«Ημερολόγια Σαββάτου»: Μια ιστορία μυστηρίου για τη συγχώρεση και το φόβο

«Ημερολόγια Σαββάτου»: Μια ιστορία μυστηρίου για τη συγχώρεση και το φόβο

Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24 γράμματα το μυθιστόρημα της Δήμητρας Μπαρώτα «Ημερολόγια Σαββάτου». Ένα ανατρεπτικό ψυχολογικό μυθιστόρημα μέσα από το οποίο παρουσιάζονται με εκπληκτικό τρόπο οι ανθρώπινες σχέσεις, ερωτικές, επαγγελματικές, κοινωνικές στις μέρες της ηθικής και της οικονομικής κρίσης.

Μια υπάκουη σύζυγος φοροτεχνικού που εμφανίζεται στα πρωϊνάδικα ως εμπειρογνώμονας, ο δάσκαλος και απογοητευτικός εραστής της από την έκτη δημοτικού, μια φίλη της αστρολόγος και εναλλακτική θεραπεύτρια, ένας εργολάβος κηδειών, η Μητέρα του συζύγου της κι ένας προγραμματισμένος φόνος είναι οι ήρωες του μυθιστορήματος.

 

Ένιωσε μια απότομη και δυνατή ριπή αέρα να περνάει δίπλα από το αυτί της.  Είδε τη σφαίρα να διαπερνά το κρανίο του.  Το σώμα του έπεσε στο πάτωμα ενώ τα χέρια του έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια σαν να προσπαθούσε να πει κάτι με τις χειρονομίες του. 

«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι έγινε. Το μόνο που ήθελα ήταν να ξέρει ο Μίλτος πως ήμουν ζωντανή. Ποτέ δεν θα τον σκότωνα».

«Το αίμα μου είχε παγώσει και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πως έπρεπε να φύγω όσο πιο γρήγορα γινόταν από εκεί μέσα. Ήταν ανάγκη να καλέσω την αστυνομία».

Ημερολόγια Σαββάτου

Δήμητρα Μπαρώτα

ISBN: 978-618-5302-665

Σελίδες: 342

Τιμή: 19,00 €

Εκδόσεις: 24γράμματα

 

Για την συγγραφέα

Η Δήμητρα Μπαρώτα είναι μητέρα δυο παιδιών και ζει στην Αθήνα. Μοιράζεται τη ζωή της ανάμεσα στη λογιστική ως εργαζόμενη σε εισαγωγική εταιρεία και στην αγάπη της για τη συγγραφή ιστοριών. Τα «Ημερολόγια Σαββάτου» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Στην πραγματικότητα είναι το πρώτο που κατορθώνει να βγει έξω από το κεφάλι της. Της αρέσουν τα δάση, οι φωτογραφίες και οι σκοτεινές ιστορίες που φωλιάζουν ύπουλα στις οικογένειες. Ασχολείται με την παρατήρηση των κομβικών στιγμών της ύπαρξης, την υποκρισία και τη σκληρότητα των ανθρώπων της καθημερινής ζωής.