,

Δύο μαγικές βραδιές με τους Calexico κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης

Για δυο μοναδικές και μαγικές βραδιές, οι Calexico, βρέθηκαν στο Ηρώδειο και μας χάρισαν μία ανεπανάληπτη εμπειρία κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης. Η ανταπόκριση του κοινού στην ανακοίνωση της εμφάνισής τους στο Ηρώδειο ήταν εντυπωσιακή, όσο εντυπωσιακοί ήταν και οι ρυθμοί πώλησης των εισιτηρίων και για τις δύο βραδιές!

Οι Calexico για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, με τις αγαπημένες επιτυχίες από όλη τη δισκογραφία τους, όπως το «Stray», «Falling from the sky», «Crystal Frontier», «Missing», «Splitter» κ.α., αλλά και με το νέο ένατο άλμπουμ τους, το «The thread that keeps us», που κυκλοφόρησε στο τέλος Ιανουαρίου και όπως χαρακτηριστικά μεταφέρουν ήδη οι ενθουσιώδεις κριτικές «τελικά δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει τους Calexico δεδομένους».

Η επιπλέον ημερομηνία, απόλυτα ταιριαστή με τη διαθεσιμότητα του αρχαίου μνημείου και το touring schedule της μπάντας.

Αυθεντικός, άμεσος, γλυκός, επικοινωνιακός και τόσο «δικός μας» ο Joey Burns των Calexico ανακοίνωνε μερικές εβδομάδες πριν, από την κουζίνα του σπιτιού του, τη συμμετοχή των Calexico στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το συγκρότημα που πήρε το όνομά του από την πόλη Calexico, στα σύνορα του Μεξικό με τη Καλιφόρνια, έρχεται από το Tucson της Αριζόνα, μετρώντας πάνω από 20 χρόνια καριέρας και με φανατικούς φίλους σε όλον τον κόσμο.

Η μουσική τους είναι ένα κράμα από παραδοσιακούς latin ήχους (mariachi, conjunto, cumbia, tejano), μαζί με country, jazz και post-rock. Είναι τόσο μοναδικοί και πρωτότυποι, που για αυτούς γεννήθηκε ο όρος στη μουσική «desert noir».

Με τη μπάντα σε πλήρη σύνθεση, όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους και σίγουρα δυνατές εκπλήξεις, οι Calexico πραγματώνουν το όνειρο κάθε καλλιτέχνη, και μας ταξίδεψαν σε δύο βραδιές αγάπης, ταξιδιού και μελωδίας στο Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Burns αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να συνεργάζεσαι με καλλιτέχνες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μουσική. Έτσι, αποδεχτήκαμε στη σκηνή το ελληνικό συγκρότημα ΤΑΚΙΜ! Ο κόσμος δεν σταμάτησε λεπτό να χειροκροτεί και να αποθεώνει τους μουσικούς όση ώρα βρίσκονταν στη σκηνή.

Δυο πραγματικά ξεχωριστά καλοκαιρινά βράδια κάτω από την Ακρόπολη. Και εμείς περιμένουμε την επόμενη φορά που θα τους ξαναδούμε στην χώρα μας ! Εις το επανιδείν Calexico… See you soon!

 

Απολαύστε τις εικόνες !

Κείμενο: Χαρίτου Μαρία

Φωτογραφίες : C. Alossi photography