ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ - Κερδίστε το βιβλίο «Πέρα από τις ισχνές αγελάδες»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – Κερδίστε το βιβλίο «Πέρα από τις ισχνές αγελάδες»

Το Radioalchemy και οι Εκδόσεις IANOS προσφέρουν δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου του Μάριου Κυπαρίσση Μώρου, «Πέρα από τις ισχνές αγελάδες» Μελετήματα για την ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

 

(ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ – ΒΙΒΛΙΟ)

 

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό πρέπει να κάνετε:

 

LIKE στη σελίδα του Radio Alchemy

https://www.facebook.com/alchemyradio

 

LIKE στην σελίδα της Αλυσίδας Πολιτισμού IANOS

https://goo.gl/KUYw54

 

LIKE, SHARE & COMMENT [αποκλειστικά και μόνο!] στην ανάρτηση του διαγωνισμού στο

https://goo.gl/oT14X8

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS το βιβλίο του Μάριου Κυπαρίσση Μώρου, με τίτλο Πέρα από τις ισχνές αγελάδες και υπότιτλο Μελετήματα για την ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το βιβλίο προλογίζει η Σωτηρία Σταυρακοπούλου. Τα έντεκα μελετήματα του τόμου προσπαθούν να συστήσουν στον αναγνώστη τρεις εκδοχές του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου: τον Χριστιανόπουλο ως αναγνώστη της βιβλικής και χριστιανικής γραμματείας, αλλά και του έργου άλλων ομοτέχνων του (Σολωμός, Καβάφης, Σεφέρης)· τον Χριστιανόπουλο όπως τον προσέλαβαν δύο σημαντικοί έλληνες συνθέτες (Χατζιδάκις και Κουγιουμτζής)· και τον Χριστιανόπουλο των αρχών της δεκαετίας του 1950, περίοδο διαμόρφωσης της ποιητικής του. Καθένα από τα μελετήματα εκκινεί από διαφορετικό σημείο και φωτίζει ένα μικρό κομμάτι του ποιητή, δημιουργώντας ψηφίδες που συνθέτουν ένα τμήμα της ποιητικής του δημιουργίας.

 

Μέρος του προλόγου:

 

Όταν ο μεταπτυχιακός μου φοιτητής Μάριος-Κυπαρίσσης Μώρος μού ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γράψει κάποιες μικρές μελέτες για το έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου, ειλικρινά αναρωτήθηκα τι τάχα θα μπορούσε να προσθέσει σ’ ένα έργο για το οποίο έχουν γραφτεί τόσα πολλά, κι άλλα τόσα έχει πει ο ίδιος ο ποιητής στα δοκίμιά του και στις συνεντεύξεις του. Επειδή έχω ως αρχή να μην επεμβαίνω στην επιλογή των θεμάτων που μου προτείνουν οι φοιτητές μου κι ούτε να τους αποθαρρύνω, του είπα να προχωρήσει. Γνώριζα ασφαλώς τη φιλολογική και κριτική ικανότητα του Μώρου, αλλά όταν διάβασα τον φωτοτυπημένο τόμο των εργασιών αυτών που μου παρέδωσε, κατάλαβα καλά, πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια «εξαιρετική περίπτωση» προικισμένου μελετητή της νεοελληνικής μας φιλολογίας. […]

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 

Ο Μάριος-Κυπαρίσσης Μώρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 αλλά μεγάλωσε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ (2015). Στο ίδιο Τμήμα εκπόνησε τη μεταπτυχιακή του εργασία σχετικά με τις αναφορές πεζογράφων της Θεσσαλονίκης στη Γερμανική Κατοχή και εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα την παρουσία του θρησκευτικού στοιχείου στην ελληνική μεταπολεμική ποίηση. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων καθώς και σε φιλολογικά και λογοτεχνικά περιοδικά.

 

Παρουσιάσεις Βιβλίου

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στις 18:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Θανάσης Αγάθος επικ. καθ. Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ

Παναγιώτα Χατζηγεωργίου δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΣΕΠ στο ΕΑΠ

Δείτε πληροφορίες της εκδήλωσης

Και στην Θεσσαλονίκη Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 19:00. Θα μιλήσουν οι: Σωτηρία Σταυρακοπούλου αν. καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ., Διονύσης Στεργιούλας συγγραφέας. Το βιβλίο προλογίζει η Σωτηρία Σταυρακοπούλου.

Δείτε πληροφορίες της εκδήλωσης

 

 

Όροι συμμετοχής

 

*Ο διαγωνισμός λήγει το βράδυ (23:59) της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018.

 

*Η κλήρωση μέσω woobox θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής

*Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα σχόλια της ανάρτησης στο Facebook και θα ενημερωθούν μέσω inbox για να στείλουν πλήρη στοιχεία και να παραλάβουν τα δώρα τους αποκλειστικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ  από τον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 ή τον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

 

#alchemybook