Κυκλοφορεί: Τα πρόσωπα της λύτρωσης

Κυκλοφορεί: Τα πρόσωπα της λύτρωσης

Με φωνάζουν Τίταν· ακούγεται μεγαλόπρεπο και δυνατό, αλλά ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Είμαι απλά κάποιος που βρέθηκε δέκα, ίσως και είκοσι χρόνια νωρίτερα, εκεί που θα βρεθείτε εσείς σε λίγο. Η Νείρα, ο Ζιντ, ο Άλφα, ο Τιμόθεος, η Χριστίνα και τα υπόλοιπα παιδιά, διαφορετικές ηλικίες και αντιλήψεις, διαφορετικές προελεύσεις, όμως όλοι θα αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας σύντομα μέσα στη σιωπή. Για όσους από εσάς η μάχη με το “τίποτα” δεν έχει ολοκληρωθεί, θα είναι ακόμα πιο έντονο, ενώ κάποιοι θα δουν κατάματα ακόμα και το θάνατο. Πέρα από τα σκληρά όνειρα και την ενσυναίσθηση, η δύναμή μας θα είναι οι ιστορίες. Γράψτε και εσείς ένα γράμμα και δώστε το στους άλλους. Στη συνέχεια ο καθένας θα είναι και πάλι μόνος του, αλλά θα έχει πάρει το πιο βαρύ πιστόλι στην τσέπη του παλτού του: την υπενθύμιση όσων ήδη γνωρίζει εν αγνοία του, σαν μια γερή δόση ηλεκτρικού ρεύματος στα μονοπάτια που ξέχασε με πόσο κόπο και αυταπάρνηση είχε περπατήσει ή φοβάται πια να θυμηθεί ότι το έκανε.
Αυτά είναι τα ημερολόγια της λύτρωσης.

Στην πρώτη συλλογή ιστοριών του Γιώργου Σαφελά, οι παράλληλες ζωές των ηρώων αλλάζουν τροχιά και διασταυρώνονται, ξεκλειδώνοντας εμπειρίες, αναμνήσεις, φόβους, ελπίδες… Τους ελευθερώνουν από το “τίποτα” και τους δείχνουν ένα μονοπάτι. Το “κλειδί” είναι σε κάθε ιστορία τα όνειρα, η παράλληλη πραγματικότητα της ψυχής. Ένας ονειρομάνσερ θα οδηγήσει τα βήματά τους σε αυτή την πορεία από το σκοτάδι στη λύτρωση… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Σαφελάς γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα όπου και ζει μόνιμα μέχρι σήμερα, μετά από κάποια μακρόχρονα διαλείμματα σε άλλα μέρη. Οι ιστορίες ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητάς του αφού από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών καθώς και με τη συγγραφή σε blog. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του εργάστηκε σε πολλά επαγγέλματα, εστιάζοντας σταθερά στο ρόλο του DJ και του διοργανωτή εκδηλώσεων. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πάντα κοντά στα σκοτεινά και όχι μόνο αναγνώσματα της εγχώριας και παγκόσμιας σκηνής, διοργανώνοντας εκδηλώσεις σχετικές με τη λογοτεχνία τρόμου, το φανταστικό, τα κόμικς και τους κινηματογραφικούς χαρακτήρες. Μετά από πολλές συνεργασίες με δημιουργούς αποφασίζει να εκδώσει την πρώτη του συλλογή ιστοριών με τίτλο “Τα Πρόσωπα Της Λύτρωσης”, εστιάζοντας στο αγαπημένο του συγγραφικό θέμα: τη μάχη του ανθρώπου με τον κακό του εαυτό και την παράξενη συνύπαρξη του κρυφού με το προφανές στην καθημερινή του ζωή.

 

Συγγραφέας Γιώργος Σαφελάς

ISBN13 9789609773119
Εκδότης NIGHT READ
Χρονολογία Έκδοσης Μάιος 2017
Αριθμός σελίδων 128
Διαστάσεις 21×14
Επιμέλεια ΓΑΒΡΙΛΗ ΑΓΓΕΛΑ
Θέμα
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ