Νέα κυκλοφορία: «Λεξικό των ερωτευμένων με την ψυχανάλυση»

Νέα κυκλοφορία: «Λεξικό των ερωτευμένων με την ψυχανάλυση»

Η ψυχανάλυση είναι από τις μεγαλύτερες περιπέτειες του 20ου αιώνα, ένας νέος μεσσιανισμός, γεννημένος στη Βιέννη μεταξύ 1895 και 1900, επινόηση των Εβραίων της Χασκάλα που αναζητούσαν μια νέα Γη της Επαγγελίας: το ασυνείδητο, την κλινική έννοια των νευρώσεων και της τρέλας. Γι’ αυτό το Ερωτικό Λεξικό, υιοθέτησα το ύφος του πρακτικού παραδείγματος, για να διαφωτίσω τον αναγνώστη ως προς τον τρόπο, με τον οποίο η ψυχανάλυση τράφηκε από τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια και τις μυθολογίες, για να καταστεί κουλτούρα παγκόσμια.

Από το πρώτο λήμμα ως το τελευταίο, από το Α έως το Ζ (της λατινικής αλφαβήτου), από τα Ζώα, το Μπουένος Άιρες, τη Συνείδηση του Ζήνωνα, το Δεύτερο Φύλο, το Γκέτινγκεν, τον Σέρλοκ Χολμς, το Χόλιγουντ, τους Ιησουίτες, το Κλεμμένο Γράμμα, τη Μέριλιν Μονρόε, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, την Ψυχή, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και τα υπόλοιπα, βρίσκουμε μιαν ατέλειωτη απαρίθμηση εμπειριών και λέξεων που επιτρέπουν τη χάραξη της ιστορίας και της γεωγραφίας μιας περιπέτειας του πνεύματος που συνεχώς μεταμορφώνεται.

Η συγγραφέας

Η Ελιζαμπέτ Ρουντινέσκο είναι ιστορικός, συγγραφέας πολλών έργων που μεταφράστηκαν σε είκοσι γλώσσες, και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, συγκεκριμένα το Λεξικό της Ψυχανάλυσης(μαζί με τον Μισέλ Πλον). Η βιογραφία της για τον Φρόυντ, Ο Σίγκμουντ Φρόυντ στην εποχή του και τη δική μας, έλαβε το βραβείο Decembre και το βραβείο των βραβείων (2014). Έχει επίσης δημοσιεύσει πολλά δοκίμια Philosophes dans latourmente(2005),Retoursur la question Juive(2009) και έναν διάλογο με τον Ζακ Ντεριντά: Για ποιο αύριο…(2001).

Πληροφορίες βιβλίου

Εκδόσεις Ενάλιος

Σειρά: Ψυχολογία, Σελ: 608, Τιμή: 18,90, 1η κυκλοφορία: Νοέμβριος 2018

ISBN: 978-960-536-573-8, 1η έκδοση 5.000 αντίτυπα

Κλικ ΕΔΩ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες