Το «Κίτρινο Πατίνι» δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, όπου κυριαρχεί η φαντασία!

Το «Κίτρινο Πατίνι» δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, όπου κυριαρχεί η φαντασία!

Εμπνευστές των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι είναι η συγγραφέας-εικονογράφος Λιάνα Δενεζάκη και ο συγγραφέας, σχεδιαστής και προγραμματιστής Μάνος Κρόκος, αμφότεροι με μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, της εκπαίδευσης και του δημιουργικού παιχνιδιού. Μαζί τους στη μαγική διαδρομή μια πολυμελής ομάδα από επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες. Ακολουθώντας ένα μοντέλο συνεργατικό, ανοιχτό και φιλοσοφημένο, το Κίτρινο Πατίνι υπόσχεται να δημιουργήσει με τις Παραμυθοκάρτες του μια άλλη πραγματικότητα, όπου κυριαρχεί η φαντασία! Ας τους γνωρίσουμε…

Γνωρίστε το Κίτρινο Πατίνι!
Το Κίτρινο Πατίνι δεν είναι απλώς ένα νέο εκδοτικό εγχείρημα. Είναι ένα μαγικό όχημα! Χωράει όλους τους φίλους των ποιοτικών εκδόσεων αλλά και δημιουργούς που θέλουν να γίνουν συνταξιδιώτες μας!

Προορισμός του η δημιουργία πρωτότυπων εκδόσεων, τεκμηριωμένων και προσιτών σε όλους. Εκδόσεων που απευθύνονται στα παιδιά και τους γονείς, αλλά θα αποτελέσουν επίσης ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και άλλων ειδικών στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας.

Το Όραμά Μας
Θα μπορούσαμε να πούμε ένα απλό κλισέ όπως «προώθηση της φιλαναγνωσίας» και να το κλείσουμε εκεί. Το Κίτρινο Πατίνι μας όμως τσουλάει με φόρα για στόχους πολύ πιο μεγαλεπήβολους! Φιλοδοξούμε να ενθαρρύνουμε τα χαρίσματα που τόσο αβασάνιστα παραμελούνται για χάρη της εξειδίκευσης και των λεγόμενων «γνωστικών δεξιοτήτων». Θέλουμε να προάγουμε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, το συναίσθημα, την έκφραση. Γιατί αυτά ενδυναμώνουν και ζωντανεύουν οποιοδήποτε εγχείρημα στη ζωή μας.

Πώς Το Καταφέρνουμε
Εμπνευστές των εκδόσεων Κίτρινο Πατίνι είναι η συγγραφέας-εικονογράφος Λιάνα Δενεζάκη και ο συγγραφέας, σχεδιαστής και προγραμματιστής Μάνος Κρόκος, αμφότεροι με μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, της εκπαίδευσης και του δημιουργικού παιχνιδιού. Μαζί τους στη μαγική διαδρομή μια πολυμελής ομάδα από επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες.

Ακολουθώντας ένα μοντέλο συνεργατικό, ανοιχτό και φιλοσοφημένο, το Κίτρινο Πατίνι υπόσχεται να δημιουργήσει με τις Παραμυθοκάρτες του μια άλλη πραγματικότητα, όπου κυριαρχεί η φαντασία!

Οι Παραμυθοκάρτες

Την εποχή της υπερπληροφόρησης, της τεχνολογίας και της εξειδίκευσης, αντιπροτείνουμε τη φαντασία, την έκφραση και τη δημιουργικότητα. Με τις Παραμυθοκάρτες το παιδί αναπτύσσει τον αφηγηματικό λόγο του, πλάθοντας δικές του ιστορίες, καλλιεργεί τη φαντασία και τη συναισθηματική ευφυΐα του μέσα από μια ψυχαγωγική και παιγνιώδη διαδικασία.

Με μια αρχική μικρή βοήθεια και παρότρυνση από τους ενηλίκους, το παιδί καλείται να περάσει από την απλή περιγραφή αυτού που βλέπει στην ανάπτυξη χαρακτήρων και καταστάσεων. Οι ενήλικοι μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία κάνοντάς του ερωτήσεις όπως: «Πώς λένε τον ήρωα/ηρωίδα της ιστορίας; Πώς να περνάει τη μέρα του/της;» Το παιδί καλείται έτσι να «πλάσει» έναν χαρακτήρα, να «διαβάσει» μια εικόνα όπως θέλει εκείνο. Στη συνέχεια θα πλάσει και άλλους χαρακτήρες, τόπους, πλοκή, για να φτάσει στο «Ȁαι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!».

Σε δεύτερη φάση, το παιδί μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία του διανθίζοντάς τη με διαλόγους, πιο εκτεταμένες περιγραφές, σκέψεις και συναισθήματα. Έχει τη δυνατότητα να την εικονογραφήσει ή να την κάνει με τους φίλους του θεατρικό ή μουσικοκινητικό παιχνίδι.

Πώς παίζεται

Κάθε σετ Παραμυθοκαρτών αποτελείται από 49 κάρτες (flash cards). Αυτές είναι χωρισμένες σε 7 ομάδες, καθεμία απαραίτητη για τη σύνθεση μιας ιστορίας. Οι 7 ομάδες είναι:

1. Ήρωας

2. Τόπος

3. Σκοπός

4. Εμπόδιο

5. Βοηθός

6. Μαγικό Αντικείμενο

7. Τέλος

Τραβώντας στην τύχη μια κάρτα από κάθε ομάδα, με μόνο 7 κάρτες το παιδί ξεκινάει να πλάθει χαρακτήρες και να φτιάχνει τη δική του ιστορία.

Παρουσιάσεις και εργαστήρια

Οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι έχουν πολύχρονη εμπειρία σε παρουσιάσεις και εργαστήρια με τις Παραμυθοκάρτες​. Έχουν κάνει πολλές αντίστοιχες εκδηλώσεις σε φεστιβάλ, σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, βιβλιοπωλεία κ.λπ. Με τη συνεργασία ηθοποιών και εμψυχωτών, υπόσχονται ώρες γεμάτες δημιουργία αλλά και διασκέδαση.

Ζωοφιλία: Ιστορίες με Μουσούδες

Το σετ Παραμυθοκαρτών με θέμα τη ζωοφιλία καλλιεργεί τη φαντασία, το λόγο, τη δημιουργικότητα και φυσικά την αγάπη των παιδιών για τα ζώα. Μέσα από μια διασκεδαστική και παιγνιώδη διαδικασία, τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν όλες τις μορφές ζωής και να σέβονται τα ζώα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνίας, είτε αυτά ζουν στο σπίτι είτε στους δρόμους.

Οι εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι καλούν τις ζωοφιλικές οργανώσεις που ενδιαφέρονται να οργανώσουν από κοινού εργαστήρια και/ή παρουσιάσεις για το σετ Παραμυθοκαρτών Ιστορίες​ ​με​ ​Μουσούδες​.

Στους χρήστες που προτίθενται να αγοράσουν το σετ από το e-shop μας παρέχεται η δυνατότητα να δοθεί μέρος από τις πωλήσεις υπό μορφήν δωρεάς σε μία ζωοφιλική οργάνωση της επιλογής τους.

Εκδόσεις​ ​Κίτρινο​ ​Πατίνι

www.kitrinopatini.gr | info@kitrinopatini.gr

Τηλ.: 210 300 9503-4