Γνωρίστε τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου σε ένα αποκλειστικό δείπνο μαζί της

Γνωρίστε τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου σε ένα αποκλειστικό δείπνο μαζί της

Γνωρίστε από κοντά τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου
σε ένα αποκλειστικό δείπνο μαζί της
Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό των Εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
και διαβάστε το νέο της μυθιστόρημα Οι Μαγεμένες
[Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και το RadioAlchemy.net δεν συμμετέχει στην όλη διοργάνωση]

Γνωρίστε τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου σε ένα αποκλειστικό δείπνο μαζί τηςΗ πολυαγαπημένη και πολυδιαβασμένη συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου συναντά πέντε τυχερούς αναγνώστες σε ένα αποκλειστικό δείπνο στο φιλόξενο εστιατόριο Balcony Restaurant & Bar (Βεΐκου 1), σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα, στο Κουκάκι, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, και ξεδιπλώνει το νήμα της ιστορίας των Μαγεμένων, του νέου της μυθιστορήματος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και της μοίρας των ηρώων της που συνδέονται άρρηκτα με το ομώνυμο μνημείο της πόλης της, της μαγικής Θεσσαλονίκης. Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.
Εάν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά τη συγγραφέα και να συνομιλήσετε μαζί της για το νέο της μυθιστόρημα, την περιπέτεια της γραφής, την έμπνευση και τη ζωή, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα του διαγωνισμού των Εκδόσεων Μεταίχμιο έως τις 25 Ιουνίου 2017. Οι πέντε τυχεροί που θα αναδειχτούν με κλήρωση (τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr στις 26 Ιουνίου 2017, ενώ θα ειδοποιηθούν και τηλεφωνικά) θα λάβουν το νέο μυθιστόρημα της Μαίρης Κόντζογλου (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση) και θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δειπνήσουν μαζί της.

Για να μπείτε στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα του βιβλίου, δείτε παρακάτω τη συγγραφέα να εξηγεί πώς προέκυψαν Οι Μαγεμένες και ξεφυλλίστε ΕΔΩ τις πρώτες σελίδες.

Γνωρίστε τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου σε ένα αποκλειστικό δείπνο μαζί τηςΜόλις είχα αρχίσει να γράφω την τριλογία τα «Παλιά Ασήμια» όταν ο γιος μου, από το διπλανό δωμάτιο –ακόμη έμενε μαζί μας τότε– μου έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Ήταν ένα άρθρο για «Τις άγνωστες Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης» ή κάπως έτσι. Ομολογώ πως δεν είχα ακούσει ποτέ ξανά για τα «Είδωλα», τις «Μαγεμένες», «Las Incantadas», τους «Αγγέλους», όπως αποκαλούσαν οι κάτοικοι της Σαλονίκης, ανάλογα με το θρήσκευμά τους, τις μυθολογικές ανάγλυφες μορφές που απεικονίζονται στους τέσσερις πεσσούς της Στοάς των Ειδώλων.
Όσο διάβαζα το άρθρο, τόσο πιο ενδιαφέρον μού φαινόταν. Όταν τέλειωσα την ανάγνωση, ενθουσιασμένη και συγκινημένη μαζί, πήγα στο δωμάτιο του γιου μου και αντί να του πω «Τι ωραία ιστορία, τι ωραίο άρθρο!» όπως είχα σκοπό, του είπα «Τι ωραίο θέμα!».
Το κατέγραψα σε μια άκρη του μυαλού μου και όταν στα τέλη του Αυγούστου του 2015 παρέδωσα το τρίτο μέρος της τριλογίας «Τα Παλιά Ασήμια», αφού ξεκουράστηκα δυο τρεις μέρες, όχι παραπάνω, τόσο συνήθως κρατάει η κόπωση –και από μια τριλογία είναι τεράστια–, νιώθοντας και πάλι μόνη και έρημη χωρίς τους ήρωές μου, άρχισα να σκαλίζω τα υποψήφια θέματα που έχω καταγραμμένα.
Οι «Μαγεμένες» μού τράβηξαν την προσοχή αμέσως, όχι πως τις είχα ξεχάσει. Επειδή όμως εδώ και κάμποσα χρόνια έχω στο μυαλό μου να γράψω κάτι σαν αστυνομικό, και επειδή ασφαλώς και δεν είχα αποφασίσει με ποιο θέμα να ασχοληθώ, άρχισα να γράφω και τα δυο συγχρόνως. Δέκα σελίδες στο ένα, δέκα για το άλλο.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις «Μαγεμένες», έγραψα τον λαϊκό θρύλο με τον Μεγαλέξανδρο και τη βασίλισσα από τη Θράκη, με το οποίο αρχίζει και το βιβλίο. Ύστερα τα άφησα και τα δύο και είπα πως τώρα το σύμπαν θα μου στείλει το σήμα για το ποιο από τα δύο θα συνεχίσω.
Την άλλη ακριβώς μέρα, μπαίνοντας το πρωί στο ίντερνετ για να μάθω τα νέα, διάβασα πως στην 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2015) θα εξέθεταν τα αντίγραφα των «Μαγεμένων». Το σήμα είχε δοθεί από το σύμπαν, πολύ νωρίτερα είναι η αλήθεια απ’ ό,τι περίμενα.
Επισκέφθηκα τις «Μαγεμένες» ένα απόγευμα Τρίτης, το θυμάμαι σαν τώρα. Είχε πολύ κόσμο έξω από το περίπτερο που δέσποζαν, έκανε και τρομακτική ζέστη. Όταν μπήκα στον χώρο, αισθάνθηκα σαν να έμπαινα σε ναό –αδιάφορο τίνος Θεού– και παρά το πλήθος νόμισα πως ήμουν μόνη μου. Εγώ κι Αυτές!
Τις παρατήρησα πολλή ώρα, ίσως παραπάνω από όσο επιτρεπόταν όταν από πίσω μου περίμεναν και άλλοι.
«Τι θέλετε από μένα;» ρώτησα τη Λήδα – μου φάνηκε η πιο θλιμμένη.
«Να πεις την ιστορία μας» και μειδίασε κάπως. «Μας ξέχασαν».
«Μπορώ;» δεν ήμουν σίγουρη, ήταν ένα άλλο μονοπάτι, εδώ είχαμε ένα αληθινό γεγονός.
«Μπορείς να προσπαθήσεις πάντως» μουρμούρισε μέσα απ’ τα δόντια του ο Διόνυσος.
Ο κύβος είχε ριφθεί και για μένα άρχιζε ένα ακόμα μαγικό ταξίδι.

 

Γνωρίστε τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου σε ένα αποκλειστικό δείπνο μαζί της

Ακούστε ΕΔΩ την ιστορία των Μαγεμένων από τη συγγραφέα, ενώ ΕΔΩ θα βρείτε πλούσιο πραγματολογικό υλικό για το ιστορικό υπόβαθρο της αφήγησης, πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της συγγραφέα και άλλα νέα για το βιβλίο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τη Μαίρη Κόντζογλου.
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου η Μαίρη Κόντζογλου θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο της, στο βιβλιοπωλείο IANOS, στην Αθήνα (Σταδίου 24), στις 8:30 το βράδυ. Δείτε λεπτομέρειες.

Ευχαριστούμε το Balcony Restaurant & Bar για την ευγενική προσφορά του δείπνου (www.balconyathens.com, 211 4118437).
Το Balcony Restaurant & Bar βρίσκεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα, το οποίο κλείνει στους τοίχους του ένα κομμάτι από τη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας σε μια περιοχή που είναι συνδεδεμένη με το παρελθόν και το παρόν της Αθήνας, λίγα βήματα από το μουσείο της Ακρόπολης και σε απόσταση αναπνοής από όλα τα σημαντικά αξιοθέατα.
Ένας φιλόξενος χώρος ο οποίος κάνει τους επισκέπτες του να νιώσουν οικεία και τους δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις και προϊόντα σε συνδυασμό με τον πλούσιο ελληνικό αμπελώνα από όλη την Ελλάδα με βάση την εποχικότητα των προϊόντων στηριζόμενοι στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά διάφορων περιοχών της Ελλάδας και σε φρέσκιες πρώτες ύλες.
To εστιατόριο Balcony Restaurant & Bar με τα πιάτα του προσπαθεί να κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα είτε με συνταγές ξεχασμένες και όχι πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό είτε με προϊόντα που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε γευτεί μαγειρεύοντάς τα με καινούργιες τεχνικές και μια φρέσκια ματιά.