ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΚΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Ο έρωτας στην αιωνιότητα

«Ζωρζ & Φρέντρικ: Ποιητές του Ονείρου»

Μια μαγική παράσταση στο Ρομαντικό Παρίσι του 19ου αιώνα

Στο ρόλο του Σοπέν ο Δημήτρης Λάλος

Στον ρόλο της Σάνδη η Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Σκηνοθεσία: Jaroslaw Kilian

Σολίστ στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου

Συμμετέχει η σοπράνο: Ματίνα Τσαρουχά

Μαέστρος : Patrick Bailey

Ορχήστρα Εγχόρδων του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου

Την εκδήλωση στηρίζει και συνδιοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ο μεγάλος ερωτάς του κορυφαίου μουσουργού Σοπέν με τη Γεωργία Σάνδη, πρόκειται να ζωντανέψει στη σκηνή του Ηρωδείου την ερχόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές στους δύο ρόλους τους αγαπημένους ηθοποιούς, Δημήτρη Λάλο και Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Η μουσική παράσταση με τίτλο «Ζωρζ και Φρέντρικ: Ποιητές του ονείρου», φέρει τη σκηνοθεσία του διακεκριμένου Πολωνού συνθέτη

Γιαροσλάβ Κίλιαν, ο οποίος με ευρηματικό τρόπο θα συνδέσει τον θεατρικό λόγο με τη μουσική στον εμβληματικό χώρο του ρωμαϊκού μνημείου. Την εκδήλωση στηρίζει και συνδιοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο πρόεδρος του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Θα ακουστούν κορυφαία έργα του συνθέτη, τα οποία θα ερμηνεύσει στο πιάνο η διακριμένη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου. Την Ορχήστρα Εγχόρδων του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου διευθύνει ο μαέστρος Πάτρικ Μπέιλι, ενώ συμμετέχει η σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά.

Τα μουσικά έργα που θα ακουστούν συνδέονται με γεγονότα σταθμούς στις διαδρομές των μεγάλων δημιουργών, και μας εισάγουν σε έναν κόσμο ανυπέρβλητων συναισθημάτων. Ανάμεσά τους μερικά από τα διασημότερα αριστουργήματα του ρομαντισμού, τα οποία θα αποδώσει η διακεκριμένη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου με ορχήστρα εγχόρδων από το Λονδίνο, σε εξαιρετικές μεταγραφές. Από τα έργα του Chopin θα ακουστούν αποσπάσματα από τις Παραλλαγές «Là ci darem la mano», έργο 2, που συνέθεσε εμπνευσμένος από το διάσημο θέμα του Mozart, η «Τραγική» Πολωνέζα, έργα 40, η Επαναστατική Σπουδή, η Fantasie Impromptu, καθώς και επιλογές από Πρελούδια, Μαζούρκες, Νυχτερινά, και Βαλς.

Επιπλέον, θα ακουστούν έργα του Mozart και του De Falla, που συνδέονται με την θεατρική πλοκή.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί ως δωρεά στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο Άτλας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα για την Εγκεφαλική Παράλυση.

Μοναδική παράσταση αξιώσεων, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και συγκινεί κάθε άνθρωπο.

Προπώληση: 18, 20,30,35,40,50,60,80 euro, στο more.gr