Παρουσίαση βιβλίου: «Σκόνη στο πρόσωπο»

Παρουσίαση βιβλίου: «Σκόνη στο πρόσωπο»

Οι εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Σκόνη στο πρόσωπο» του Νίκου Ιατρού στο «Polis Art Café» (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο «Στοάς Βιβλίου», Αθήνα) το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00΄.

Συμμετέχουν:

Χρήστος Πίσσας (Εκπαιδευτικός, συντονιστής τμήματος Αισθητικής Αγωγής Εκπαιδευτηρίων Γείτονα),

Νίκος Καζάζης (Φιλόλογος, επιμελητής εκδόσεων, συντονιστής τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών Εκπαιδευτηρίων Γείτονα).

 

Υπόθεση

Τρεις άντρες και οι δύο γυναίκες θα διασταυρωθούν στις υγρές και σκοτεινές διαδρομές μιας σπηλιάς και θα αναμετρηθούν με τις αντοχές τους, τις ενοχές τους και τις απώλειές τους.

Μια κατολίσθηση θα τους εγκλωβίσει στο σκοτάδι και στο φόβο του θανάτου. Όταν θα ξαναβγούν στο φως θα είναι διαφορετικά όμοιοι.

Ένα βιβλίο, όπου η αγωνία της πλοκής μετατοπίζεται στην αγωνία της ύπαρξης.  Με γυμνή, ψυχρή και, κατά τόπους, ασθματική γλώσσα, χτίζεται αφενός η εξέλιξη των χαρακτήρων και αφετέρου αντανακλάται το δαιδαλώδες σπήλαιο στον υπαρξιακό λαβύρινθο των πρωταγωνιστών.

 

Ο συγγραφέας

Ο Νίκος Ιατρού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην εκπαίδευση ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής και διευθυντής στο γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα. Διακρίθηκε στους πανελλήνιους διαγωνισμούς «Hotel Καβάφης – Ένοικοι Γραφής» και στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Books’ Journal» κι έχουν συμπεριληφθεί στο συλλογικό τόμο «Υπό το φως του Κ. Π. Καβάφη» (εκδόσεις Πατάκη, 2016). Η νουβέλα «Σκόνη στο πρόσωπο» (εκδόσεις Ιωλκός, 2017) είναι το πρώτο του βιβλίο.