Νέα κυκλοφορία: Εισαγωγή στα Ηλεκτροοπτικά Συστήματα

Νέα κυκλοφορία: Εισαγωγή στα Ηλεκτροοπτικά Συστήματα

Οι Εκδόσεις iWrite και ο συγγραφέας Γεώργιος Σάγος, σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο με τίτλο “Εισαγωγή στα Ηλεκτροοπτικά Συστήματα”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το παρόν βιβλίο καλύπτει το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο των ηλεκτροοπτικών συστηµάτων, τη χρησιµοποιούµενη ορολογία και τις αντίστοιχες εφαρµογές αυτών. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει απλούς ραδιομετρικούς υπολογισμούς, θέματα υπογραφών στόχων στο υπέρυθρο (θερμικό) και στο ορατό φάσμα, την επίδραση της ατμόσφαιρας στις οπτικές ακτινοβολίες, μία περιγραφή απλών οπτικών διατάξεων, την επεξήγηση των κυριότερων συστημάτων laser, τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων φωτοανιχνευτών με τις αντίστοιχες απαιτήσεις ψύξης, θέματα ψηφιακής επεξεργασίας ειδώλων, τα ηλεκτροοπτικά αντίμετρα και αντί-αντίμετρα, καθώς επίσης και κάποιες εφαρμογές των χιλιοστομετρικών και υποχιλιοστομετρικών κυμάτων.

Απευθύνεται σε όλους τους ασχολούµενους µε τα θέµατα άµυνας και ασφάλειας (πολιτικών και στρατιωτικών εφαρµογών), στους πρωτοεισαγόµενους στο χώρο και στους χρήστες ηλεκτροοπτικών συστηµάτων, ιδιαίτερα στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές πολυτεχνικών, στρατιωτικών σχολών και στα στελέχη των ενόπλων δυνάµεων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς και τηλεπικοινωνιακούς µηχανικούς, να ενηµερωθούν για ένα σηµαντικό τοµέα εφαρµογών της τεχνολογίας. Το βιβλίο έχει σκοπό να αποτελέσει χρήσιµο βοήθηµα για όλους τους ενδιαφερόµενους, µε κεντρικούς µαθησιακούς στόχους:

  • Την κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας, των χαρακτηριστικών, δυνατοτήτων και περιορισµών των ηλεκτροοπτικών συστηµάτων.
  • Την εκτίµηση της σηµασίας των συστηµάτων αυτών, στην άµυνα και στην ασφάλεια.
  • Την εκτίµηση των πιθανών µελλοντικών εξελίξεων της εµπλεκόµενης τεχνολογίας.

Δείτε περισσότερα εδώ .

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Υποναύαρχος (ε.α.) Γεώργιος Σάγος γεννήθηκε στη Χαλκίδα Ευβοίας στις 5 Οκτωβρίου 1963. Εισήχθη πρώτος στη Σχολή Ναυτικών Δοκίµων (ΣΝΔ) το 1981, από την οποία απεφοίτησε µε άριστα, ως µάχιµος Αξιωµατικός του Πολεµικού Ναυτικού, το 1985. Το 1992 απέκτησε τους τίτλους σπουδών Master of Science in Electrical Engineering και Master of Science in Engineering Acoustics, από το Naval Postgraduate School (NPS) των ΗΠΑ, µε εξειδικεύσεις στην ψηφιακή επεξεργασία σηµάτων (Digital Signal Processing) και στην υποβρύχια ακουστική (Underwater Acoustics). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πολεµικό Ναυτικό (1981-2015) υπηρέτησε σε διάφορους τύπους πολεµικών πλοίων. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων σχετικά µε τις αµυντικές εφαρµογές της σύγχρονης τεχνολογίας (ραντάρ, συστήµατα ηλεκτρονικού πολέµου, ηλεκτροοπτικά, σόναρ), καθώς επίσης και µε εφαρµογές στην ακουστική. Είναι έγγαµος µε τη δικηγόρο Ντενίζ Κλαυδιανού, µε την οποία έχει δύο γιους και µία κόρη.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Εισαγωγή στα Ηλεκτροοπτικά Συστήματα
Συγγραφέας: Γεώργιος Σάγος
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή λιανικής: 35
Σελίδες: 602
ISBN:978-618-5218-78-2