MYTHOLOGY – Έκθεση Τέχνης στη Πινακοθήκη Μυκόνου

Μythology τιτλοφορείται η τριλογία Τέχνης που θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, των τριών καταξιωμένων εικαστικών Πετρίδη Χρήστου, Μπουχλαριώτου Ολυμπίας και Βερούτη Κωνσταντίνου, από τις 11 έως τις 20 Ιουνίου 2017 και είναι εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα, τον Ελληνικό Φως και το Γαλάζιο του πελάγους, που σκοπό έχουν να μεταδώσουν τον Ελληνικό Μύθο σε τόπο και χρόνο πέραν των ορίων.

Η έκθεση Τέχνης Mythology αφορά σε δημιουργίες  ζωγραφικής, γλυπτικής και mixed media έχοντας έντονα  στοιχεία της pop art, του σουρεαλισμούκαι της abstract τεχνικής, με πυρήνα την Ελληνική Μυθολογία και όπως αυτή μεταφέρεται στον 21Ο αιώνα, μέσα από τα μάτια των  καλλιτεχνών και την ιδιαίτερη τεχνoτροπία που χρησιμοποιεί ο καθένας τους.

Πρόκειται για 3 ατομικές παρουσιάσεις των τριών δημιουργών όπου λειτουργούν συμπληρωματικά και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα μέσα από τη πλατφόρμα Τέχνης Mythology / The Artistic trilogy να εξερευνήσει άλλες διαστάσεις του χρόνου, των αντιλήψεων, των πεποιθήσεων, της  ζωής και των μύθων της Αρχαίας Ελλάδας. Η πινακοθήκη του διάσημου νησιού θα ανοίξει τις πύλες της τη Κυριακή 11 Ιουνίου στις 8μμ, όπου οι τρεις εικαστικοί για 10 ημέρες θα ενώσουν το παρόν με το μακρινό παρελθόν !

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνεργάτες: Παπαγιαννακόπουλος Οινοποιεία, Αrt-emis Productions – Yiannis Pavlidis Photography – Xsquare design lab – S.T Music

Πληροφορίες : 698 5015 875 / mythologyplatform@gmail.com

Link promo video: https://www.youtube.com/watch?v=SXtDqJruSh0&feature=youtu.be

Η γνωστή «Πινακοθήκη Μυκόνου», αρχικά ήταν το σπίτι της Μυκονιάτισσας ζωγράφου Μαρίας Ιγγλέση και βρίσκεται στο Ματογιάννι όπου φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας κ.α