ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ - Κερδίστε το ημερολόγιο του έτους από τις εκδόσεις IANOS

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – Κερδίστε το ημερολόγιο του έτους από τις εκδόσεις IANOS

Το Radioalchemy και οι Εκδόσεις IANOS προσφέρουν δύο (2) αντίτυπα του θεματικού ημερολογίου που κυκλοφορεί, όπως και κάθε χρόνο, από τις Εκδόσεις IANOS. Το Ημερολόγιο του 2019 έχει τίτλο «Περί Υπομονής».

Το περιεχόμενο του είναι μια συλλογή από αποσπάσματα έργων Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, κείμενα στοχαστών, στίχους αγαπημένων τραγουδιών και ποιημάτων αλλά και ιστορίες από παιδικά βιβλία που έχουν ως θέμα τους την υπομονή. Από τον Κ. Π. Καβάφη, τον Γιώργο Σεφέρη και τη Λένα Παππά, έως τον Φραντς Κάφκα, τη Ζυράννα Ζατέλη και τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, και από τον Επίκτητο, τον Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη έως τον Ισίδωρο Ζουργό, τον Ευγένιο Τριβιζά και τον Χόρχε Μπουκάι όλοι μιλούν για την υπομονή, μια λέξη ομολογουμένως πολύ παρεξηγημένη.

 

(ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΒΙΒΛΙΟ)

 

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό πρέπει να κάνετε:

 

LIKE στη σελίδα του Radio Alchemy

https://www.facebook.com/alchemyradio

 

LIKE στην σελίδα της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS

https://goo.gl/KUYw54

 

LIKE, SHARE & COMMENT [αποκλειστικά και μόνο!] στην ανάρτηση του διαγωνισμού στο

https://goo.gl/tkK3s9

 

 

Λίγα λόγια για το ημερολόγιο

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το Ημερολόγιο για το 2019 με τίτλο Περί Υπομονής. Το περιεχόμενο του ημερολογίου είναι μια συλλογή από αποσπάσματα έργων Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, κείμενα στοχαστών, στίχους αγαπημένων τραγουδιών και ποιημάτων αλλά και ιστορίες από παιδικά βιβλία που έχουν ως θέμα τους την υπομονή. Από τον Κ. Π. Καβάφη, τον Γιώργο Σεφέρη και τη Λένα Παππά, έως τον Φραντς Κάφκα, τη Ζυράννα Ζατέλη και τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, και από τον Επίκτητο, τον Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη έως τον Ισίδωρο Ζουργό, τον Ευγένιο Τριβιζά και τον Χόρχε Μπουκάι όλοι μιλούν για την υπομονή, μια λέξη ομολογουμένως πολύ παρεξηγημένη. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

 

Το έργο που κοσμεί το εξώφυλλο του ημερολογίου είναι από το βιβλίο του Θανάση Μπακογιώργου, με τίτλο

«Θανάσης Μπακογιώργος. 50 χρόνια ζωγραφική (δίγλωσσο)», Εκδόσεις IANOS, 2009.

 

 

 Απόσπασμα από τον Επίλογο

 

Η υπομονή […] δεν σημαίνει σκύβω το κεφάλι, αλλά αντίθετα το κρατάω πιο ψηλά από τα γεγονότα για να μπορώ να τα παρατηρώ αντικειμενικά.

 

Υπομονή δεν σημαίνει μοιρολατρία, αλλά ανεπηρέαστη από συναισθηματικές φορτίσεις και εμμονές αξιολόγηση των όσων συμβαίνουν.

 

Υπομονή δεν σημαίνει: δεν θέλω, δεν προσπαθώ, δεν έχω όνειρα, αλλά αντίθετα σημαίνει: αγωνίζομαι γι’ αυτά, χωρίς όμως αυτός ο αγώνας να καταλήγει μια διαδικασία παραγνώρισης και παρερμηνείας που εμποδίζει την αποδοχή της μη πραγμάτωσής τους.

 

Η υπομονή δεν είναι βασανιστήριο […].

 

Υπομονή είναι μια εξελικτική διαδικασία, είναι ένα εργαλείο αγνής, από τους χρωματισμούς των θέλω, αντιληπτικότητας, είναι ένας στόχος που με την κατάκτησή του γίνεται ένα πολύτιμο μέσο μάθησης.

 

 Υπομονή λοιπόν κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

 

 

Δείτε το ημερολόγιο στην ιστοσελίδα του Ιανού

 

Όροι συμμετοχής

 

*Ο διαγωνισμός λήγει το βράδυ της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018.

*Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής

*Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα σχόλια της ανάρτησης στο Facebook και θα ενημερωθούν μέσω inbox για να στείλουν πλήρη στοιχεία και να παραλάβουν τα δώρα τους αποκλειστικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ  από τον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 ή τον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

 

#alchemybook