Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ίκαρος

Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου τέσσερα νέα βιβλία.

Πρόκειται για τα εξής:

– Στη σειρά Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία, το μυθιστόρημα του Juan Gabriel Vásquez Η μορφή των λειψάνων. Ο συγγραφέας του βιβλίου Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν επανέρχεται με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που καταφέρνει να συνδυάσει ευρηματικά τα αυτοβιογραφικά του στοιχεία με μια ιδιαίτερη ιστορική αναζήτηση για τις σχέσεις που δημιουργούμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο με πληγές και συνωμοσίες της εξουσίας. Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

– Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα του Benji Davies. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον μικρό Νόι και τη φάλαινα, σε συνέχεια της τρυφερής ιστορίας του Benji Davies Ο Νόι και η φάλαινα, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017, και έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

– Στη σειρά προσχολικών βιβλίων «Παίζω κρυφτό» της Ingela P. Arrhenius κυκλοφορούν δύο ακόμη τίτλοι: Πού είναι ο κύριος Σκύλος; και Πού είναι η κυρία Ζέβρα;.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Juan Gabriel Vásquez

Η μορφή των λειψάνων, σε μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη.

 

Ο συγγραφέας του βιβλίου Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν επανέρχεται με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που καταφέρνει να συνδυάσει ευρηματικά τα αυτοβιογραφικά του στοιχεία με μια ιδιαίτερη ιστορική αναζήτηση για τις σχέσεις που δημιουργούμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο με πληγές και συνωμοσίες της εξουσίας.

Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ίκαρος

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Juan Gabriel Vásquez

Η μορφή των λειψάνων, σε μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη.

 

Ο συγγραφέας του βιβλίου Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν επανέρχεται με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που καταφέρνει να συνδυάσει ευρηματικά τα αυτοβιογραφικά του στοιχεία με μια ιδιαίτερη ιστορική αναζήτηση για τις σχέσεις που δημιουργούμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο με πληγές και συνωμοσίες της εξουσίας.

Juan Gabriel Vásquez

Ημορφήτωνλειψάνων (La forma de las ruinas)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αχιλλέας Κυριακίδης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία

ISBN: 978-960-572-189-3

ΣΕΛΙΔΕΣ: 680

ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 εκ.

Μαλακό εξώφυλλο

ΤΙΜΗ: 17,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

Σχεδιασμός/εικονογράφηση εξωφύλλου:

Χρήστος Κούρτογλου

Διαθέσιμο και σε ebook

 

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

 

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το 2014, ο Κάρλος Καρβάγιο συλλαμβάνεται σ’ ένα μουσείο της Μπογκοτά για την κλοπή του υφασμάτινου κοστουμιού του Χόρχε Ελιέσερ Γκαϊτάν, του φιλελεύθερου πολιτικού ηγέτη που δολοφονήθηκε το 1948.

 

Ο Καρβάγιο, με τα μυστήρια αυτά του παρελθόντος που τον στοιχειώνουν, αναζητά διαρκώς τα σημάδια που θα δώσουν νόημα στις αναζητήσεις του. Κανείς, όμως, ούτε ο πιο στενός του περίγυρος, μπορεί να υποπτευθεί τους βαθύτερους λόγους της εμμονής του.

 

Τι συνδέει τις δολοφονίες του Τζον Φ. Κένεντι και του Χόρχε Ελιέσερ Γκαϊτάν, ο θάνατος του οποίου καθόρισε την ιστορία της Κολομβίας; Πώς μπορεί ένα έγκλημα που έλαβε χώρα το 1914, αυτό του αρχηγού του Φιλελεύθερου Κόμματος Ραφαέλ Ουρίμπε Ουρίμπε, να σημαδέψει τη ζωή ενός ανθρώπου στον 21ο αιώνα;

 

Για τον Καρβάγιο, όλα συσχετίζονται και δεν υπάρχουν συμπτώσεις. O Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες, ως αφηγητής και κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος, αποφασίζει να διεισδύσει στα μυστικά των πιο σκοτεινών πτυχών από το παρελθόν της Κολομβίας.

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι σαν τα αναρριχώμενα φυτά, Βάσκες: πιάνονται από οτιδήποτε για ν’ ανέβουν, και συνεχίζουν ν’ ανεβαίνουν μέχρι να τους πάρεις αυτό που τα στηρίζει.»

 

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Χουάν Γκαμπριέλ Βάσκες (Juan Gabriel Vásquez) γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας, το 1973, και σπούδασε Λατινοαμερικανική Λογοτεχνία στη Σορβόνη. Έχει εκδώσει πέντε μυθιστορήματα [Los informantes (Οι πληροφοριοδότες), 2004], Historia secreta de Costaguana (Μυστική ιστορία της Κοσταγουάνας), 2007], El ruido de las cosas al caer (Ο ήχος των πραγμάτων όταν πέφτουν), 2011], [Las reputaciones (Οι υπολήψεις), 2013] και [La forma de las ruinas (Η μορφή των λειψάνων), 2015], μία συλλογή διηγημάτων [Los amantes de Todos los Santos (Οι εραστές των Αγίων Πάντων), 2008] και μία συλλογή φιλολογικών δοκιμίων [El arte de la distorsión (Η τέχνη της διαστρέβλωσης), 2009].

 

Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία, σημαντικότερα των οποίων είναι το Premio Alfaguara (2011), το English Pen Award (2012), το Prix Roger Caillois (2012), το Premio Von Rezzori (2013), το IMPAC Dublin Literary Award (2014) και το Premio Real Academia Española (2014).

 

Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε 26 γλώσσες και σε περισσότερες από 40 χώρες.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η μορφή των λειψάνων είναι ένα σπουδαίο μυθιστόρημα, σίγουρα το καλύτερο του Juan Gabriel Vásquez. Μια καταπληκτική ιστορία, γραμμένη με ιδιαίτερη θέρμη.

Guillermo Rodríguez, Ηuffington Post

 

Αφηγούμενος την ιστορία ενός εγκλήματος, ο συγγραφέας καταφέρνει να φωτίσει μια συλλογική ψευδαίσθηση, για να μας δείξει ότι το μυθιστόρημα δεν αποζητά να φανερώσει κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαστε.

Arturo García Ramos, ABC

 

Ένας αριστοτεχνικός συγγραφέας. Ο Juan Gabriel Vásquez έχει πολλά χαρίσματα ―ευφυΐα, δημιουργικότητα, ενέργεια, βαθύ συναισθηματικό κόσμο― και τα χρησιμοποιεί με απόλυτη φυσικότητα, ως τη στιγμή που ο αναγνώστης υποτάσσεται στην παράξενη μαγεία της μυθοπλασίας.

Nicole Krauss

 

Στο μυθιστόρημα του Juan Gabriel Vásquez Η μορφή των λειψάνων, ο κολομβιανός συγγραφέας ξορκίζει τους προσωπικούς του δαίμονες, αλλά και αυτούς της χώρας του, που εξακολουθεί να μαστίζεται από τη βία και το εμπόριο ναρκωτικών.

El Norte De Castilla

 

Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ίκαρος

 

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το παραμύθι

του Benji Davies Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα.

 

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον μικρό Νόι και τη φάλαινα, σε συνέχεια της τρυφερής ιστορίας του Benji Davies Ο Νόι και η φάλαινα, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017, και έκλεψε τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

 

Τα ιδιαίτερα νοήματα για τη φιλία και την οικογένεια συνυπάρχουν με την αφαιρετική εικονογράφηση του βραβευμένου δημιουργού σε ένα ακόμη παραμύθι που θα συγκινήσει και θα ενθαρρύνει τους μικρούς αναγνώστες.

Benji Davies

Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα

(The Storm Whale in Winter)

ΑΠΟΔΟΣΗ: Αντώνης Παπαθεοδούλου

ISBN: 978-960-572-193-0

ΣΕΛΙΔΕΣ: 32

ΣΧΗΜΑ: 28 x 24,5 εκ.

Σκληρό εξώφυλλο

ΤΙΜΗ: 11,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

ΗΛΙΚΙΕΣ: από 3 ετών

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Νόι έσωσε ένα φαλαινάκι που η καταιγίδα είχε ξεβράσει στην ακτή. Τώρα, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, ο Νόι λαχταρά να ξαναδεί τον φίλο του. Θα χρειαστεί άραγε άλλη μία καταιγίδα για να τους ξαναφέρει κοντά;

 

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Ο Benji Davies είναι εικονογράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων. Το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο, Ο Νόι και η φάλαινα τιμήθηκε με το Oscar’s First Book Prize, το Generalitat Valenciana Best Picture Book στην Ισπανία, και το CPNB Dutch Picture Book 2017 στην Ολλανδία. Το δεύτερο βιβλίο του, Το νησί του παππού, κέρδισε το AOI World Illustration Awards 2015, το Children’s Books Professional, το Sainsbury’s Picture Book Award και το-Sainsbury’s Children’s Book of the Year 2015. Έχει σπουδάσει animation στο πανεπιστήμιο, και έχει εργαστεί πάνω σε εικονογραφημένα βιβλία, ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο, και διαφημίσεις. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε πολλές γλώσσες και χώρες σε όλο τον κόσμο. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του Νίνα.

Περισσότερο για τον Benji Davies και τα βιβλία του θα βρείτε εδώ.

 

 

 

Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΊκαροςΚυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ίκαρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν δύο ακόμη τίτλους στη σειρά προσχολικών βιβλίων «Παίζω κρυφτό»: Πού είναι ο κύριος Σκύλος; και Πού είναι η κυρία Ζέβρα;.

 

Στα βιβλία της σειράς που είναι ιδανικά για τα πολύ μικρά παιδιά (1-3 ετών), οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ανακαλύψουν πού είναι κρυμμένα τα αγαπημένα τους ζώα ανασηκώνοντας τα υφασμάτινα, μαλακά μέρη. Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση της Ingela P. Arrhenius και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!

Ingela P. Arrhenius

Πού είναι ο κύριος Σκύλος; (Where’s Mr Dog?)

ISBN: 978-960-572-181-7

ΣΕΛΙΔΕΣ: 10

ΣΧΗΜΑ: 18 x 18 εκ.

Σκληρό εξώφυλλο

ΤΙΜΗ:  7,99 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

 

Ingela P. Arrhenius

Πού είναι η κυρία Ζέβρα; (Where’s Mrs Zebra?)

ISBN: 978-960-572-182-4

ΣΕΛΙΔΕΣ: 10

ΣΧΗΜΑ: 18 x 18 εκ.

Σκληρό εξώφυλλο

ΤΙΜΗ:  7,99 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

 

Έγραψαν για τη σειρά:

 

“…Ψάχνεις για βιβλία για το μωρό σου; Νομίζεις πως είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσεις να του διαβάζεις; Τα βιβλία της Ingela P. Arrhenius θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη. Φανταστική εικονογράφηση, επηρεασμένη από την αισθητική των δεκαετιών του ΄50 και του ’60 και δραστηριότητες κατάλληλες για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.”

Ζωή Κοσκινίδου, kokkinialepou.gr

 

H Ingela Peterson Arrhenius γεννήθηκε το 1967 στη Σουηδία. Η τέχνη και το σχέδιο ήταν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή της, και πριν τη καριέρα της ως εικονογράφος εργαζόταν ως καλλιτεχνικός διευθυντής στη Στοκχόλμη. Από το 1992 εργάζεται ως εικονογράφος με διεθνή αναγνώριση στη διαφήμιση, στο σχέδιο, και στις εκδόσεις βιβλίων. Είναι παθιασμένη με το ρετρό στυλ, το οποίο αντικατοπτρίζεται εμφανώς στα έργα της, όπως επίσης και η χαρά της για την τυπογραφία και τα χρώματα. Ζει στη Στοκχόλμη με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

 

Πού είναι ο κύριος Λιοντάρης;

Πού είναι η κυρία Πασχαλίτσα;