Νέα κυκλοφορία: "Φυγή κεφαλαίων"

Νέα κυκλοφορία: “Φυγή κεφαλαίων”

 

Ένας φόνος – μια κλοπή εκατομμυρίων – μια χώρα σε πανικό.  Κάποιος θα βγει κερδισμένος.

Κυκλοφορεί την 1η Μαρτίου 2019 από τις εκδόσεις BELL το βιβλίο του Γιώργου Μαρτινίδη με τίτλο “Φυγή Κεφαλαίων”.

 

 

Η Ελλάδα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος του 2015, το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls, είναι μια «άλλη» χώρα. Μια χώρα που χάνει την «κανονικότητά» της, μια χώρα με πολίτες που βρίσκονται σε πανικό. Την ίδια στιγμή, έξω από τις τράπεζες κυκλοφορούν πολλά εκατομμύρια… Και κάποιοι θα έκαναν τα πάντα για να τ’ αποκτήσουν. Και μπορεί να τα καταφέρουν. Φτάνει να υπάρχει σχέδιο…

Με φόντο την Ελλάδα της κρίσης και «όπλα» του την ευφυή πλοκή, τη λιτή γραφή και τον γρήγορο ρυθμό, ο Γιώργος Μαρτινίδης μετά από μια απουσία οχτώ ετών (έκανε το ντεμπούτο του το 2011 με το Από το Πουθενά) εισβάλλει στο χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας με ένα μυθιστόρημα που είναι μια κλασική και ταυτόχρονα σύγχρονη αστυνομική ιστορία, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα μέχρι και την τελευταία της σελίδα.

Πιάστε τη Φυγή Κεφαλαίων στα χέρια σας και να είστε έτοιμοι για όλα. Γιατί, σ’ αυτή την περιπέτεια, μόνο ένας μπορεί να βγει κερδισμένος.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ιούνιος 2015  Με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση πρωτοφανούς πανικού και αβεβαιότητας. Μέσα στο γενικό κλίμα αναστάτωσης και αναβρασμού, η ανεύρεση του απανθρακωμένου πτώματος μιας γυναίκας σ’ ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο έξω από τη Θεσσαλονίκη δε φτάνει ούτε καν στους τίτλους των ειδήσεων.

Την εξιχνίαση της υπόθεσης αναλαμβάνει ο αστυνόμος Δημήτρης Τσέλιος. Και πολύ σύντομα η έρευνα θα δείξει ότι αυτός ο περίεργος θάνατος συνδέεται άμεσα με μια κλοπή εκατομμυρίων ευρώ από ένα ιδιωτικό κολέγιο της Θεσσαλονίκης.

Πώς βρέθηκε η γυναίκα στο αυτοκίνητο; Ποιος τη σκότωσε; Ποιος έκλεψε τα χρήματα από το κολέγιο; Και πώς συνδέονται τα δύο εγκλήματα με τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και την ασταμάτητη φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες;

H Φυγή Κεφαλαίων του Γιώργου Μαρτινίδη είναι ένα κλασικό “whodunit”, ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυστήριο αναζήτησης του ενόχου μέσα σε μια ατμόσφαιρα πανικού και διάλυσης, αλλά και μια σκιαγράφηση της νεοελληνικής κοινωνίας με όλες τις παθήσεις της.

Εκδόσεις BELL ● Τιμή: € 11,10 € ● Σελίδες: 256 ● ΙSBN:  978-960-620-770-9 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170139