Πρώτη παρουσίαση: «Κάτι να μείνει από μένα – Πόρνες στα Βούρλα» της Τέτης Σώλου

Written by on 14 Οκτωβρίου 2017

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Τέτης Σώλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ars Libri με τίτλο «Κάτι να μείνει από μένα – Πόρνες στα Βούρλα» θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30 στο Κοινωνικό Συνεταιριστικό Καφενείο Περιμπανού (Χατζιδάκι 9, Άνω Πατήσια).

Τα Βούρλα ήταν ένα τεράστιο δηµόσιο µπορντέλο στη Δραπετσώνα, που έφτιαξε ο δήµος του Πειραιά το 1875. Ήταν ο πάτος στην ιεραρχία του πληρωµένου έρωτα. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι πόρνες που δεν είχαν ούτε όνοµα ούτε µέλλον και δεν έβγαιναν παρά µόνον µε ειδική άδεια. Η φωνή τους δεν έβγαινε από τη µάντρα των Βούρλων.

Έχουν περάσει σχεδόν 80 χρόνια από τότε που έκλεισε το µπορντέλο-στρατώνας των Βούρλων. Οι γυναίκες αυτές εδώ και χρόνια δεν ζουν πια. Η αγωνία τους ήταν να µείνει κάτι πίσω τους που να θυµίζει τη βασανισµένη τους ύπαρξη.

Η έρευνα της συγγραφέως, σκιτσογράφου και μεταφράστριας Τέτης Σώλου δημοσιεύτηκε στη HuffPost, αναδημοσιεύτηκε στη «Μηχανή του Χρόνου», και τώρα με προσθήκη αδημοσίευτου υλικού κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ars Libri.


Current track

Title

Artist