλιώρας, οι οποίοι ευχαρίστησαν τα συγκροτήματα, το Death Disco, τα Reflections του Γιώργου Σαφελά και τους χορηγούς επικοινωνίας του φεστιβάλ και ευχήθηκαν στο κοινό να απολαύσει εξίσου τη συνέχεια της βραδιάς.

Οι Mental Disobedience παρουσιάστηκαν και ανατίναξαν το γεμάτο Death Disco με μία από τις δυναμικότερες εμφανίσεις που έχουμε δει σε Anthem Festival! Τα πέντε μέλη της μπάντας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, το κοινό επιδόθηκε σε ανελέητο mosh pit και headbanging απολαμβάνοντας τα τραγούδια των νεαρών, οι οποίοι προσέδωσαν ακόμα περισσότερη ενέργεια στη βραδιά.

 

Το φεστιβάλ έκλεισε με headliners τους Acherons Chaos στην πρώτη τους συναυλία μετά από 2,5 χρόνια. Το setlist των black metallers από την Αθήνα περιλάμβανε κομμάτια τόσο από τον πρώτο τους δίσκο, όσο και καινούρια τραγούδια που θα ηχογραφηθούν εν καιρώ. Με ψήγματα θεατρικότητας, βαθιά φιλοσοφημένους στίχους και εξαιρετικό παίξιμο έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.

 

Ο ήχος που επιμελήθηκε ο Πάνος Αγγελοθανάσης ήταν για ακόμα μία φορά αψεγάδιαστος, ενώ η βραδιά ήταν συνολικά πολύ όμορφη και άφησε 100% ικανοποιημένο τον κόσμο που πήγε στο Death Disco. Και τα 4 συγκροτήματα ήταν εκπληκτικά, αποδεικνύοντας τι διαμάντια υπάρχουν στην underground σκηνή και απέδειξαν ότι με συνεχή δουλειά και προσήλωση στους στόχους, το μέλλον τους ανήκει. Αναμένουμε το 5ο Act του Anthem Festival!

 

Φωτογραφίες: Markos Chiotakis