Εκδόσεις Βακχικόν | Εκδηλώσεις, Παρουσιάσεις Βιβλίων | Φεβρουάριος 2019

Εκδόσεις Βακχικόν | Εκδηλώσεις, Παρουσιάσεις Βιβλίων | Φεβρουάριος 2019

Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων των εκδόσεων Βακχικόν για τον Φεβρουάριο 2019.

Η Επανάσταση των Υπογείων στο Polis art cafe

Tην Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 στις 20.00 μ.μ., στο Polis art cafe (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα), θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Γιώργου Μαχαιρίτσα Η Επανάσταση των Υπογείων.

Για τα βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και ηθοποιός Σοφία Καψούρου και ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Θανάσης Βαβλίδας.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ευμορφία Αναστασίου.

 

Η Συνωμοσία της Χιονάτης στη Σαλαμίνα

Tην Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.00 μ.μ., στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων (Λ. Σαλαμίνας 17 Σαλαμίνα), θα παρουσιαστεί η συλλογή ιστοριών του Κώστα Στοφόρου Η Συνωμοσία της Χιονάτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η διατροφολόγος Μαριέττα Μιχαήλ. Τις ιστορίες θα διαβάσει η ομάδα “Παραμυθανθός”. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Λίλλη Βογιατζάκη.

 

Τα Φαντάσματα στο Polis art cafe

Tην Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στις 20.00 μ.μ., στο Polis art cafe (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα), θα παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή του Φώτη Σκουρλέτη Φαντάσματα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης Γιάννης Κορρές, η ηθοποιός Κατερίνα Παπανδρέου και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

 

Ο θάνατος του συλλέκτη στο βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης

Tην Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στις 19.00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Ευρυπίδης (Α. Παπανδρέου 11 Χαλάνδρι), θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα Ο θάνατος του συλλέκτη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ψυχολόγος Γία Σακαρέλλου και ο δημοσιογράφος Κανέλλος Τερζής.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Ζιόβας.

 

Αυτοί που σιωπούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Tην Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στις 19.30 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31 Αθήνα), ο ποιητής και εκδότης ποιητικών έργων Bruno Doucey παρουσιάζει την ποιητική του συλλογή Αυτοί που σιωπούν(εκδόσεις Βακχικόν).

Το ίδιο βράδυ θα γίνει ανάγνωση αποσπασμάτων από ποιητικές συλλογές του οίκου με μουσική επένδυση και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια μίας έκθεσης με ανέκδοτα χειρόγραφα και ποιήματα, βιβλία καλλιτεχνών, αφίσες, χαρακτικά και εικαστικά εξωφύλλων βιβλίων, που μαρτυρούν τη βαθιά σχέση του ποιητή-εκδότη με την Ελλάδα.