Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Καταβολές του Ελληνισμού - Η Οδύσσεια του Ελληνισμού μέσα στον ιστορικό χρόνο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Καταβολές του Ελληνισμού – Η Οδύσσεια του Ελληνισμού μέσα στον ιστορικό χρόνο»

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, έλαβε χώρα  στο Σπίτι της Κύπρου ημερίδα με θέμα «Καταβολές του Ελληνισμού – Η Οδύσσεια του Ελληνισμού μέσα στον ιστορικό χρόνο».

 Την ημερίδα οργάνωσαν οι Εκδόσεις Ενάλιος, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τoΔιεθνές Κέντρο Κώστας Κυριαζής (ΔΚΚΚ), η Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, η Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και ο Σύνδεσμος Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, σε συνεργασία με το ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Καταβολές του Ελληνισμού - Η Οδύσσεια του Ελληνισμού μέσα στον ιστορικό χρόνο»

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος (Κανάλι της Βουλής) κα Κέλλυ Κοντογεώργη

 Οι ομιλητές, που συνέβαλαν στην εγχώρια ιστοριογραφία με νέες θέσεις που είναι αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνάς τους στο πεδίο της ιστορίας, ήταν οι κ.κ.,

Μενέλαος Γκίβαλος, Αν. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέμα ομιλίας: «Αρχαία Ελληνική Σκέψη  στην Φιλοσοφία του Διαφωτισμού»

 Πάνος Τριγάζης, Πρόεδρος Συνδέσμου Μπάϊρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, θέμα ομιλίας: «Ο Φιλελληνισμός ως Διαχρονικό Φαινόμενο – – Ιδεολογικές και πολιτικές διαστάσεις»

Νίκος Κυριαζής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς & Εμμανουήλ-Μάριος Οικονόμου, Δρ. Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θέμα ομιλίας: «Οι τελευταίοι βυζαντινοί αιώνες και η επίδρασή τους στην σύγχρονη Ελλάδα»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Καταβολές του Ελληνισμού - Η Οδύσσεια του Ελληνισμού μέσα στον ιστορικό χρόνο»

 Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ.-Αρχείων Ν. Μαγνησίας, θέμα ομιλίας: “Ο Ρήγας Βελεστινλής στη νεοελληνική συνείδηση”.

 Ζαφείρης Ρωσσίδης, Ιστορικός, θέμα ομιλίας: «Ενωτικοί κατά ανθενωτικών: Ένα σχίσμα με παρελθόν και με προβολή στο μέλλον»

Ελένη Κεκροπούλου, Εκδότρια-Συγγραφέας, θέμα ομιλίας: «Κύριλλος Λούκαρης, ο αιρετικός Πατριάρχης».

Ηλίας Φιλιππίδης, π. πανεπιστημιακός καθηγητής, Δρ. Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Βόννης, Νομικός, Θεμελιωτής της θεωρίας της Ελληνολογίας, θέμα ομιλίας: “Ελλανισμός και Ελλαδισμός – Η διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού ως αλληλουχία φάσεων αυτονομίας και κελυφώσεως”

 

Την ημερίδα παρακολούθησαν μέσω live streaming από το Βookiα 964 άτομα.

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο 

https://www.facebook.com/bookia.gr/videos/1820895441306589/