Νέα κυκλοφορία: "Επικίνδυνη Έλξη"

Νέα κυκλοφορία: “Επικίνδυνη Έλξη”

Οι Εκδόσεις Πηγή,  σας ανακοινώνουν την κυκλοφορία του νέου τους αισθηματικού μυθιστορήματος της συγγραφέως Μαρίας Τσιρωνά! Τιτλοφορείται ως “Επικίνδυνη Έλξη” και υποστηρίζει επάξια το περιεχόμενό του, καθώς δεν θα μπορείτε να το αφήσετε από τα χέρια σας. Μία αδέκαστη δικαστής, ένας επιτυχημένος δικηγόρος και ένας χώρος λίγων τετραγωνικών για μια ολιγόωρη συνύπαρξη. Έχουν έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση στο δικαστήριο. Οι δυο τους όμως; Πόσο επικίνδυνη τελικά είναι αυτή η έλξη;

“Από μια παραξενιά της τύχης, εγκλωβίζονται για μερικές ώρες στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης έπειτα από έκρηξη βόμβας.”
(από το οπισθόφυλλο)

 

Οπισθόφυλλο
Ο Κορωναίος είναι δικηγόρος, στα πενήντα του, με σύζυγο μια διάσημη, πολυάσχολη ηθοποιό και μια εντεκάχρονη κόρη που τη μεγαλώνει σχεδόν μόνος του. Η Λία είναι δικαστής, στα σαρανταπέντε της, αφιερωμένη στην καριέρα της, με φήμη εξαιρετικά αυστηρής και άτεγκτης δικαστικής λειτουργού, και μόνη. Οι δυο τους έρχονται συχνά σε αντιπαράθεση στις αίθουσες των δικαστηρίων, τηρώντας πάντοτε, ωστόσο, το αυστηρό πρωτόκολλο του συγκεκριμένου χώρου που απαιτεί οι δικηγόροι και οι δικαστές να διατηρούν μεταξύ τους σχέσεις τυπικά επαγγελματικές.

Από μια παραξενιά της τύχης, εγκλωβίζονται για μερικές ώρες στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης έπειτα από έκρηξη βόμβας. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν οδηγούν σε ένα σταδιακό ξεγύμνωμα ψυχής, μια αποκάλυψη των προσωπείων που κατασκευάζουν οι άνθρωποι για να επιβιώσουν μέσα στις κοινωνικές και οικογενειακές συμβάσεις. Ένας παράξενος έρωτας αρχίζει να γεννιέται, χωρίς κανένας από τους δύο να έχει προσπαθήσει γι’ αυτό.

Οι δύο όψεις των ανθρώπων, η πραγματικά ανθρώπινη, ευάλωτη, τρυφερή, ελεύθερη και από την άλλη η σκληρή, αποστασιοποιημένη, το προσωπείο-όπλο στις επιταγές της ζωής, αντιμάχονται. Ποια από τις δύο θα επικρατήσει; Ποια θα καταδικαστεί; Ποια θα είναι τελικά η ετυμηγορία;

 

Η συγγραφέας

Η Μαρία Τσιρωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο τμήμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας Δικαίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και Μουσικές Σπουδές Πιάνου και Θεωρητικών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.Υπηρέτησε τη δικηγορία για σειρά ετών, την οποία εγκατέλειψε για να αφιερωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή, την επιμέλεια κειμένων, και τη διδασκαλία, αντικείμενα με τα οποία ασχολείται μέχρι σήμερα. Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Έργα της που κυκλοφορούν:
Η μεγαλύτερη νύχτα – μυθιστόρημα,
(εκδ. Λιβάνη).
Το δάγκωμα του φιδιού – μυθιστόρημα,
(εκδ. Λιβάνη).
Το μουσικό μου κουτί – μυθιστόρημα,
(εκδ. Νησίδες).
Μικρό νυχτερινό – νουβέλα, (εκδ. Νησίδες).
Variations – 3+1 παραλλαγές στο ίδιο θέμα – διηγήματα (εκδ. Νησίδες).
Η νουβέλα Μικρό νυχτερινό κυκλοφόρησε στα αγγλικά με τίτλο Nocturne – a Christmas story (Amazon books).

 

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Επικίνδυνη Έλξη
Συγγραφείς: Μαρία Τσιρωνά
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες: 204
ISBN: 978-960-626-072-8