Νέα κυκλοφορία: Δημήτρη Ριμπολόβλεφ - Ο Ρώσος «Ωνάσης» του Σκορπιού

Νέα κυκλοφορία: Δημήτρη Ριμπολόβλεφ – Ο Ρώσος «Ωνάσης» του Σκορπιού

Ο πενηντάχρονος Δημήτρη Ριμπολόβλεφ, βάσει της περιουσίας του, που πλησιάζει τα 8 δισ. δολάρια, βρίσκεται στην 148η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη του περιοδικού Forbes για το 2016. Εδώ και μερικά χρόνια, έχει ριζώσει σε ένα κρατίδιο 2 τετρ. χιλιομέτρων με 38.000 κατοίκους –εκ των οποίων ο ένας στους τρεις εκατομμυριούχος– και, επιπλέον, ηγείται από το τέλος του 2011 της Μονακό, μιας ιστορικής ομάδας που έχει στεφθεί επτά φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Πολύπλευρη προσωπικότητα, αν και σπούδασε αρχικά Ιατρική, ο Ριμπολόβλεφ στράφηκε με επιτυχία στις επιχειρήσεις και σημαδεύτηκε από μια εντεκάμηνη φυλάκιση. Μια ζωή πραγματικά μυθιστορηματική, με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο σεμνό, αποφασιστικό και μυστηριώδη, που ξεκίνησε από το Περμ, μια πόλη στους πρόποδες των Ουραλίων, για να βρεθεί κάποια στιγμή στον Σκορπιό, το μικρό νησί του Ιονίου, που το έκανε γνωστό ένας παγκόσμιος θρύλος, ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Για πρώτη φορά ο Δημήτρη Ριμπολόβλεφ δέχεται να μιλήσει για τον εαυτό του, ανασηκώνοντας το πέπλο μυστηρίου που τον καλύπτει.

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο.

Εκδόσεις Καστανιώτη

Μετάφραση:
Χάρης Παυλίδης

ISBN: 978-960-03-6223-7
σελ. 256
19 Ιουνίου 2017
€ 12,72

Arnaud Ramsay

Ο Arnaud Ramsay, παλιός αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας France-Soir, συνεργάστηκε κατά καιρούς με διάφορες εφημερίδες και κάλυψε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου, τόσο για τον γραπτό Τύπο όσο και για την τηλεόραση.

Η συγγραφική του πορεία περιλαμβάνει καμιά δεκαριά βιβλία-μαρτυρίες, γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο υπό μορφή αυτοβιογραφίας (Μπιξέντ Λιζαραζού, Γιουρί Τζορκαέφ, Μουράντ Μπουτζελάλ, Ματιέ Μπασταρό), καθώς και κάποια ακόμα, που αποτελούν καρπό έρευνας, κυρίως γύρω από πρόσωπα του αθλητισμού, αλλά όχι μόνο (Μισέλ Πλατινί, Λοράν Μπλαν, Ζαν ντ’ Ορμεσόν, Νταβίντ Ντουιγιέ).