«ΕΓΩτοτροπίες» στον Ιανό

«ΕΓΩτοτροπίες» στον Ιανό

Οι Artiots, οι εκδόσεις «κόκκινη κλωστή δεμένη» και ο IANOS προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην πιο παράδοξη χριστουγεννιάτικη (και όχι μόνο!) ιστορία:

«ΕΓΩτοτροπίες»
της Αναστασίας Στυλιανίδη,
Μουσική: Γιάννης Μακρίδης
Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλάσογλου – Μαρία Παγκάλου

 

Μια ξεχωριστή συνάντηση αγαπημένων Ελλήνων ηθοποιών σε ένα μουσικοθεατρικό κόμικ για όλη την οικογένεια!

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18.00, στο IANOS Café (Σταδίου 24, Αθήνα). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο/CD και την εκδήλωση:

Τι μπορεί να συμβεί όταν ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Νένα Μεντή, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, ο Αντώνης Λουδάρος, η Ελένη Καρακάση και ο Γεράσιμος Γεννατάς συναντηθούν, με αυτήν ακριβώς τη σειρά, στις σελίδες ενός βιβλίου; Δεν μένει παρά να έρθετε στον ΙΑΝΟ για να το ανακαλύψετε! Οι ήρωες των «ΕΓΩτοτροπιών» θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν… Ένας ακόμη καλεσμένος-έκπληξη θα αναλάβει να τους συντονίσει! Παρούσα θα είναι φυσικά και η καταπληκτική «Κοινή Γνώμη» διά στόματος JazzMatazz, καθώς και όλοι οι συντελεστές των «ΕΓΩτοτροπιών», οι οποίοι θα μιλήσουν και θα τραγουδήσουν παρέα για την περιπέτειά τους! Μαζί τους και η χορωδία του Δημοτικού της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint Joseph», υπό τη διεύθυνση της Ιφιγένειας Κουρούση. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η γνωστή μουσικός και συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη.

Όλα ξεκίνησαν ένα χειμωνιάτικο πρωινό, όταν ο Εαυτούλης, εκείνος ο ήρωας ο αδυνατούλης που κουβαλάει όλου του κόσμου τα «Εγώ», αποφάσισε να πάει στον γιατρό! Η πλάτη του, από ευθεία, κύμα έγινε σε τρικυμία… «Ραχιαία Εγωτοτροπία»: πάθηση ψυχοσωματική! Δεν υπάρχει συνταγή, ούτε φαρμακευτική αγωγή…! Και τώρα τι; Όλα αυτά τα «Εγώ» στην πλάτη θα του μείνουν αμανάτι; Ο γιατρός θα τον γιατρέψει; Τον «Εγωισμό» θα συμμαζέψει; Η καμπούρα του θα φύγει; Έστω, να του μείνει λίγη! Του κόκκινου η ομηρία πώς μπλέκεται στην ιστορία; Τα Χριστούγεννα εκπέμπουν ΣΩΣ*! Πώς ξέβαψε ο Αϊ-Βασίλης; Πώς;;; Την υπόθεση αναλαμβάνει ο γνωστός Ντετέκτιβ ΣΩΣ…

Ένα βιβλίο για τον «Εγωισμό»… Ή μάλλον ένα musical για τον «Εγωισμό»… Ή και τα δύο! Μια διπλή πρόκληση για όσους ψάχνουν παραμύθια που λένε όλη την αλήθεια…  «ΕΓΩτοτροπίες»… Κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Από πατημένα έξι… έως όσο κανείς αντέξει!

 

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Γιάννης Ζουγανέλης, Γρηγόρης Βαλτινός, Νένα Μεντή, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Αντώνης Λουδάρος, Ελένη Καρακάση, Γεράσιμος Γεννατάς, Στέφανος Λώλος και η Κοινή Γνώμη: Παύλος Κατσιβέλης – Μαρία Βασιλοπούλου (JazzMatazz).

 

Σύλληψη – Συγγραφή – Σκηνοθεσία: Αναστασία Στυλιανίδη

 

Μουσική Σύνθεση: Γιάννης Μακρίδης

 

Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλάσογλου – Μαρία Παγκάλου