Ημερήσια Ημερολόγια 2018 από τις εκδόσεις Μίνωας

Ημερήσια Ημερολόγια 2018 από τις εκδόσεις Μίνωας

Τρία ημερήσια ημερολόγια για το νέο έτος κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας:

  • Ημερολόγιο για μαμάδες 2018 της Αλεξάνδρας Α. Καππάτου
  • Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2018 της Σμαρούλας Παντελή
  • Κάν’ το να συμβεί φέτος της Φαίδρας Λογοθέτη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α. ΚΑΠΠΑΤΟΥ

Ημερολόγιο για μαμάδες 2018

Ημερήσιο Ημερολόγιο 2018

ISBN: 978-618-02-0880-1 • Kωδικός: 90440 

Σελίδες: 352 • Τιμή: 10,99 € • Διαστάσεις: 12 Χ 16

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο ημερήσιο Ημερολόγιο για μαμάδες 2018 από τη γνωστή ψυχολόγο-συγγραφέα Αλεξάνδρα Α. Καππάτου με πολύτιμες συμβουλές για τη σωστή ανατροφή των παιδιών σας.  

Αναμφίβολα ο πιο σημαντικός ρόλος στη ζωή ενός ατόμου είναι ο γονικός. Η απόκτηση και η διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ανεπανάληπτη εμπειρία. Συνεπείς στην ετήσια συνάντησή μας, το ημερο­λόγιο του 2018 έρχεται να σας συντροφεύσει όλη τη χρονιά και να σας στηρίξει στον γονικό σας ρόλο.

Η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου, με την πολυετή εμπειρία και εγκυρότητά της, σας ενημερώνει και σας δίνει συμβουλές για θέματα που σας απασχολούν σχετικά με τα παιδιά και τους εφήβους σας, όπως για τη διαπαιδαγώγηση, το σχολείο, τον ύπνο, τις φιλίες, το διαζύγιο κ.λπ. Όπως άλλωστε έγραψε ο Ντένις Γουέτλεϊ:

«Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου είναι οι ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αλεξάνδρα A. Καππάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης στη Γαλλία. Από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ως ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος στον ιδιωτικό το­μέα. Το 1987 ίδρυσε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμ­βουλευτικό Κέντρο με σκοπό την ανάδειξη, πρόλη­ψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Έχει συνεργαστεί με δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα στον τομέα της πρόλη­ψης ψυχολογικών προβλημάτων και αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και ως εισηγήτρια σεμιναρί­ων για γονείς σε θέματα της ειδικότητάς της. Έχει δώσει περίπου 400 διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. Έχει, επίσης, συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε τουλάχιστον 100 επιστημονικές ημερίδες.

Περίπου 2.500 άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτες εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους. Από το 1989 έχει δυναμική παρουσία στα μέσα μαζικής ενη­μέρωσης, μέσα από πλούσια αρθρογραφία αλλά και πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και τις σχέσεις γονιών-παιδιών.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Οι γονείς κάνουν τη διαφορά! (εκδ. Μίνωας 2013), Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά (αναθεωρημένη έκδοση: εκδ. Μίνωας, 2013, εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2003), Οι γονείς χωρίζουν (εκδ. Μίνωας 2013), Παιδιά στην εφηβεία, γονείς σε κρίση (εκδ. Μίνωας 2014), Παίρνω ΔΙΑΖΥΓΙΟ – Τι θα πω στο παιδί μου; (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2011), Εφηβεία (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2007), Γνωρίστε το παιδί σας (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 1999). Επίσης, έχει επιμεληθεί το βιβλίο της Ένωσης Κλινικής Σεξολογίας της Ισπανίας Το πρώτο μου βιβλίο για το σεξ (εκδ. Μίνωας, 2013) και το βιβλίο της Joanna Cole Μεγαλώνω και ρωτώ για το σεξ (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 1998).

Έχει δημιουργήσει έναν δυναμικό ιστότοπο, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν πληροφορίες, έρευνες και θέματα επικαιρότητας που αφορούν παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες. Η διεύθυνση είναι www.akappatou.gr.

 

ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2018

Ημερήσιο Ημερολόγιο 2018

ISBN: 978-618-02-0881-8 • Kωδικός: 90441 

Σελίδες: 352 • Τιμή: 10,99 € • Διαστάσεις: 12 Χ 16

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο ημερήσιο Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2018 από τη Σμαρούλα Παντελή με αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα χρόνια που έρχεται!

Η αισιοδοξία είναι σύμμαχος στον αγώνα μας για μια καλή ζωή. Μας βοηθάει να ξεχωρίζουμε το αυθεντικό από το στερεοτυπικό και αγχωτικό μοντέλο της επιβίωσης. Δίνει αξία στα όνειρά μας και μας ωθεί να τα πραγματοποιήσουμε ακόμα και σε δύσκολους καιρούς.

Ακολούθησε τις προτάσεις που θα βρεις στις σελίδες αυτού του ημερολογίου και δες τη ζωή σου να βουτάει στα χρώματα του ουράνιου τόξου!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σμαρούλα Παντελή είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Surrey της Αγγλίας. Εργάζεται στην Ελλάδα ως ψυχοθεραπεύτρια και βοηθάει άτομα με φοβίες, κρίσεις πανικού και ψυχοσωματικά προβλήματα. Διευθύνει θεραπευτικές ομάδες με την τεχνική του ψυχοδράματος. Από το 1986 συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, στους οποίους προσφέρει εξειδικευμένα σεμινάρια ψυχολογίας και επικοινωνίας για τα στελέχη τους. Έχει διδάξει για επτά χρόνια «Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη» στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι συγγραφέας βιβλίων ψυχολογίας και εκπαιδευτικών παραμυθιών. Έχει ιδρύσει και συντονίζει την ομάδα Αυθόρμητου Θεάτρου Playback Nuevo. Διευθύνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Ανθρωπίνων Σχέσεων.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό της www.mirazomai.com και να επικοινωνήσετε μαζί της στο 210 7225538 ή στο 210 6772069 ή να της γράψετε στο info@mirazomai.com.

 

ΦΑΙΔΡΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Κάν’ το να συμβεί φέτος

 

Ημερήσιο Ημερολόγιο 2018

ISBN: 978-618-02-0926-6 • Kωδικός: 90443 

Σελίδες: 352 • Τιμή: 10,99 € • Διαστάσεις: 12 Χ 16

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το ημερήσιο ημερολόγιο 2018 Κάν’ το να συμβεί φέτος από την ψυχοθεραπεύτρια Δρa Φαίδρα Λογοθέτη.

Μια νέα χρονιά ξεκινά και η ψυχοθεραπεύτρια Δρ Φαίδρα Λογοθέτη σάς προτείνει να φορέσετε τη χαρά και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας!

Σε αυτό το ημερολόγιο θα βρείτε αισιόδοξα μηνύματα που θα σας αφυπνίσουν και φράσεις που μπορεί να βελτιώσουν τη δική σας ζωή. Η ευτυχία μας εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από τους συνταξιδιώτες που έχουμε στο ταξίδι της ζωής και αυτό το ημερολόγιο είναι ο δικός σας ελπιδοφόρος συνταξιδιώτης για το 2018!

Σε εποχές που οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτοαμφισβήτηση, ανησυχία, θυμό και ένα αίσθημα αναζήτησης σκοπού στη ζωή, οι μικρές καθημερινές φράσεις έμπνευσης είναι απαραίτητες για να σας υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν πάντα καλύτεροι τρόποι να ατενίζει κανείς τη ζωή.

   Ό,τι είναι γραμμένο σε αυτό το ημερολόγιο θέλει να σας περάσει το μήνυμα ότι, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσατε έως τώρα, το 2018 αξίζει να φορέσετε τη χαρά και την ευτυχία!

 

Από τον πρόλογο της συγγραφέως

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δρ Φαίδρα Λογοθέτη σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο του Keele και έλαβε τον διδακτορικό της τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία.

Μεταξύ άλλων, έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία και τη Θεραπεία Ζεύγους στη Μ. Βρετανία από την Dr. Penny Edwards (Oasis Center), στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο Gerard Egan, στην Εκλεκτική Ψυχοθεραπεία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Keele Tony Bolger, και στην Ψυχοθεραπεία Κρίσεων με τον Dr. Peter Titley (Hanley Crisis Intervention Center). Επί σειρά ετών έχει εκπαιδευτεί και εποπτευθεί στην Ποιοτική Έρευνα στη Συμβουλευτική από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Abertay της Σκωτίας Dr. John McLeod.

Ίδρυσε το Κέντρο Εκλεκτικής Συμβουλευτικής με στόχο την έρευνα στη Συμβουλευτική, καθώς και την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και εποπτεία επαγγελματιών της ψυχικής υγείας.

Είναι εισηγήτρια και ερευνήτρια σε σειρά Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (DRIVE, PARCMAN, κ.ά.). Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενηλίκους και ζευγάρια σε θέματα Αποτελεσματικής Επικοινωνίας, Διαχείρισης Συγκρούσεων, Διαχείρισης Συντροφικών Κρίσεων, Θετικής Σκέψης, καθώς και Ανάπτυξης της Αυτοεκτίμησης.

Επίσης, είναι δημιουργός του Κέντρου Αυτοεκτίμησης LOVESMILES, το οποίο οργανώνει σεμινάρια συναισθηματικής ενδυνάμωσης σε όλη την Ελλάδα.

Είναι συγγραφέας του best seller για την αντρική απιστία, «Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω».

Επιπλέον, είναι ιδρυτικό και έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και κατέχει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Συμβουλευτικής.