5 βιβλία 5 μεγάλων Αμερικανών λογοτεχνών για €25 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

5 βιβλία 5 μεγάλων Αμερικανών λογοτεχνών για €25 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

5 βιβλία 5 μεγάλων Αμερικανών λογοτεχνών σε ειδική προσφορά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Τζων Άπνταϊκ, Κόρμακ ΜακΚάρθυ, Νόρμαν Μέιλερ, Τζόις Κάρολ Όουτς, Σαμ Σέπαρντ (Χαρτόδετο)

 

5 βιβλία 5 μεγάλων Αμερικανών λογοτεχνών για €25 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη
Νορμάλ Μέιλερ

Το κάστρο στο δάσος

O αφηγητής, που ακούει στο όνομα Ντίτερ, ένας αινιγματικός άνδρας των SS, ερευνά το παρελθόν του Αδόλφου Χίτλερ, μετά από εντολή του Χάινριχ Χίμλερ. Είναι όμως τελικά τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται; Τι κρύβεται πίσω από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Ντίτερ για τον μικρό Αδόλφο; Είναι πράγματι ο Χίμλερ αυτός που κινεί τα νήματα της έρευνας ή μήπως κάποια υπέρτατη σκοτεινή δύναμη; Και ποιο τρομερό μυστικό κρύβει η σχέση των γονιών του Χίτλερ;

Το Κάστρο στο δάσος, το πρώτο μεγάλο μυθιστόρημα του Νόρμαν Μέιλερ μετά από χρόνια, είναι ένα ψηφιδωτό από αξέχαστους λογοτεχνικούς χαρακτήρες, πλούσιο σε ανατροπές και εκπλήξεις, που έχει στο κέντρο της θεματικής του μια εντυπωσιακή απεικόνιση της μάχης του καλού με το κακό. O Χίτλερ του Μέιλερ δεν είναι αυτός που όλοι γνωρίζουμε αλλά κάτι το πολύ πιο μυστηριώδες και σατανικό. Η κριτική συμφωνεί ότι πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο και φιλόδοξο ίσως λογοτεχνικό εγχείρημα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα.
5 βιβλία 5 μεγάλων Αμερικανών λογοτεχνών για €25 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Κόρμακ ΜακΚάρθυ

Πεδινές Πολιτείες

Το φθινόπωρο του 1952 ο Τζων Γκρέιντυ Κόουλ και ο Μπίλυ Πάρχαμ βρίσκονται στο ράντσο τους στο Νιου Μέξικο βλέποντας τους νόμους και τις νέες συνθήκες να αλλάζουν τη ζωή τους κι εκείνους τους «ανόμοιους αλλά εύθραυστους κόσμους» που τόσο αγάπησαν να πεθαίνουν. Γύρω τους μια πινακοθήκη από αριστουργηματικούς λογοτεχνικούς χαρακτήρες –ένας τυφλός μουσικός, μια επικίνδυνη γυναίκα που προσφέρει τον έρωτά της, κάποιοι καταστηματάρχες που πουλάνε περίεργα αντικείμενα, μια σειρά από καουμπόηδες που κουράστηκαν να είναι καουμπόηδες, μια αγέλη άγρια σκυλιά– και μια σειρά από τοπία που χάνονται στον ορίζοντα βοηθούν τον ΜακΚάρθυ να κτίσει αυτές τις υπέροχες Πεδινές πολιτείες, τον τρίτο τόμο της περίφημης «Τριλογίας των συνόρων». Με μια αριστοτεχνική γραφή, με μια επική διάθεση και με ένα άλλοτε υποδόριο και άλλοτε άμεσο χιούμορ, ο ΜακΚάρθυ χαιρετίζει το θάνατο του παλιού κόσμου και τον ερχομό της νέας χιλιετίας με ένα από τα πιο δυνατά έργα του.

5 βιβλία 5 μεγάλων Αμερικανών λογοτεχνών για €25 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Τζων Άπνταϊκ

Ο τρομοκράτης

Ο Άχμαντ είναι ένας τυπικός διαψευσμένος έφηβος της φτωχολογιάς του Νιου Τζέρσι: εγκαταλελειμμένος απ’ τον Αιγύπτιο πατέρα του σε τρυφερή ηλικία, μεγαλωμένος από μια μάλλον αδιάφορη μητέρα και περικυκλωμένος απ’ την ασχήμια του κόσμου, έχει βρει καταφύγιο στον πύρινο λόγο του Προφήτη και στις υποσχέσεις για αιώνια ζωή. Προκειμένου όμως να την κατακτήσει, πρέπει να περάσει από τις Συμπληγάδες της τζιχάντ, από το θάνατο. Μόνη ελπίδα αποτροπής ο εξηντάχρονος σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο του, ο Τζακ Λίβαϊ – τυπικό δείγμα κι αυτός ματαιωμένου, άθεου Εβραίου. Θα προλάβουν οι δύο αυτοί κόσμοι να συγκλίνουν προτού ο ανθρώπινος πολιτισμός οδηγηθεί στην αλληλοεξόντωση και την καταστροφή;

Μια συναρπαστική περιπέτεια αλλά κι ένα βαθιά πολιτικό βιβλίο, το καλύτερο που έγραψε τα τελευταία χρόνια ένας από τους πιο επιφανείς και χαρισματικούς μυθιστοριογράφους της αγγλικής γλώσσας.

5 βιβλία 5 μεγάλων Αμερικανών λογοτεχνών για €25 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Σαμ Σέπαρντ

Το μεγάλο όνειρο του παραδείσου

Ένα αγόρι παρακολουθεί μαγεμένο την πάλη ανάμεσα σε ένα θεραπευτή αλόγων κι έναν άγριο, ασυμβίβαστο επιβήτορα – πάλη που αντανακλά τη δική του σύγκρουση με τον πατέρα του. Ένας σύζυγος των προαστίων ξεκινά το μεσημέρι του αναζητώντας βασιλικό για το οικογενειακό πάρτι και καταλήγει να σημαδεύει με το όπλο του μια από τις καλεσμένες στο υπόγειο του σπιτιού. Δυο ηλικιωμένοι φίλοι που συγκατοικούν αφότου οι γυναίκες τους πέθαναν και τα παιδιά τους βυθίστηκαν «στην κόλαση των ηλεκτρονικών υπολογιστών», βλέπουν τη συντροφικότητά τους να κλονίζεται εξαιτίας μιας σερβιτόρας στο τοπικό εστιατόριο.

Δεκαοκτώ λιτές ιστορίες, με τα θέματα που προτιμά ο Σαμ Σέπαρντ: ο έρωτας και η θλίψη, η λαχτάρα για μια υπέρβαση των ορίων της ύπαρξης, το τραγικοκωμικό χάσμα της ασυνεννοησίας ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, το ακόμη βαθύτερο χάσμα που χωρίζει τους άντρες από τον αληθινό τους εαυτό.

5 βιβλία 5 μεγάλων Αμερικανών λογοτεχνών για €25 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Τζόις Κάρολ Όουτς

Το κορίτσι με το τατουάζ

O Τζόσουα Ζιγκλ, ένας διάσημος συγγραφέας που ζει απομονωμένος από τους ανθρώπους, αναγκάζεται για λόγους υγείας να θυσιάσει την πολύτιμη εργένικη ανεξαρτησία του. Ψάχνοντας όμως για βοηθό, θα εμπλακεί στην πιο επικίνδυνη περιπέτεια της προνομιούχου ζωής του. Η Άλμα Μπους, μια νέα, όμορφη και αισθησιακή γυναίκα, μ’ ένα σώμα γεμάτο παράξενα τατουάζ, θα ξεσηκώσει μέσα του μια σειρά από αντικρουόμενα συναισθήματα: οίκτο, πόθο, ευθύνη, ενοχή. Χωρίς να γνωρίζει το οδυνηρό παρελθόν και την ταραγμένη της προσωπικότητα, ο Ζιγκλ θα προσλάβει την Άλμα για βοηθό του.

Ισορροπώντας άψογα ανάμεσα στο μαύρο σασπένς και τη βαθιά κι απρόσμενη τρυφερότητα, η Τζόις Κάρολ Όουτς διερευνά τη σύγχρονη τραγωδία του φυλετικού μίσους, αμφισβητώντας τα κοινωνικώς αποδεκτά όρια της επιθυμίας. Το κορίτσι με το τατουάζ είναι ίσως το πιο προκλητικό και αμφιλεγόμενο μυθιστόρημά της.

αγορά προσφοράς