«Κάτι στο νερό» -κριτική του βιβλίου της Catherine Steadman

,

«Κάτι στο νερό» -κριτική του βιβλίου της Catherine Steadman

Το «Κάτι στο νερό» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Catherine Steadman, ηθοποιού που την έχουμε γνωρίσει μέσα από πολλές συμμετοχές της σε τηλεοπτικές σειρές αλλά και ταινίες. Αυτή της η εμπειρία αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο βιβλίο της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL σε  μετάφραση Βεατρίκης Καντζόλα Σαμπατάκου, καθώς ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια ενός λογοτεχνικού έργου, δανείζεται στοιχεία δράσης από τα κινηματογραφικά στούντιο και τα σενάρια που αποτελούν μέρος της ζωής της και μας προσφέρει ένα δυνατό βιβλίο γεμάτο σε εικόνες που μπορείς να τις φανταστείς να διαδραματίζονται στο πανί της κινηματογραφικής αίθουσας.

Πλούσιο σε πληροφορίες, πολύπλευρο με χαρακτήρες που σε πείθουν με τις όποιες αδυναμίες του χαρακτήρα τους και σε κερδίζουν για τον αγώνα που δίνουν από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα του «Κάτι στο νερό».

Η αρχή του βρίσκει την ηρωίδα να σκάβει έναν τάφο δίνοντάς μας κάθε στάδιο της όλης διαδικασίας αλλά και τις όποιες απορίες μπορεί να τριγυρνούν στο μυαλό κάποιου που σκάβει έναν τάφο. Άραγε σε πόσο βάθος πρέπει να θαφτεί ένα πτώμα ώστε να μην ανακαλυφθεί;

Όταν η ζωή χαρίζει στην Έριν και τον άντρα της Μαρκ μια σειρά από άσχημα γεγονότα, εκείνοι αποφασίζουν να τα ξεπεράσουν όλα πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στο νησί της Μπόρα Μπόρα. Κάτι όμως θα ταράξει τις ήρεμες μέρες των διακοπών. Κάτι στο νερό θα αλλάξει τα πάντα στην μέχρι τότε ήρεμη ζωή.

Οι ήρωες αλλά και η σχέση τους δοκιμάζονται. Νέοι άνθρωποι και γεγονότα δομούν σελίδες γεμάτες περιπέτειες και αγωνία για το τι θα γίνει μετά. Αυτές οι σελίδες γνωρίζουν ακριβώς πώς να κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το μυστήριο αλλά και η αληθινή φύση των χαρακτήρων δεν αποκαλύπτονται παρά λίγο πριν το τέλος. Συναρπαστικό μέχρι την τελευταία του σελίδα αποζημιώνει τους αναγνώστες που αναζητούν ένα πλούσιο σε δράση και περιπέτεια βιβλίο.

 

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη

 

Διαβάστε επίσης: Νέα κυκλοφορία: “Κάτι στο Νερό”