Νέα κυκλοφορία: Καταδίωξη στη Βενετία

Νέα κυκλοφορία: Καταδίωξη στη Βενετία

Όταν η νεαρή σύζυγος του Ρέι Γκάρετ αυτοκτονεί, ο κόσμος του καταρρέει. Για πρώτη φορά στην ξέγνοιαστη ως τότε ζωή του, πρέπει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Εκτός από τον πόνο του, έχει να αντιμετωπίσει και την οργή του πεθερού του, Έντουαρντ Κόουλμαν, που πιστεύει πως ο Ρέι είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της κόρης του.

Ο Κόουλμαν πυροβολεί τον Ρέι και, νομίζοντάς τον νεκρό, φεύγει για τη Βενετία. Ο Ρέι όμως θα τον ακολουθήσει ως εκεί, ελπίζοντας να βρει ευκαιρία να αποδείξει την αθωότητά του. Μέσα στα σοκάκια της γραφικής πόλης παραμονεύουν ο ένας τον άλλο, ο Κόουλμαν για να εκδικηθεί και ο Ρέι για να ξαλαφρώσει από το βάρος μιας αόριστης ευθύνης. Σε αυτή τη θανάσιμη καταδίωξη οι ρόλοι κυνηγού και κυνηγημένου εναλλάσσονται και η αγωνία κορυφώνεται μέχρι την τελική σύγκρουση.

Καταδίωξη στη Βενετία 

Πατρίσια Χάισμιθ

Σειρά:

Κλασικά Noir

 Εκδόσεις Μίνωας

Μετάφραση: Βασίλης Πουλάκος

ISBN: 978-618-02-0815-5

Κωδ.: 31602

Σελίδες: 376

Διαστάσεις: 13,7 x 20,4

Τιμή: 14,99 €

Κυκλοφορία: Απρίλιος 2017

Κλασικά Noir

Η Καταδίωξη στη Βενετία εντάσσεται στην ολοκαίνουρια σειρά Κλασικά Noir. Οι εκδόσεις Μίνωας, τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα της κλασικής σειράς ξένης λογοτεχνίας και θεωρώντας ότι η αστυνομική λογοτεχνία κινείται σε παράλληλους δρόμους με την κλασική, εγκαινιάζουν μια νέα σειρά κλασικών νουάρ μυθιστορημάτων.

Τυπικό whodunnit, κλασικό hardboiled μυθιστόρημα, κατασκοπευτικό, ιστορίες καταδίωξης, μυστηρίου και θρίλερ, αρχέτυπη, μοναχική έρευνα του περιθωριακού ντετέκτιβ: η σειρά Κλασικά Noir προσφέρει μια μεγάλη γκάμα σπουδαίων μυθιστορημάτων μυστηρίου, γραμμένων από τους μετρ του είδους, η οποία ξεδιπλώνει τις πτυχώσεις καθημερινών ανθρώπων ανακαλύπτοντας παράλληλα τα όρια της σκοτεινής πλευράς τους.

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό εξωφύλλων από την ομάδα της polka dot, οι νέες μεταφράσεις κλασικών noir έρχονται να γοητεύσουν τους αναγνώστες.

 

Η Πατρίσια Χάισμιθ

Η Πατρίσια Χάισμιθ γεννήθηκε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας στις 19 Ιανουαρίου 1921. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο Μπάρναρντ Κόλετζ, το 1942, δημοσίευσε αρκετά διηγήματα σε περιοδικά. Έπειτα, με εφόδιο τις συστάσεις του καλού της φίλου Τρούμαν Καπότε, προσκλήθηκε στο περίφημο κοινόβιο λογοτεχνών και καλλιτεχνών «Γιάντο», στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Εκεί δούλεψε το πρώτο της μυθιστόρημα, Ξένοι στο τρένο, το οποίο απορρίφθηκε από έξι εκδοτικούς οίκους πριν τελικά εκδοθεί το 1950. Την επόμενη χρονιά μάλιστα έγινε και ταινία, της οποίας τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και το σενάριο ο Ρέιμοντ Τσάντλερ.

Η Χάισμιθ ενδιαφερόταν πολύ περισσότερο για την εμβάθυνση στην ψυχολογία των χαρακτήρων της παρά για τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων κλασικού τύπου. Αυτό δείχνει και το γεγονός ότι ο αγαπημένος της ήρωας, ο γοητευτικός δολοφόνος Τομ Ρίπλεϊ, δεν συλλαμβάνεται ποτέ και κατακτά τον πλούτο και την ευημερία μέσω διαδοχικών φόνων.

Η Χάισμιθ πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής της στην Ευρώπη. Έζησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γαλλία πριν τελικά εγκατασταθεί στην Ελβετία. Πέθανε στο Λοκάρνο σε ηλικία 74 ετών, αφήνοντας πίσω της 22 μυθιστορήματα, 9 συλλογές διηγημάτων και αμέτρητα προσωπικά ημερολόγια.

 

«Μια συγγραφέας που έχει δημιουργήσει έναν δικό της κόσμο, έναν κόσμο κλειστοφοβικό και παράλογο, όπου εισερχόμαστε κάθε φορά με την αίσθηση ότι κινδυνεύουμε… Η Χάισμιθ είναι η ποιήτρια όχι του φόβου, αλλά της διαρκούς ανησυχίας».

Γκράχαμ Γκριν

 

«Ο Ρέι και ο Κόουλμαν είναι από τα πιο αξέχαστα προϊόντα της ισχυρής φαντασίας της Χάισμιθ. Αυτή η καταδίωξη στη Βενετία είναι ό,τι πιο ευφυές και ενδιαφέρον υπάρχει στο μυθιστόρημα σήμερα».

Τζούλιαν Σάιμονς, Λογοτεχνικό ένθετο εφημερίδας The Times