“Ίσως την επόμενη φορά” του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Ίσως την επόμενη φορά του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη

Ο Πέτρος και η Βασιλική, οι ήρωες της ιστορίας, αν και φορτωµένοι πανίσχυρες βεβαιότητες, βολικά στερεότυπα και κοινές νευρώσεις, είναι ακόµη πολύ νέοι και λαίµαργοι για ζωή. Συναντιούνται, θαµπώνονται, παρασύρονται, ονειρεύονται, ερωτεύονται ο ένας τον άλλο, κάνουν σχέδια, και ύστερα… αρκεί µια παρεξήγηση και όλα πάνε στραβά.
Ένα μυθιστόρημα για την ερωτική επιθυμία που φτωχαίνει μπροστά στην ολοένα μειούμενη ικανότητα των ανθρώπων σήμερα να συνυπάρξουν, εξαιτίας του φόβου πως θα χάσουν την ταυτότητά τους. Εν ολίγοις, μια ερωτική ιστορία για τη μαζικότερη ασθένεια της εποχής, την απομάγευση του κόσμου, και το συνηθέστερο σύμπτωμά της, την εμμονή στη μοναχικότητα.

Στο μυαλό του Πέτρου συμβαίνουν διάφορα αυτές τις στιγμές· από τη μία, τον διεγείρει η ιδέα να τολμήσει και να ανταποδώσει την εξωστρέφειά της και, από την άλλη, σχεδόν παραλύει στη σκέψη πως αν ξανοιχτεί εξίσου με εκείνη κινδυνεύει να αποδειχτεί συνηθισμένος, κουρασμένος, κυνικός, ένας κανονικός άνθρωπος που πασχίζει όπως και τόσοι και τόσοι άλλοι να κρατηθεί όρθιος. Είναι το τελευταίο που θέλει να συμβεί. Γιατί, αν εκείνη δει ποιος πραγματικά είναι, θα το δει και αυτός. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μπροστά του μια τέτοια προοπτική· ο Πέτρος μπορεί να αποφεύγει συστηματικά τις κατά πρόσωπο συγκρούσεις με την πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ξέρει πόσο καταστροφικό είναι να αναμετριέται κανείς απροετοίμαστος με την αλήθεια του.

Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα του βιβλίου.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη Το πέρασμα.