«Φέρε με πίσω» -κριτική του βιβλίου της B. A. Paris

,

«Φέρε με πίσω» -κριτική του βιβλίου της B. A. Paris

Το τρίτο βιβλίο της B. A. Paris κυκλοφορεί από τις εκδόσεις BELL με τον τίτλο «Φέρε με πίσω» (Bring me back), σε μετάφραση Βεατρίκης Κάντζολα Σαμπατάκου και αποτελεί ένα πολυσύνθετο ψυχολογικό θρίλερ με ισχυρά δραματικά στοιχεία. 

Έχοντας πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα από τα δύο πρώτα της βιβλία, και μάλιστα σε 37 χώρες, η συγγραφέας γνωρίζει τα μυστικά για να προσεγγίσει τους αναγνώστες στους οποίους απευθύνεται κάτι που προδιαθέτει τη πορεία επιτυχίας και του «Φέρε με πίσω».

Οι αναγνώστες που προτιμούν να διαβάζουν ψυχολογικά θρίλερ με πολλά στοιχεία αγωνίας και μυστηρίου, δεν πρέπει να σταθούν στην απλότητα της εξαφάνισης ενός εκ των χαρακτήρων της συγγραφέως. Ένα τόσο απλό γεγονός έρχονται να διαδεχθούν μια σειρά από ανατροπές, μυστήρια αλλά και συγκλονιστικά μυστικά της ζωής των πρωταγωνιστών οι οποίοι γίνονται ισχυροί μέσα από τις αδυναμίες τους. 

Γιατί εξαφανίζεται η Λέιλα; Και ποιος είναι ο ρόλος του συζύγου της Φιν με τον οποίο επιστρέφει οδικώς από τις διακοπές τους στη Γαλλία; Και όταν δώδεκα χρόνια μετά ο Φιν είναι παντρεμένος με την αδελφή της Λέιλα, την Έλεν, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία έχει επιστρέψει η Λέιλα ή είναι όλα ένα μεγάλο ψέμα; Τα ερωτήματα ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο και οι ανατροπές και το μυστήριο κορυφώνεται σελίδα με την σελίδα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη ο οποίος γίνεται μάρτυρας των εσωτερικών συγκρούσεων όλων των χαρακτήρων. 

Όσοι αναγνώστες διαβάζετε ψυχολογικά θρίλερ, προσθέστε το στη λίστα σας και μάθετε τι ρόλο παίζουν οι ρώσικες κούκλες σε αυτό το καθηλωτικό θρίλερ αγωνίας. Κι όσοι δεν έχετε διαβάσει ακόμα κάποιο μυθιστόρημα του είδους, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε τα πρώτα σας βήματα γνωριμίας επιλέγοντας το συγκεκριμένο βιβλίο. 

Το τέλος είναι πράγματι ανατρεπτικό και χρειάζεται την πλήρη προσοχή τού αναγνώστη που πρέπει με πλήρη νηφάλια να χειριστεί την πρωτότυπη σκέψη της συγγραφέως. Το «Φέρε με πίσω» δεν χαρίζεται εύκολα στον αναγνώστη του γι’ αυτό και κερδίζει τον σεβασμό του. 

-κριτική

Λυδία Ψαραδέλλη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ
Αυτή είναι η ιστορία που λέει στην αστυνομία ο Φιν. Και είναι η αλήθεια –αλλά όχι όλη η αλήθεια.

ΕΚΕΙΝΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
Ο Φιν και η Λέιλα είναι νέοι και ερωτευμένοι. Καθώς επιστρέφουν οδικώς από τις διακοπές τους στη Γαλλία, ο Φιν κάνει μια στάση σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ και αφήνειτη Λέιλα μόνη στο αυτοκίνητο. Όταν γυρίζει, μερικά λεπτά αργότερα, η Λέιλα έχει εξαφανιστεί χωρίς κανένα ίχνος.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑΜΜΕΝΑ
Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο Φιν έχει ξαναφτιάξει τη ζωή του με την Έλεν, την αδερφή της Λέιλα, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα. Κάποιος έχει δει τη Λέιλα. Είναι όντως εκείνη, όμως, ή κάποιος που προσποιείται ότι είναι η Λέιλα; Και, αν είναι εκείνη, τι θέλει; Και τι συνέβη πραγματικά τη νύχτα της εξαφάνισής της;