Νέα κυκλοφορία: «Ευτυχείτε» του Βασίλη Τσακίρογλου

Νέα κυκλοφορία: «Ευτυχείτε» του Βασίλη Τσακίρογλου

«Ευτυχείτε» – είναι παρατήρηση; Ευχή; Ερώτηση χωρίς ερωτηματικό; Τι μπορεί να σημαίνει «Ευτυχείτε» στη διάλεκτο της αυθεντικής και ανελέητης μισανθρωπίας; Καθένας από τους 211 αφορισμούς αποτελεί και ένα μέρος της ίδιας απάντησης: Ότι το Ευτυχείτε είναι μια απόπειρα να κοιτάξεις τον κόσμο στον καθρέφτη και για μια φορά να μην αντικρίσεις κάποιον άλλον.
Χωρίς προκαταρκτικά και περιττές ευγένειες, το Ευτυχείτε ξεγυμνώνει και περιεργάζεται την επιπολαιότητα, την καθιερωμένη ελαφρότητα της ζωής, την ψυχαναγκαστική αισιοδοξία.
Γιατί επιμένουμε στη μονογαμία; Γιατί αναπαραγόμαστε; Ξέρουμε τι κάνουμε αναζητώντας, υποτίθεται, την ευτυχία; Το Ευτυχείτε δεν θέτει απλώς ερωτήματα που προξενούν δυσφορία. Κάνει κάτι πολύ πιο μοχθηρό: Δίνει τις απαντήσεις που θα έδινε ο καθένας – εάν είχε τη διάθεση να δει κατάματα την μάταιη, απέραντη ανοησία του να ζεις σε έναν κόσμο που δεν φτιάχτηκε από τον άνθρωπο για να ευτυχήσει ο άνθρωπος.

Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το βιβλίο εδώ: Ευτυχείτε

Νέα κυκλοφορία: «Ευτυχείτε» του Βασίλη Τσακίρογλου

Ο Βασίλης Τσακίρογλου γεννήθηκε το 1967 και σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία. Το 2014 η Key Books εξέδωσε το βιβλίο του Senna, Το Πνεύμα της Ταχύτητας.

 

Εκδόσεις KEY BOOKS

Αριθμός Σελίδων: 224

Διαστάσεις: 12 Χ 17,8

Τιμή: 9,99

ISBN: 978-618-5265-10-6