Διπλή παρουσίαση: "Μέσα απ' το Γυαλί και άλλες ιστορίες από ημιτελείς Στροφές" και "Η εύνοια των στοιχείων"

Διπλή παρουσίαση: “Μέσα απ’ το Γυαλί και άλλες ιστορίες από ημιτελείς Στροφές” και “Η εύνοια των στοιχείων”

Οι εκδόσεις Mamaya Books και η συγγραφική ομάδα Άρπη – Arpi Writers σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων “Μέσα απ’ το Γυαλί και άλλες ιστορίες από ημιτελείς Στροφές” της Ευθυμίας Ε. Δεσποτάκη και “Η εύνοια των στοιχείων” του Στέφανου Κόκκινου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου, στις 19:30 στο Θέατρο της Ημέρας, Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (πλησίον Μετρό Πανόρμου).

Για τα βιβλία θα μιλήσουν η συγγραφέας Αταλάντη Ευρυπίδου κι ο εικαστικός Γιώργος Βασιλείου. Την συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας και μουσικός Γιώργος Βορέας Μελάς

Λίγα λόγια για τα βιβλία

ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΟ ΓΥΑΛΙ και άλλες ιστορίες από ημιτελείς Στροφές

Ευθυμία Ε. Δεσποτάκη
Είκοσι τρεις ιστορίες φαντασίας. Τρεις πρόλογοι.
Έξι εισαγωγές. Έξι χάρτες. Ένα επίμετρο.
Εφτά Στροφές.
Ψηφίδες μιας μεγάλης εικόνας, εικόνας συμπαντικής, που χτίζει μια συγγραφέας στο μυαλό της. Κάποιες φορές, καταφέρνει να παρουσιάσει ένα μέρος της εικόνας, πλήρες και κατανοητό. ʼλλες φορές, έχει μόνο μικρά κομμάτια, αποσπάσματα και σπαράγματα, λαμπρά κοσμημένα με χρυσό και λάπις λάζουλι. Στο τέλος, είτε δεις το σύνολο και το κατανοήσεις είτε μείνεις στα επιμέρους θαύματά του, ένα θα είναι το σίγουρο, το σαφές συμπέρασμα:
 
Οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν αυτό που θα τους χαρίσει γαλήνη. Κάποιες φορές το βρίσκουν. Κάποιες άλλες όχι. Κι ούτε το ένα ούτε το άλλο τούς εμποδίζει να ζουν.

Διαβάστε ένα απόσπασμα

Η ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ – ΒΙΒΛΙΟ 2 – Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

Στέφανος Κόκκινος

Ύστερα από τα γεγονότα στο Μνημείο των Τριών Βασιλέων, κάτι θανάσιμο περιφέρεται στους δρόμους της Ντρόσλαλ, φορώντας το μανδύα της Ομίχλης.
Η Μοίρα απαντά από το Υφαντό της, επιλέγοντας τέσσερα πρόσωπα για να χαράξει ισάριθμα πεπρωμένα:
Ο Χανάι αντιστέκεται στη θέληση του Κρυστάλλου του Χάους· είναι όμως η χαοτική δύναμη αντίπαλος ή το σπέρμα της βαθύτερης φύσης του;
Ο Λιφ συνεχίζει την περιπλάνησή του, αναζητώντας το Τραγούδι· μα τα ερείπια της Ανίερης Πόλης βρίσκονται παντού και πουθενά, σαν τις οφθαλμαπάτες της ερήμου.
Ο αιωνόβιος Αλουίν θέλει ν’ αποκαταστήσει τη χαμένη μνήμη του, αλλά ο δρόμος του διασταυρώνεται με τρομερούς κι ασύλληπτους κινδύνους.
Η Κινέργουιν, δεμένη με τον πόνο του Σκουληκιού, συνέρχεται πάνω στο κατάστρωμα ενός πλοίου· καπετάνιος του είναι ο άντρας που στοιχειώνει το παρελθόν της.
Και τα Τέσσερα Πεπρωμένα απειλούνται από τον Ντέβαδον του Πράσινου Μονοπατιού. Υπάρχουν ωστόσο και άλλοι που εργάζονται κρυφά και μεθοδικά ενάντιά τους, αποσκοπώντας σ’ ένα μέλλον έξω από τις επιταγές της Μοίρας…

Διαβάστε ένα απόσπασμα