Εξειδικευμένο σεμινάριο διασκευής βιβλίου σε σενάριο (από τη θεωρία στην πράξη)

Εξειδικευμένο σεμινάριο διασκευής βιβλίου σε σενάριο (από τη θεωρία στην πράξη)

Ο πολυχώρος πολιτισμού Seikilo  και η βραβευμένη συγγραφέας – σεναριογράφος – θεατρική συγγραφέας Αλεξάνδρα Μπελεγράτη , σας προσκαλούν σε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο διασκευής βιβλίου σε σενάριο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε συγγραφείς, σεναριογράφους, αλλά και σε όσα άτομα έχουν μια ιδέα που πιστεύουν ότι αξίζει να την εξελίξουν, και θέλουν να την υλοποιήσουν σε σενάριο ταινίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν βασικές γνώσεις του κόσμου του σεναρίου, να μάθουν τι συμβαίνει στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με τις διασκευές βιβλίων σε σενάριο, να μάθουν βασικά βήματα πάνω στο σενάριο αλλά και μυστικά του πώς θα μπορούσαν να εξελίξουν το υλικό που έχουν ήδη δημιουργήσει σε σενάριο και να κατανοήσουν το πώς λειτουργεί η βιομηχανία του κινηματογράφου όσον αφορά τη μετατροπή ενός βιβλίο σου σενάριο. Μετά το τέλος του συγκεκριμένου σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν βασική αλλά ουσιαστική γνώση για το πώς θα μπορούσαν να μετατρέψουν το υλικό τους σε σενάριο.

Το σεμινάριο διαρκεί δύο  εξάωρα για ένα σαββατοκύριακο και είναι ομαδικό. Κάποιες σημειώσεις είναι πιθανώς χρήσιμες να ληφθούν από τους συμμετέχοντες. Οπτικοακουστικό υλικό θα δίνεται όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Τι προσφέρει αυτό το σεμινάριο:

  • Βασικές αρχές και ιδιαιτερότητες μετατροπής ενός βιβλίου σε σενάριο. Γιατί να επιλεγεί το δικό σας έργο;
  • Εκμάθηση βασικών αρχών σεναρίου αλλά και κλειδιών που μπορούν να εξελίξουν την γραφή και την σκέψη ενός συγγραφέα, εν γένει.
  • Γνωριμία με τον κόσμο της παραγωγής σεναρίου (τα μυστικά της παραγωγής).

Κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια:
Το κόστος παρακολούθησης για κάθε συμμετέχοντα ανέρχεται στα 80 ευρώ (ο νόμιμος Φ.Π.Α. δεν συμπεριλαμβάνεται), για το σύνολο του 2ημέρου και των παρεχόμενων υλικών-εργαλείων.

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου:
Το 2ήμερο σεμινάριο συγγραφής σεναρίου για αρχάριους θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 6 & 7 Μαϊου, Σάββατο και Κυριακή στις 11 π.μ. στην Κωλέττη 15 (Εξάρχεια) στον χώρο των Πρότυπων εκδόσεων Πηγή.

* Τα τμήματα του σεμιναρίου θα είναι ολιγομελή, οπότε θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας! Εφόσον ενδιαφέρεστε, μην αμελήσετε να «κλείσετε» θέση μέσω email (info@seikilo.com) ή τηλεφώνου (2311 243 263)!

Δείτε περισσότερα για το σεμινάριο και την εισηγήτρια Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, εδώ.