Νέα κυκλοφορία: «Δεν θα χαθούμε»

Νέα κυκλοφορία: «Δεν θα χαθούμε»

Οι Εκδόσεις Πηγή και η Έλενα Αυγουστάτου σας προτείνουν το νέο, δυστοπικό, μυθιστόρημα με τίτλο “Δεν θα χαθούμε”. Η ηρωίδα της συγγραφέας προέρχεται από καλή οικογένεια και πιέζεται από τους γονείς της να παραμείνει στο πλευρό του άνδρα που επέλεξαν για εκείνη, με κριτήριο την κοινωνική του θέση. Η κοπέλα, όμως, μάχεται όχι μόνο για να ζήσει τον έρωτα της με τον κατώτερης τάξης νεαρό άνδρα που επέλεξε, αλλά και να επιβιώσει σε ένα νησί, το οποίο βυθίζεται.

Από το οπισθόφυλλο

Κανείς, πουθενά, δεν είναι ασφαλής. Το νησί βουλιάζει.
Το νερό ανεβαίνει κι άλλο, κι άλλο. Ο πραγματικός κίνδυνος είναι πιο αθόρυβος.
Η καρδιά διψά.
Μια υπόσχεση, δεν θα χαθούμε.
Η αλμύρα θολώνει τα μάτια και το χρήμα το μυαλό.
Η εξουσία θέλει να υποτάξει την αγάπη, απροσδόκητα γεννά τον έρωτα. Το τέλος φέρνει την αρχή και η αρχή τείνει πάντα προς το τέλος. Στόχος να λάβει ο καθένας ό,τι του αξίζει.
Μα ποιος με σιγουριά μπορεί να δείξει τον ένοχο;

Όταν η καλομαθημένη Σολ κινδυνεύει να παραδώσει τη ζωή της στον βυθό της θάλασσας, γνωρίζει τον Μαρίνο και τον ερωτεύεται. Η ισχυρή κοινωνικά οικογένειά της εναντιώνεται στον καινούριο και ψαριανό έρωτά της πιέζοντάς την να παραμείνει με τον όμοιό της Πωλ. Όμως είναι αργά. Η Σολ ήδη αναθεωρεί το ποια είναι και πώς θέλει να εξελιχθεί. Και αναπτύσσεται μια εσωτερική μάχη ανάμεσα στον φόβο και το θάρρος, στη σταθερότητα και το ρίσκο για αλλαγή. Οι πλημμύρες πλήττουν το νησί αλλεπάλληλα και ο έρωτας πληγώνεται. Θάλασσα και φωτιά, ευαισθησία και οργή. Ακόμα κι αν ξεφύγεις από όλα, από τον εαυτό σου είναι αδύνατον.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έλενα Αυγουστάτου γεννήθηκε το 1992 στην Κεφαλονιά, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Επιπλέον, ασχολήθηκε με το θέατρο, τον χορό και το τραγούδι. Θυμάται τον εαυτό της να προσπαθεί να καταγράψει τις σκέψεις της στο χαρτί προτού καν μάθει να γράφει. Όνειρό της ένας κόσμος με περισσότερα παιδικά χαμόγελα.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συγγραφέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram).