,

Με τον Χρήστο και τη Μαρία στη Δραπετσώνα

Είναι μέσα Ιούλη και όσοι έχουν ξεμείνει πίσω στην καυτή Αθηνά ίσως πάρουν μια «ανάσα» δροσιάς στη Δραπετσώνα. Ο λόγος είναι ένα νέο πολιτιστικό φεστιβάλ που ξεκίνησε φέτος στον εμβληματικό χώρο των πρώην Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Με τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν ως τη σκηνή υπάρχει ένα ανοιχτό θέατρο 1000 θέσεων που μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει πολλούς καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής και όχι μόνο..

Εχθές ήταν η σειρά της Μαρίας Παπαγεωργίου και του Χρήστου Θηβαίου να δώσουν το παρών στο φεστιβάλ. Λίγο μετά τις 21.30 και με το κοινό να έχει γεμίσει ήδη το θεατράκι ανεβαίνει στη σκηνή η Μαρία Παπαγεωργίου που κερδίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον των θεατών αμέσως.

Αυτή η κοπέλα με την μαγευτική φωνή και την απλότητα που την χαρακτηρίζει , συνοδεία των Κοσμά Λαμπίδη (Usurum) : Nει, φωνή , Λάμπρο Παπανικολάου: Κοντραμπάσο, Νίκο Παπαβανουύση : Τύμπανα, Σταύρο Ρουμελιώτη : Κιθάρες, Χρήστο Τόλη: Πιάνο , ερμήνευσε αρκετά τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία καθώς και τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα, του Αλκίνοου Ιωαννίδη και του Charlie Winston και καταφέρνει να προετοιμάσει το έδαφος κατάλληλα για τον Χρήστο Θηβαίο και τους Μάξιμος Δράκος : πιάνο, Γιάννης Αγγελόπουλος : τύμπανα , Δημήτρης Μουτάφης : μπάσο οι οποίοι με μια υπέροχη ενέργεια και χαρά προμήνυαν ότι θα ακολουθήσει κάτι το πανέμορφο και αυτό συνέβη. Με μια αφοπλιστική άνεση επάνω στην σκηνή , τραγούδησε κομμάτια του , με ένα κοινό παρασυρμένο από την φωνή του.

Μια από τις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν όταν ο Χρήστος Θηβαίος ανεβάζει από το κοινό στη σκηνή την Μαρία Παπαγεωργίου για να τραγουδήσουν ένα κομμάτι μαζι. Προς το τέλος της συναυλίας ακούστηκε το γνωστό τραγούδι των The Doors “ Roadhouse Blues” καθώς και 2 από ίσως τα πιο αγαπημένα κομμάτια του, τη Μικρή Πατρίδα και το Πόσο πολύ σ αγάπησα.


Συμπερασματικά ήταν μια συναυλία ανάλογη των προσδοκιών που έχουμε από καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς. Χωρίς πολλά πράγματα πέρα από 2 φωνές και εξαιρετικούς μουσικούς, ο Χρήστος Θηβαίος και η Μαρία Παπαγεωργίου μας χάρισαν ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι δίπλα από τη θάλασσα.

Κείμενο : Γεωργία Νικολέτου

Φωτογραφία: Thanos Lainas

Φωτογραφία Εξωφύλλου & Βίντεο : Kostas Scrom