,

Βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας ” Η Μυρσίνη δεν είναι μόνη “

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και βρέθηκα στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας ” Η Μυρσίνη δεν είναι μόνη “.

Καταρχήν το κινηματοθέατρο Λάμπρος Κωνσταντάρας – Ρένα Βλαχοπούλου και μόνο από τα ονόματα, κουβαλάει επάνω του την αύρα και την αίγλη του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Ακόμα και οι καρέκλες με το βαθύ μπλε βελούδο , μου θύμισαν παιδικές μνήμες με το ποπ κορν στο χέρι και το ημερήσιο χάρτινο πρόγραμμα.

Ο κινηματογράφος είναι από τις μεγάλες μου αγάπες και ένιωσα ευτυχία και τύχη να παρευρίσκομαι σε πρεμιέρα και ειδικά Ελληνικής ταινίας με τους συντελεστές της ταινίας να κατακλύζουν το κινηματοθέατρο.

Η «Μυρσίνη δεν είναι μόνη» ασχολείται με πτυχές της κοινωνίας που προτιμάμε να αγνοούμε: χρήση ουσιών, ομοφυλοφιλία/ομοφοβία , ενδοοικογενειακή βία.

Και πόσο δίκιο έχει το δελτίο τύπου βλέποντας την ταινία. Πόσες μαχαιριές στη ραχοκοκαλιά ένιωσα όντας η ίδια μητέρα , να βουλιάζω στην καρέκλα μου και να σκέφτομαι τα παιδιά μου και αμέτρητους τρόπους να τα προστατέψω. Πόσο εθελοτυφλούμε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία και πόσες ταμπέλες θα καρφώνουμε ακόμα στους διπλανούς μας?

Ο Παντελής Σκουρλάς έφτιαξε μια ταινία που πρέπει να τη δούμε όλοι μας. Όχι για να προβληματιστούμε για δυο ώρες μόνο , αλλά γιατί η “Μυρσίνη ” είναι το κορίτσι του 5ου ορόφου που λέμε μια καλημέρα. Είναι η συμμαθήτρια της κόρης μας που παίζουν στο σχολείο. Είναι το κορίτσι που δουλεύει στην καφετέρια που συχνάζουμε.

Πάνω από όλα είναι ένα παιδί που έχει οικογένεια , μπαμπά , μαμά ,αδέλφια ίσως αλλά κανένας μας δεν ξέρει τι νιώθει και τι σκέφτεται γιατί αδιαφορούμε και κριτικάρουμε. Και εμείς σαν ενήλικες πρέπει να τα αγκαλιάζουμε και να τα προστατεύουμε τα παιδιά. Κάποτε ήμασταν και εμείς…

Υ.Γ.Η ταινία έκανε δυο χρόνια να ολοκληρωθεί γιατί δεν υπήρχαν χρηματικοί πόροι. Όλοι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Τα έσοδα από τις προβολές τηςταινίας θα δωθούν σε ιδρύματα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν το θέμα τωνναρκωτικών.

Περίληψη : Στην περιπλάνησή της στο κόσμο των «ουσιών», η Μυρσίνη δεν είναι μόνη• την συντροφεύουν τα μέλη της δυσλειτουργικής οικογένειάς της, άνθρωποι των κυκλωμάτων, λυκοφιλίες αλλά και η θέλησή της να ξεφύγει ….

Στην «Μυρσίνη» συμμετέχει πλειάδα ηθοποιών – γνωστών και πρωτοεμφανιζόμενων – που αντιπροσωπεύουν όλες τις ηλικιακές ομάδες:  Χριστίνα Λόκο, Δέσποινα Παπαχριστοπούλου,Γεωργία Σιακαβάρα, Τζώνυ Βαβούρας, Ειρήνη Μο, Χρήστος Παπάς, Ειρήνη Μίτση,Χρήστος Λουκάκης, Δημήτρης Τοπαλίδης, Έφη Παπαθεοδώρου, Σπύρος Μπιμπίλας κ.α.

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη μεγάλου μήκους ταινία του ΠαντελήΣκουρλά,ο οποίος το 2014 απέσπασε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ της Δράμας μετην μικρού μήκους «Τι θα γίνω ότανμεγαλώσω»

Κινηματοθέατρα Λ. Κωνσταντάρας – Ρ. Βλαχοπούλου