,

Μια μαγική συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα

Μια μαγική συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα και τους εκλεκτούς καλεσμένους της

Το συναυλιακό καλοκαίρι στη Τεχνόπολη ξεκίνησε με τη συναυλία της Γιώτας Νέγκα,μια από τις σημαντικότερες, λαϊκές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου.


Τη Παρασκευή 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Γιώτας Νέγκα στη Τεχνόπολη και το Radio Alchemy ήταν εκεί!

Η Τεχνόπολη είχε γεμίσει από νωρίς.Λίγο μετά τις 21.15 η αγαπημένη ερμηνεύτρια άνοιξε τη συναυλία με ένα τραγούδι από το νέο της δίσκο “Τελευταίος Εαυτός”,σε συνεργασία με το Θέμη Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου,το “Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι”.


Ο κόσμος την υποδέχτηκε με ένα θερμό χειροκρότημα και εκείνη με τη σειρά της ανταπέδωσε με βαθιά υπόκλιση λέγοντας “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που είστε απόψε μαζί μου”

Στη συνέχεια ερμήνευσε μια από τις μεγάλες της επιτυχίες το “Δε με κρατάει ότι θυμάμαι” και μας παρουσίασε το πρώτο εκλεκτό καλεσμένο,το Παναγιώτη Καλαντζόπουλο,ο οποίος όπως μας εκμυστηρέυτηκε ήταν εκείνος που την ανακάλυψε.
Μετά από μια μικρή σόλο εισαγωγή του Π.Καλαντζόπουλου ακούσαμε το
“Να’χα δυο ζωές”, “Το τέλειο Έγκλημα” το οποίο τραγούδησαν μαζί και “Με τα μάτια κλειστά”.


Έπειτα στη σκηνή ανέβηκε ο Βαγγέλης Κορακάκης,ο οποίος ήταν ο δημιουργός του πρώτου της δίσκου.Μεταξύ άλλων ακούσαμε “Η Αλήθεια” , “Μάνα που ζω” και “Πρώτο Φθινόπωρο”.
Τη σκυτάλη παίρνει ο Κώστας Λειβαδάς ο οποίος είπε χαρακτηριστικά “Μια μοναδική περίπτωση είναι η Γιώτα Νέγκα που συνδέει το παλιό με το νέο και είμαι τυχερός που πέρασα χρόνο μαζί της στη σκηνή”. Τα τραγούδια που ερμήνευσαν ήταν
“Για να σε συναντήσω”,”Η επιμονή σου”,”Θρυψαλλάκι” και “Έχω άνθρωπο”


Και κάπου εδώ η Γιώτα Νέγκα προσφωνεί ένα “τέρας” της μουσικής,έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της εποχής,το Σταμάτη Κραουνάκη ο οποίος όπως ήταν φυσικό αποθεώθηκε από τον κόσμο.
Με το Σταμάτη Κραουνάκη να τη συνοδεύει στο πιάνο,η Γιώτα Νέγκα ερμήνευσε μεταξύ άλλων, “Η σωτηρία της ψυχής”,”Να’ρθει μια θάλασσα” και “Επεμβαίνεις”.


Στη συνέχεια η Γιώτα Νέγκα κάνοντας ένα μικρό αφιέρωμα στο Χρήστο Νικολόπουλο,ερμήνευσε παλιές λαϊκές επιτυχίες όπως “Διαθήκη”,”Αγάπησε με”,”Το τραγούδι της ξενιτιάς”,”Θα κλείσω τα μάτια” κ.α


Τέλος,στη σκηνή ανέβηκε ένας από τους σημαντικότερους και καταξιωμένους συνθέτες της γενίας του, ο Θέμης Καραμουρατίδης με τον οποίο ερμήνευσαν μαζί
“Τα τραγούδια που λες”,”Οι πρώτες λέξεις” και “Το δίκιο μου”. Μιλώντας για τη Γιώτα Νέγκα ο Θέμης Καραμουρατίδης είπε χαρακτηριστικά “Όλοι χρειαζόμαστε τη Γιώτα Νέγκα στη ζωή μας”.

Η Γιώτα Νέγκα έκλεισε τη συναυλία παρέα με τον Ντίνο Χατζηιορδάνου να τη συνοδεύει με το ακορντεόν,ερμηνεύοντας “Μη το ρωτάς τον ουρανό” και “Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι”

Φωτογραφία- Κείμενο : Dimitra Panda