Νέος δίσκος :ΝΑΣΟΣ ΜΑΤΡΑΚΑΣ “ΑΓΟΡΑΙΟ ¨

Written by on 21 Οκτώβριος 2020

‘Έξω από κάθε “συνταγή” ή “μόδα“ ο Χαλκιδαίος τραγουδοποιός Νάσος Ματράκας επιστρέφει με μια σειρά τραγουδιών που έρχονται να “βρουν” το χώρο τους, στο σημερινό ελληνικό δισκογραφικό τοπίο.
Τα τραγούδια του Ματράκα λαϊκά στον πυρήνα τους, γεφυρώνουν το ”ροκ feeling” με το  σύγχρονο “έντεχνο” σε μια περίοδο που το δεύτερο (έντεχνο), ψάχνει να βρεί τον καινούργιο του ήχο.
Στο “Αγοραίο” άλμπουμ του ο Ματράκας καταθέτει στίχους με προβληματισμό και χιούμορ, πίνει νερό απ την πηγή του Ευρίπου και αυτή του Διονυσίου Σολωμού, ενώ θυμάται τον “πατέρα”, του Ζωρζ Μπρασένς, σ ένα τραγούδι που λέει, πως, άλλη είναι η πραγματική πανδημία που μαστίζει τελευταία τον πλανήτη! Στο δε “ΚΕΒΟΠ” μελοποιεί τους στίχους του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου, που καταθέτει τόσα χρόνια μετά, τη συνέχεια του “Διδυμότειχου Μπλούζ” του.

Τα τραγούδια κυκλοφορούν από τον Καθρέφτη Ήχων Αληθινών ψηφιακά αλλά και σε CD, σηματοδοτώντας την δεύτερη συνεργασία του Νάσου Ματράκα με την εταιρεία που επίσης καλύπτει δυναμικά το κενό των δισκογραφικών εταιρειών.

Νάσος Ματράκας - To Blues του καταυλισμού (Νέο τραγούδι)

▶iTunes https://apple.co/3i2B07t
▶Amazon https://amzn.to/2RZGRQm
▶Google Play https://bit.ly/3i2hbNt

Streaming links ♫♫♫♫♫

▶Spotify https://spoti.fi/365c8te
▶Deezer https://bit.ly/308nqJt
▶Tidal https://bit.ly/3iXC8ua
▶Youtube https://bit.ly/2RXMBKd

ΝΑΣΟΣ ΜΑΤΡΑΚΑΣ – Σύντομο βιογραφικό σε πρώτο πρόσωπο
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Εύβοια, στα Ψαχνά. Στην εποχή των μετασχολικών αναζητήσεων έζησα σε διάφορες γειτονιές της Κυψέλης στην Αθήνα. Ωδείο και στρατός και ξανά στην Εύβοια. Μουσικό καφενείο ΗΧΩ, 10 χρόνια ζωντανές εμφανίσεις. Σχολείο ζωής. Πολλές φορές με συνοδοιπόρους, …Άσιμους και διάσημους… Συγχρόνως σε συναυλίες της Ανεξάρτητης Ελληνικής σκηνής ως ντουέτο με την Νέλλη Οικονομίδου με το όνομα ΝΑΣΟΣ-ΝΕΛΛΗ αλλά και με ολόκληρα σχήματα όπως:  Οι Ι5(γιώτα πέντε), οι Crazy Waters, και οι Ε-bdbd(Evoian badband).
Να μην ξεχάσω και το ταξίδι μου με το “Επόμενο Τρένο” ως το Φεστιβάλ Θεσ/νίκης.

Δισκογραφία:
1.Ένας ξανθομάλλης ήλιος MBI (1994)
2.Hellas As Hell  Music mirror (2008)
3.Αγοραίο  Music Mirror (2020)

 


Current track

Title

Artist