Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της «Ανταλέτ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Κονίτσα – Σωπύλη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λυκόφως με τον τίτλο «Ανταλέτ – Η πυξίδα της αλήθειας», στον όμορφο χώρο του Monk Grapes and Spirits.

Ο εκδότης Αβέρκιος Λουδάρος παρουσίασε το βιβλίο μιλώντας για τους δύο πόλους αφήγησης, σε πρωτοπρόσωπη και τριτοπρόσωπη αφήγηση, η οποία επιτυγχάνεται με απόλυτη επιτυχία από τη συγγραφέα με αποτέλεσμα οι αναγνώστες να ξέρουν τα πάντα την στιγμή που οι ήρωες δρουν στις σελίδες. Ανφέρθηκε στο πόσο διαφορετικό είναι το συγκεκριμένο βιβλίο παρά το γεγονός ότι ασχολείται με ένα θέμα αγαπητό σε πολλούς συγγραφείς: τη καταστροφή της Σμύρνης. Η αφήγηση βρίσκει τους ήρωες να ζουν ήδη στην Αθήνα όταν συμβαίνει η καταστροφή. Το βιβλίο είναι γεμάτο συμβολισμούς μέσα από την ζωή και επικεντρώνεται στο μήνυμα ότι πρέπει ο άνθρωπος να ορίζει την ζωή του, το οποίο περνάει αππό τη συγγραφέα καθώς εξιστορεί το πέρασμα της ηρωίδας της από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της «Ανταλέτ»

Η συγγραφέας Κατερίνα Κονίτσα – Σωπύλη αναφέρθηκε στον τρόπο που εργάστηκαν μαζί με τον εκδότη για την ολοκλήρωση του βιβλίου και πόσο την βοήθησε αυτό να κατανοήσει όλη την διαδικασία έκδοσής του. Εξήγησε ότι «Ανταλέτ» δεν είναι γυναικείο όνομα αλλά σημαίνει «δικαιοσύνη» στα τουρκικά, κάτι που αναζητά η ηρωίδα της ενώ εξήγησε πως εμπνεύστηκε το θέμα της και πως «παίζει» με τις αξίες στις σελίδες του καθώς αυτές τείνουν να χαθούν και προτιμά να τις τονίζει.

Για τη συγγραφέα και το βιβλίο της μίλησε η συγγραφέας Μαρία Γαβριελάτου και διάβασε απόσπασμα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της «Ανταλέτ»

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια του συνθέτη, στιχουργού και τραγουδοποιού Νάσου Κονίτσα, συζύγου της Κατερίνας, που γράφτηκαν ειδικά για το βιβλίο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι, αναγνώστες και γνωστοί συγγραφείς ενώ η Κατερίνα Κονίτσα – Σωπύλη υπέγραψε αντίτυπα και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο.