Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των Εκδόσεων Διόπτρα περιλαμβάνει δέκα (10) νέους τίτλους που καλύπτουν τις κατηγορίες ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, του αστυνομικού μυθιστορήματος, του ρομαντικού μυθιστορήματος καθώς και του παιδικού βιβλίου. Ότι χρειάζεστε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Ελληνική Πεζογραφία

Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Τίτλος Ματωμένα εντελβάις
Συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη
Μεταφραστής
Επιμελητής Μαρία Οικονομίδου
ISBN 978-960-605-265-1
Barcode 9789606052651
Τιμή με ΦΠΑ 17.70 €
Σελίδες 488
Κατηγορία Ελληνική πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ελλάδα
Θεματολογία Σύγχρονη Πεζογραφία

Περιγραφή Βιβλίου

Μέσα στην ομίχλη των ελβετικών Άλπεων, στήνεται η παγίδα που θα μετατρέψει το όνειρο μιας γυναίκας σε εφιάλτη.

Η Μαργκό, μια Ελληνίδα αντικέρ στη μεταπολεμική Γενεύη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μυστηριώδη υπόθεση φόνων, με θύματα τους μνηστήρες της καλύτερής της φίλης.
Στην προσπάθειά της να τη βοηθήσει, η Μαργκό ξεκινάει μια επικίνδυνη περιπλάνηση στα βαθιά αλπικά δάση, έχοντας στο πλευρό της τον γοητευτικό πάστορα Σερζ.
Ψάχνοντας την αλήθεια πίσω από μια σκοτεινή ερωτική ιστορία, θα οδηγηθεί στο σαλέ ενός παρανοϊκού ωρολογοποιού και της αινιγματικής μητέρας του, θα εγκλωβιστεί στο ερειπωμένο κάστρο που κρύβει έναν φυγόδικο Ναζί και, αναπόφευκτα, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τα βήματά τους στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού και της ψυχής.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Γιώτα Γουβέλη

Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η Μουσική του Κόσμου (2010), Το Σκίτσο (2011), Το Κεντρί της Πεταλούδας (2013), Το Μαγεμένο Ποτάμι (2014), Η Πρώτη Κυρία (2015), Η Νύφη της Μασσαλίας (2016) και Ματωμένα Εντελβάις (2017). facebook.com/giota.gouveli twitter.com/GiotaGouveli

Αστυνομική Λογοτεχνία

Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Τίτλος Το μωρό στην κούνια
Συγγραφέας Sophie Hannah
Μεταφραστής Μαρία Ευγενία Κουτσάκου
Επιμελητής Δανάη Ανταβαλή
ISBN 978-960-605-244-6
Barcode 9789606052446
Τιμή με ΦΠΑ 16.60 €
Σελίδες 424
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Θεματολογία Αστυνομικά – Θρίλερ

Περιγραφή Βιβλίου

Η Άλις αφήνει τη μόλις δύο εβδομάδων κόρη της στο σπίτι με τον σύζυγό της Ντέιβιντ, για να κάνει την πρώτη της έξοδο μετά τον τοκετό. Όταν επιστρέφει, δύο ώρες αργότερα, επιμένει ότι το μωρό που βρίσκεται μέσα στην κούνια δεν είναι το δικό της. Παρά την ολοφάνερη συντριβή της, ο Ντέιβιντ επιμένει ότι αυτή κάνει λάθος.
Η αστυνομία καλείται να αναλάβει την υπόθεση. Ο ντετέκτιβ Σάιμον Ουοτερχάουζ είναι συμπονετικός, αλλά διατηρεί κάποιες αμφιβολίες για την ιστορία της Άλις. Η προϊσταμένη του, η αρχιφύλακας Τσάρλι Ζάιλερ, πιστεύει ότι η Άλις υποφέρει από κάποιου είδους φρεναπάτη, που οφείλεται σε επιλόχεια κατάθλιψη. Η στάση του Ντέιβιντ γίνεται συνεχώς πιο εχθρική και απειλητική, ενώ είναι πεπεισμένος ότι η Άλις ή έχει τρελαθεί ή ψεύδεται. Ποιος είναι ο ρόλος της πεθεράς της στο γεγονός αυτό; Πώς θα μπορέσει η Άλις να πείσει την αστυνομία για το δίκιο της πριν να είναι πολύ αργά;

Αξεπέραστα… καλό! Η ανατριχιαστική αγωνία του παλιού καιρού σε ένα σύγχρονο απολαυστικό θρίλερ.
— The Times (Λονδίνο)

Η συγγραφέας με εντυπωσιακή αυτοπεποίθηση εντάσσεται αρμονικά στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας: Οι χαρακτήρες της είναι ολοζώντανοι, η αφήγηση σε πρώτο και σε τρίτο πρόσωπο, αν και αποτελεί πρόκληση, εκτυλίσσεται με μαεστρία, και η κατάληξη του μυθιστορήματος είναι δαιμόνια.
— The Sunday Times

Ένα τρομακτικό μυστήριο επαναλαμβανόμενων παραπλανητικών μεθοδεύσεων που οδηγούν στην πιο εκπληκτική αποκάλυψη. Μια βασανιστική ιστορία γραμμένη με σαγηνευτική δεξιοτεχνία.
— The Scotsman

Σχετικά με τη Συγγραφέα Sophie Hannah

Η Sophie Hannah είναι μια διεθνώς επιτυχημένη Αγγλίδα συγγραφέας, της οποίας τα best sellers ψυχολογικά θρίλερ και αστυνομικά εκδίδονται σε 27 χώρες. Το 2013, το τελευταίο της μυθιστόρημα, The Carrier, κέρδισε το «Thriller of the Year Award» στα εθνικά βραβεία Specsavers. Δύο μυθιστορήματα της S.H., The Point of Rescue και The Other Half Lives, έχουν διασκευαστεί σε σενάριο για τη μίνι τηλεοπτική σειρά με τίτλο Case Sensitive, που προβλήθηκε την περίοδο 2011-2012. Το 2004, η S.H. κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος Daphne du Maurier, για το συναρπαστικό της διήγημα The Octopus Nest, που τώρα εκδίδεται στην πρώτη συλλογή διηγημάτων της με τίτλο The Fantastic Book of Everybody’s Secrets. Έχει επιπλέον εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Η τελευταία, Pessimism for Beginners, συμπεριελήφθη στη βραχεία λίστα του βραβείου T.S. Eliot, το 2007. Σήμερα είναι σαράντα τριών ετών και ζει με τον σύζυγο και τα παιδιά τους στο Κέμπριτζ, όπου και διδάσκει στο Lucy Cavendish College. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Έγκλημα με υπογραφή και Η γυναίκα με το μυστικό. www.agathachristie.com www.sophiehannah.com

Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Τίτλος Η τελετουργία
Συγγραφέας Mo Hayder
Μεταφραστής Βαγγέλης Γιαννίσης
Επιμελητής Έλενα Κατσαΐτη
ISBN 978-960-605-248-4
Barcode 9789606052484
Τιμή με ΦΠΑ 16.60 €
Σελίδες 448
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Θεματολογία Αστυνομικά – Θρίλερ

Περιγραφή Βιβλίου

…Θυμώνω κάπως με τους συγγραφείς που δεν περιγράφουν με λεπτομέρεια το έγκλημα, ώστε να δημιουργήσουν την απαραίτητη ένταση, επειδή πιστεύω ότι δεν είναι ειλικρινείς με τους αναγνώστες τους.
Mo Hayder

Λίγο μετά το μεσημέρι μιας απριλιάτικης ημέρας, τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, μια δύτης της αστυνομίας, η αρχιφύλακας Φλι Μάρλι, σφίγγει στη γαντοφορεμένη χούφτα της ένα ανθρώπινο χέρι. Η διαπίστωση πως έχει αποκοπεί από το σώμα είναι από μόνη της συνταρακτική. Το μακάβριο εύρημα παίρνει δραματικές διαστάσεις όταν την επόμενη μέρα ανακαλύπτεται και δεύτερο κομμένο χέρι. Η ιατροδικαστική γνωμάτευση πιστοποιεί ότι και τα δύο έχουν κοπεί πρόσφατα και το θύμα ήταν ζωντανό κατά τον ακρωτηριασμό του.
Ο επιθεωρητής Τζακ Κάφερι, ο οποίος έχει μόλις πάρει μετάθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση του Μπρίστολ, συνεργάζεται με τη Φλι, και οι δυο τους δεν αργούν να ανακαλύψουν ότι τα κομμένα χέρια ανήκουν σε έναν νεαρό, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται τον τελευταίο καιρό.
Η έρευνα για τον εντοπισμό του νεαρού, αλλά και του ατόμου που τον απήγαγε, θα τους οδηγήσει στις πιο σκοτεινές γωνιές του υποκόσμου του Μπρίστολ, όπου τα ναρκωτικά διακινούνται ανεμπόδιστα, όπου τα παιδιά του δρόμου εκπορνεύονται για τη δόση τους, όπου ένα αρχέγονο κακό παραμονεύει.
Ένα κακό που τρέφεται με το αίμα και τη σάρκα των ανθρώπων.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Mo Hayder

Η Mo Hayder έχει γράψει μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά αστυνομικά μυθιστορήματα στην ιστορία του είδους. Το πρώτο της βιβλίο, Το Φονικό Κελάηδισμα, χαρακτηρίστηκε από την Guardian «πρώτης γραμμής θρίλερ που σοκάρει» και το επόμενο, Η Σιωπή των Δέντρων, ψηφίστηκε από τους Times ως «ένα από τα πιο τρομακτικά θρίλερ που γράφτηκαν ποτέ». Το 2012, κέρδισε το βραβείο Έντγκαρ Καλύτερου Μυθιστορήματος. Τα βιβλία της χαρακτηρίζονται από σπάνια αυθεντικότητα, καθώς αντλεί υλικό από τη μακρά συνεργασία της σε ρόλο ερευνήτριας με αστυνομικά τμήματα της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και από τις προσωπικές της συνεντεύξεις με εγκληματίες και πόρνες. Η Mo Hayder εγκατέλειψε το σχολείο στα δεκαπέντε της χρόνια και δούλεψε ως σερβιτόρα, υπάλληλος εταιρείας φύλαξης, δασκάλα αγγλικών, ακόμα και ως υποδοχή σε κλαμπ του Τόκιο. Έχει μεταπτυχιακό στη σκηνοθεσία από το American University της Ουάσινγκτον και μεταπτυχιακό στη δημιουργική γραφή από το Bath Spa University. Ζει στη νοτιοδυτική Αγγλία και εργάζεται αποκλειστικά ως συγγραφέας. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Το Φονικό Κελάηδισμα, Η Σιωπή των Δέντρων και Η Τελετουργία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της: www.mohayder.net καθώς και τη σελίδα της στο Facebook: AuthorMoHayder

Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Τίτλος Εκείνη τη νύχτα
Συγγραφέας Chevy Stevens
Μεταφραστής Ουρανία Τουτουντζή
Επιμελητής Βάννα Κατσαρού
ISBN 978-960-605-349-8
Barcode 9789606053498
Τιμή με ΦΠΑ 9.90 €
Σελίδες 488
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback χωρίς αυτιά
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Περιγραφή Βιβλίου

Η δεκαοχτάχρονη Τόνι και ο φίλος της, ο Ράιαν, καταδικάστηκαν άδικα για το φόνο της μικρότερης αδελφής της.
Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, η Τόνι επιστρέφει στον τόπο της, έτοιμη να συνεχίσει τη ζωή της και να αφήσει πίσω της το παρελθόν.
Θα διαπιστώσει πολύ σύντομα όμως ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Ο Ράιαν είναι πεπεισμένος πως μπορεί να ανακαλύψει την αλήθεια –η μητέρα της Τόνι εξακολουθεί να θεωρεί ένοχη την κόρη της– και οι παλιές της συμμαθήτριες που της είχαν κάνει κάποτε τη ζωή κόλαση ίσως να κρύβουν μυστικά που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.
Προτού λοιπόν μπορέσει να προχωρήσει μπροστά, η Τόνι θα πρέπει να κάνει ένα τρομακτικό βήμα προς τα πίσω, στη φρίκη του παρελθόντος, ώστε να ξεσκεπάσει την αλήθεια και να «καθαρίσει» επιτέλους το όνομά της, πριν να είναι πολύ αργά.

«Έντονο και γεμάτο σασπένς – ένα καταπληκτικό ψυχολογικό θρίλερ».
Lee Child

«Με τη γρήγορη και τολμηρή πλοκή του, το βιβλίο διερευνά με τρόπο αριστοτεχνικό πόσο τρομακτική μορφή μπορεί να πάρει o εκφοβισμός, ήδη από τα σχολικά χρόνια».
Kimberly McCreight, συγγραφέας του best seller των New York Times, Reconstructing Amelie

«Η Chevy Stevens πλάθει και πάλι μια ιστορία γεμάτη σασπένς. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με μυστικά, προδοσίες, πικρές απογοητεύσεις και, τελικά, την πολυπόθητη λύτρωση».
Jennifer McMahon, συγγραφέας του best seller των New York Times, The Winter People

Σχετικά με τη Συγγραφέα Chevy Stevens

Η Chevy Stevens μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στο Νησί Βανκούβερ του Καναδά, όπου εξακολουθεί να ζει με το σύζυγό της και την κόρη τους. Όταν δεν εργάζεται για κάποιο επόμενο βιβλίο της, της αρέσει να κατασκηνώνει με την οικογένειά της στα γύρω βουνά και να κάνει κωπηλασία. Με το πρώτο της μυθιστόρημα, Η Eξαφάνιση, κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (Best First Novel).
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της:
www.chevystevens.com

Ξένη Πεζογραφία

Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Τίτλος Το καλοκαίρι των μουσώνων
Συγγραφέας Julia Gregson
Μεταφραστής Μαρία Τραϊκόγλου
Επιμελητής Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη
ISBN 978-960-605-246-0
Barcode 9789606052460
Τιμή με ΦΠΑ 17.70 €
Σελίδες 584
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο

Περιγραφή Βιβλίου

Αγγλία, 1947. Η Κιτ, νοσηλεύτρια στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, κρύβει ένα επώδυνο μυστικό. Εξαντλημένη σωματικά και ψυχικά, ζητάει βοήθεια από τη φίλη της Ντέιζι, η οποία, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου της, στέλνει μαίες στη νότια Ινδία.
Την ίδια περίοδο η Κιτ συναντάει τον Άντο, έναν Ινδό γιατρό που ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από την Οξφόρδη. Για τη μητέρα της Κιτ, ο Άντο αντιπροσωπεύει όλα εκείνα που απεύχεται για την κόρη της. Διψασμένη για περιπέτειες και βαθιά ερωτευμένη, η Κιτ παντρεύεται τον Άντο κρυφά κι οι δυο τους φεύγουν για τη νότια Ινδία.
Η ζωή της Κιτ, όμως, δεν είναι αυτό που είχε φανταστεί, και η σχέση του ζευγαριού δοκιμάζεται σκληρά. Σε έναν γοργά μεταβαλλόμενο κόσμο, η αφέλεια και οι καλές προθέσεις της Κιτ θα την οδηγήσουν σε μια τρομακτική και επικίνδυνη κατάσταση…
Μια συγκλονιστική ιστορία, βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες, που πραγματεύεται τις χαρές και τις δυσκολίες της οικογένειας και τη νοσταλγία για την πατρίδα. Άραγε πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε, προκειμένου να βρισκόμαστε με αυτούς που αγαπάμε;

Σχετικά με τη Συγγραφέα Julia Gregson

Η Julia Gregson εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, την Ινδία και το Βιετνάμ για εφημερίδες και περιοδικά, όπως το Rolling Stone και οι Times. Ζει στην Ουαλία με την οικογένειά της. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν το πρώτο της βιβλίο Στην Καρδιά των Μουσώνων, που βραβεύτηκε από το Romantic Novelists’ Association ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2008, Tο Λουλούδι της Κριμαίας, που βραβεύτηκε επίσης από το Prince Maurice Prize το 2010, Tο Γιασεμί της Ανατολής και Το Καλοκαίρι των Μουσώνων.
Τρόποι επικοινωνίας με τη συγγραφέα:
juliagregson.blogspot.com/2010/05/jasmine-nights.html
www.juliagregson.net
twitter username
juliagregson

Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Τίτλος Ο θησαυρός των Ναζί
Συγγραφέας David Gibbins
Μεταφραστής Γεώργιος Μπαρουξής
Επιμελητής Αλέξανδρος Ρ. Φιλίππου
ISBN 978-960-605-250-7
Barcode 9789606052507
Τιμή με ΦΠΑ 16.60 €
Σελίδες 424
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Καναδάς
Θεματολογία Περιπέτεια

Περιγραφή Βιβλίου

589 π.Χ.
Ο αρχαίος κόσμος καταρρέει. Οι ιερείς του Ναού αναζητούν απελπισμένοι τους μεγαλύτερους θαλασσοπόρους του κόσμου για να σώσουν τους θησαυρούς τους. Σε μια μακρινή ακτή, στο μέρος που οι προφήτες ονόμαζαν Άρμα των Θεών, μετά το πιο εκπληκτικό ταξίδι που είχε γίνει ποτέ, ένας Φοίνικας, o Άννωνας, τρέπεται σε φυγή για να σώσει τη ζωή του από έναν τρομακτικό εχθρό…
1943
Στις πιο σκοτεινές ημέρες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι αποκρυπτογράφοι των Συμμάχων έπαιζαν ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου. Για μερικούς, διακυβευόταν κάτι ακόμη πιο σημαντικό, μια άκρως απόρρητη ανταλλαγή θανάσιμων υλικών ανάμεσα στους Ναζί και τους Ιάπωνες που έπρεπε να τη σταματήσουν με κάθε θυσία. Όμως ακόμη κι αυτοί δεν ήξεραν τίποτα για το αρχαίο αντικείμενο που ήταν κρυμμένο πάνω σε ένα πλοίο, τη μοίρα του οποίου μόλις είχαν σφραγίσει…
Σήμερα
Ο θαλάσσιος αρχαιολόγος Τζακ Χάουαρντ και ο φίλος του Κώστας αναλαμβάνουν μία από τις πιο επικίνδυνες καταδύσεις στη ζωή τους, αναζητώντας μια ποσότητα χρυσού των Ναζί. Η  έρευνα θα τους οδηγήσει σε ένα φοινικικό ναυάγιο έξω από τα παράλια της Αγγλίας και σε έναν αποκρυπτογράφο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που έχει να αφηγηθεί μια απίστευτη ιστορία. Σταδιακά ο Τζακ ενώνει τα κομμάτια του παζλ, ανακαλύπτοντας την αλήθεια για ένα από τα μεγαλύτερα εξερευνητικά ταξίδια της αρχαιότητας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα David Gibbins

Ο David Gibbins είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας, αρχαιολόγος και παγκόσμια αυθεντία στην εξερεύνηση αρχαίων ναυαγίων και καταποντισμένων πόλεων. Πριν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή, διετέλεσε για μία δεκαετία καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας διδάσκοντας Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και των Πολιτισμών. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία του: Ατλαντίς, Ο Θησαυρός των Σταυροφόρων, Το Χειρόγραφο, Οι Φύλακες του Mυστικού, Η Μάσκα της Τροίας, Οι θεοί της Ατλαντίδας, Total War Rome – Καταστρέψτε την Καρχηδόνα, Το Σπαθί του Αττίλα, Φαραώ και Πυραμίδα. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκαν σε 29 γλώσσες.

Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Τίτλος Ο μπρούντζινος καβαλάρης
Συγγραφέας Paullina Simons
Μεταφραστής Γιάννης Σπανδωνής
Επιμελητής Μαρία Οικονομίδου
ISBN 978-960-605-266-8
Barcode 9789606052668
Τιμή με ΦΠΑ 18.80 €
Σελίδες 808
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Περιγραφή Βιβλίου

Οι χρυσαφένιοι ουρανοί, το διάφανο λυκόφως, οι λευκές νύχτες ξεχειλίζουν υποσχέσεις· για νιάτα, για έρωτα, για αιώνια ανανέωση. Ο πόλεμος δεν έχει αγγίξει ακόμη τούτη την πόλη με τα περασμένα μεγαλεία, ούτε τη ζωή της Τατιάνας Μετάνοβα, που ζει στριμωγμένα σε δυο κάμαρες με όλη την οικογένειά της. Ο κόσμος της όμως διαλύεται όταν οι στρατιές του Χίτλερ επιτίθενται στη Ρωσία και αρχίζουν να σφυροκοπούν αδιάκοπα το Λένινγκραντ.
Ωστόσο, ένα φως συνεχίζει να λάμπει μέσα σ’ αυτό το ζοφερό σκοτάδι. Η Τατιάνα γνωρίζει τον Αλεξάντερ, έναν νεαρό αξιωματικό του Κόκκινου Στρατού. Οι δύο νέοι νιώθουν μια αμοιβαία έλξη. Εκείνος, δυνατός και γεμάτος αυτοπεποίθηση, κρύβει ένα μυστηριώδες και προβληματικό παρελθόν. Σύντομα, όμως, ο τρομερός χειμώνας και η ανελέητη πολιορκία των Γερμανών φέρνουν στην πόλη την πείνα, την απελπισία, τον φόβο. Ο συγκλονιστικός έρωτας της Τατιάνας και του Αλεξάντερ απειλεί να διαλύσει την οικογένεια των Μετάνοφ και να βγάλει στην επιφάνεια το επικίνδυνο μυστικό που τόσο προσεκτικά κρύβει ο Αλεξάντερ· ένα μυστικό καταστροφικό όσο κι ο πόλεμος.
Αιχμάλωτοι του πάθους, οι δύο ερωτευμένοι νέοι παρασύρονται από την άγρια παλίρροια που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.

Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης μαγνητίζει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα και ζωντανεύει την ιστορία δύο ακατάβλητων ηρωικών πνευμάτων και του μεγάλου έρωτά τους, που θριαμβεύει μέσα στην καταστροφική λαίλαπα του πολέμου.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Paullina Simons

Η Paullina Simons γεννήθηκε το 1963 στο Λένινγκραντ της ΕΣΣΔ. Όταν ήταν δέκα ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ονειρευόταν από μικρή πως κάποια μέρα θα γινόταν συγγραφέας, αλλά το όνειρό της αναβλήθηκε μέχρι να μάθει αγγλικά και να ξεπεράσει το πολιτισμικό σοκ της εγκατάστασης σε μια καινούρια πατρίδα. Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο, εργάστηκε ως οικονομική συντάκτρια και μεταφράστρια. Έγραψε την πρώτη νουβέλα της με τίτλο Tully, η οποία αγαπήθηκε από αναγνώστες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Συνέχισε να γράφει μυθιστορήματα, όπως τα Κόκκινα Φύλλα, Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης, Τατιάνα και Αλεξάντερ, Οι Kήποι της Τατιάνας. Πολλά από τα βιβλία της έγιναν διεθνή best sellers. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας, Ο Μπρούντζινος Καβαλάρης και Τατιάνα και Αλεξάντερ.

Παιδικό Βιβλίο

Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Τίτλος 100 Παραθυράκια γνώσης – Αριθμοί
Συγγραφέας
Μεταφραστής Έλενα Κατσαΐτη
Επιμελητής Έλενα Κατσαΐτη
ISBN 978-960-605-210-1
Barcode 9789606052101
Τιμή με ΦΠΑ 9.90 €
Σελίδες 16
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία
Format Hardback
Μέγεθος 210 x 210
Χώρα προέλευσης Βέλγιο

Περιγραφή Βιβλίου

Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν συνέχεια νέες λέξεις. Αυτό το βιβλίο φέρνει έναν φανταστικό τρόπο να μάθετε στο παιδί εκατό νέες λέξεις που θα τις συνδέσει με τη σωστή σημασία τους.
Τα στοιχεία και τα παραθυράκια που ανοιγοκλείνουν θα κεντρίσουν την περιέργειά του ξανά και ξανά και θα περάσετε ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας!
Νέα βιβλία για την καλοκαιρινή σας τσάντα από τις Εκδόσεις Διόπτρα
Τίτλος 100 Παραθυράκια γνώσης – Σχήματα & Χρώματα
Συγγραφέας
Μεταφραστής Έλενα Κατσαΐτη
Επιμελητής Έλενα Κατσαΐτη
ISBN 978-960-605-209-5
Barcode 9789606052095
Τιμή με ΦΠΑ 9.90 €
Σελίδες 16
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία
Format Hardback
Μέγεθος 210 x 210
Χώρα προέλευσης Βέλγιο

Περιγραφή Βιβλίου

Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν συνέχεια νέες λέξεις. Αυτό το βιβλίο φέρνει έναν φανταστικό τρόπο να μάθετε στο παιδί εκατό νέες λέξεις που θα τις συνδέσει με τη σωστή σημασία τους.
Τα στοιχεία και τα παραθυράκια που ανοιγοκλείνουν θα κεντρίσουν την περιέργειά του ξανά και ξανά και θα περάσετε ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας!

Εκδόσεις Elxis

Ο ρομαντικός κύριος Μπρίτζερτον (Οικογένεια Μπρίτζ...
Τίτλος Ο ρομαντικός κύριος Μπρίτζερτον (Οικογένεια Μπρίτζ…
Συγγραφέας Julia Quinn
Μεταφραστής Βιολέττα Ζεύκη
Επιμελητής Βίκυ Κατσαρού
ISBN 978-618-5229-26-9
Barcode 9786185229269
Τιμή με ΦΠΑ 14.35 €
Σελίδες 424
Κατηγορία Εκδόσεις Elxis
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Θεματολογία Romance

Περιγραφή Βιβλίου

Η Πενέλοπε Φέδερινγκτον είναι ερωτευμένη με τον Κόλιν Μπρίτζερτον, τον αδελφό της καλύτερής της φίλης, και έχει περάσει τη μισή ζωή της παρακολουθώντας τον από απόσταση. Πιστεύει ότι γνωρίζει τα πάντα για εκείνον, ώσπου ανακαλύπτει ένα βαθιά κρυμμένο μυστικό και φοβάται ότι τελικά δεν τον γνωρίζει καθόλου.
Ο Κόλιν Μπρίτζερτον έχει κουραστεί να τον θεωρούν αποκλειστικά έναν ανεγκέφαλο γόη και να ασχολούνται όλοι με τη λαίδη Γουίσλνταουν, την περίφημη συγγραφέα της σκανδαλοθηρικής φυλλάδας, η οποία ούτε ένα φύλλο δεν εκδίδει χωρίς να τον αναφέρει στην πρώτη σελίδα. Όταν όμως ο Κόλιν επιστρέφει στο Λονδίνο από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ανακαλύπτει ότι η Πενέλοπε Φέδερινγκτον, το κορίτσι που στοιχειώνει τα όνειρά του, έχει τα δικά της ανομολόγητα μυστικά.
Τίποτε στη ζωή του δεν είναι πια ίδιο… Ο απατηλός εργένης έρχεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο δίλημμα: το κορίτσι αυτό θα απειλήσει το πεπρωμένο του ή μήπως είναι η υπόσχεση για ένα αίσιο τέλος;

Το επόμενο βιβλίο της σειράς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΡΙΤΖΕΡΤΟΝ με τίτλο: Αιώνια δικός σου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis στις 11/10/2017.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Julia Quinn

Η Julia Quinn, πρώτη στην κατάταξη των πιο ευπώλητων συγγραφέων στους New York Times, λατρεύει να καταρρίπτει τον μύθο ότι οι έξυπνες γυναίκες δεν διαβάζουν (ή δεν γράφουν) ρομαντικά μυθιστορήματα. Μάλιστα, το 2001 τον κατέρριψε εντυπωσιακά, με την εμφάνισή της στο τηλεπαιχνίδι Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος, απ’ όπου αποχώρησε με 79.000 δολάρια σε τζάκποτ. Υστερούσε όντως σε γνώσεις όσον αφορά το μπέιζμπολ, τη μουσική κάντρι και τα λούτρινα παιχνίδια, αλλά δηλώνει περήφανη που διέπρεψε στον τομέα βρετανική λογοτεχνία, απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις ιστορίας και γεωγραφίας και γνώριζε ότι υπήρχε κάποιος Ντα Βίντσι πριν από τον ομώνυμο κώδικα. Το 2010 η Julia Quinn κέρδισε το τρίτο της Βραβείο RITA μέσα σε μια τετραετία και είναι ένα από τα μόλις δεκαέξι μέλη του Hall of Fame των Συγγραφέων Ρομαντικών Μυθιστορημάτων της Αμερικής. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 29 γλώσσες και σήμερα ζει με την οικογένειά της στις βορειοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Από τις Εκδόσεις Elxis κυκλοφορούν τα βιβλία της Ο δούκας κι εκείνη, Ο ιππότης που αγάπησε και Παραμυθένια πρόταση. www.juliaquinn.com