Παρουσίαση βιβλίου «Υπό γωνία» της Ελίνας Βαρβαρήγου

Παρουσίαση βιβλίου «Υπό γωνία» της Ελίνας Βαρβαρήγου

Οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Υπό γωνία» της Ελίνας Βαρβαρήγου στο «Polis Art Café» (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο «Στοάς Βιβλίου», Αθήνα) την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στις 20:00΄. Συμμετέχουν: Αλέξης Σταμάτης (Συγγραφέας), Τόλης Αναγνωστόπουλος (Συγγραφέας), Λιάνα Παρούση (Ηθοποιός), Χρήστος Δενδρινός (Τραγουδοποιός, συγγραφέας).


Μια συνηθισμένη γυναίκα παρατηρεί την καθημερινότητά της. Αναλύει την κάθε λεπτομέρεια απ’ όσα συμβαίνουν γύρω της. Με διεισδυτική ματιά ψηλαφίζει τον έρωτα, το θάνατο, τη γέννηση, τη διασκέδαση. Βρίσκεται σε μέρη που έχει βρεθεί ο καθένας μας. Όμως, αποτελούν για κείνη αφορμή για μία βαθιά κατάδυση στο «εγώ» και στο σώμα της.
Μια βόλτα με το τρένο, μια θεατρική παράσταση, ένα νησί το καλοκαίρι, φαγητό με φίλους σε ένα ταβερνάκι και μια υπαίθρια μιλόγκα βρίσκονται εκεί προκειμένου να καταφέρει να παρατηρήσει τον εαυτό της σε σχέση με ότι την περιβάλλει.
Στιγμές μικρές κι ασήμαντες στο βλέμμα του απλοϊκού ανθρώπου, μεγεθύνονται και μ’ έναν έντονο υπερρεαλισμό συνθέτουν τα δώδεκα διηγήματα του βιβλίου. Ο αναγνώστης έρχεται σ’ επαφή με μυρωδιές και χρώματα που υπήρχαν πάντα γύρω του δίχως, όμως, να τα έχει ποτέ του προσέξει.

 

• Σχήμα: 14×21 εκ. – Σελ.: 80 – Έτος Έκδοσης: 2017 – Τιμή: 10,00 ευρώ – Θεματολογία:Διηγήματα, Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία – ΙSBN: 978-960-426-925-9