Νέοι τίτλοι από τις Εκδόσεις Οκτώ

Written by on 18 Ιουνίου 2017

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Οκτώ οι παρακάτω τίτλοι:

 

Γιάννης Κοκιασμένος

ΗΜΕΡΗ ΔΥΣΗ

Επιμέλεια: Αχιλλέας Κυριακίδης
Επιμέλεια-διόρθωση:
Ελένη Ζαφειρούλη
Ημερομηνία έκδοσης:
 Ιούνιος 2017
Αριθμός σελίδων: 89
ISBN: 978-960-5077-29-7
Τιμή: 11,00€

ΣΥΝΟΨΗ

Πήρε µια πιρουνιά φασόλια κοιτάζοντας το πιά­το του κι ανασηκώνοντας το βλέµµα κάτω από τα φρύδια του, τους είδε να κατευθύνονται προς το ταµείο. Στάθηκαν στη σειρά µπροστά στο ταµείο κι ένας-ένας τραβούσε το τεράστιο περίστροφο απ’ τη θήκη, άνοιγε τον κύλινδρο, πίεζε το έµβολο µε τον δεξιό του αντίχειρα, άδειαζε τις έξι σφαίρες στην αριστερή του παλάµη, έκλεινε τον κύλινδρο, παρέδιδε τις σφαίρες στο ταµείο, ξανάβαζε το Magnum στη θήκη και κατευθυνόταν σ’ ένα σεπαρέ πίσω απ’ αυτό των καουµπόηδων.

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Γιάννης Κοκιασμένος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Είναι εκπαιδευτής ιππασίας και ηθοποιός.

 

 

Μαρία Τοπάλη

ΡΕΚΒΙΕΜ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ

Πρόλογος: Φοίβη Γιαννίση
Επιμέλεια-διόρθωση: Ελένη Ζαφειρούλη 
Ημερομηνία έκδοσης:
 Ιούνιος 2017
Αριθμός σελίδων: 75
ISBN: 978-960-5077-27-3
Τιμή: 9,00€

ΣΥΝΟΨΗ

Αν η παιδική ηλικία είναι η εμπειρία του απόλυτου, η εφηβεία είναι η πρώτη προσπάθεια να το μοιραστούμε με τον άλλο, μέσω της σεξουαλικότητας. Όταν το μοίρασμα πετύχει, τότε η παιδικότητα παίρνει ευδαίμονα, μα βραχύβια αναστολή ως έρωτας, προτού η τσουλήθρα του χρόνου την αδειάσει στο ρεαλιστικό και αναπόφευκτο. Το Ρέκβιεμ αναπολεί τους ήρωες μιας τέτοιας, ευλογημένης εφηβείας και παρακολουθεί τραγουδιστά και χορευτικά την κάθοδο του ενός και την άνοδο της άλλης σε ένα και το αυτό τερέν που καλείται: πραγματικότητα.

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Μαρία Τοπάλη είναι ποιήτρια, μεταφράστρια και βιβλιοκριτικός στο φύλλο της Κυριακάτικης Καθημερινής και στο περιοδικό Ποιητική. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στη Φρανκφούρτη. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: Σερβίτσιο τσαγιού (Νεφέλη, 1999), Λονδίνο και άλλα ποιήματα (Νεφέλη, 2006) και Βερμίου κατάβαση (Πατάκης, 2010). Έχει μεταφράσει έργα των R.M. Rilke, J. Habermas, J. Burckhardt, M. Frisch και άλλων. Ο παρών τόμος είναι το δεύτερο θεατρικό μιούζικαλ μετά το Ο Χορός της Μεσαίας Τάξης (Οκτώ, 2012), που  αποτέλεσε τη βάση για την παράσταση Νέα Ελλάδα-The Making of, η οποία ανέβηκε στην 4η αθηναϊκή «Μπιενάλε» και στο Θέατρο Τέχνης το 2014.

 

Thomas Mann

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΑΣ

Μετάφραση: Γιώργος Λαμπράκος
Επιμέλεια: Γιώργος Ξηροπαΐδης

Διόρθωση: Χριστίνα Τούτουνα 
Ημερομηνία έκδοσης:
 Ιούνιος 2017
Αριθμός σελίδων: 68
ISBN: 9978-618-5077-18-1
Τιμή: 11,00€

 

ΣΥΝΟΨΗ

Το 1947, στην Ελβετία, δύο χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τόμας Μαν δίνει την ανά χείρας περίφημη διάλεξη –που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά– με θέμα τη φιλοσοφία του Φρίντριχ Νίτσε «υπό το φως της εμπειρίας» αυτού του πολέμου. Ο νομπελίστας πεζογράφος ανατέμνει δεξιοτεχνικά το πολυδιάστατο έργο του φιλοσόφου, στο πρόσωπο του οποίου αντικρίζει αφενός έναν αγαπημένο πνευματικό ήρωα των νεανικών του χρόνων, αφετέρου έναν επικίνδυνο στοχαστή, που με τις αντιδημοκρατικές ιδέες του συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στην τραγική πορεία της Ευρώπης. Η «συνάντηση» αυτών των δύο στοχαστών, εκτός από σημαντική ιστορική αξία, έχει ουσιαστικό αντίκρισμα σήμερα, καθώς πολλά από τα ζητήματα που εξετάζονται −όπως το μέλλον της Ευρώπης, η σημασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, η ανάγκη για έναν νέο ανθρωπισμό, καθώς και το απεχθές πρόσωπο του φασισμού− παραμένουν άκρως επίκαιρα.θεωρία, την κοινωνιολογία και την ανθρωπολογία του σώματος.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Τόμας Μαν γεννήθηκε στο Λίμπεκ της Γερμανίας στις 6 Ιουνίου 1875. Το 1929 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, πρωτίστως για το έργο του Μπούντενμπροκς και δευτερευόντως για Το μαγικό βουνό, καθώς και για τα διηγήματά του. Το 1933, όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία, ο Τόμας Μαν έφυγε για την Ελβετία και, όταν ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, το 1939, για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εγκαταστάθηκε αρχικά στο Νιου Τζέρσεϊ και αργότερα στην Καλιφόρνια. Το 1940 του δόθηκε η αμερικανική υπηκοότητα. Άσκησε δημοσίως και με πολλούς τρόπους έντονη κριτική στον εθνικοσοσιαλισμό και παρότρυνε την εργατική τάξη να αντισταθεί. Το 1952 επέστρεψε στην Ελβετία, όπου και πέθανε στις 12 Αυγούστου 1955.

 

 

 


Current track

Title

Artist