Νέα κυκλοφορία: «Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ»

Νέα κυκλοφορία: «Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το βιβλίο «Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ» του Τζ. Μίλτον, με αφορμή την επέτειο από τα 75 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου του 1942.

Η μυστική ομάδα που σχεδίασε την πτώση του Χίτλερ

75 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, στις 25 Νοεμβρίου, από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942, μια από τις κορυφαίες αντιστασιακές ενέργειες στη διάρκεια της Κατοχής.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τη διάρκεια του  Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Αυτή η κορυφαία πράξη αντίστασης, που προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης, υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την καθοδήγηση Βρετανών κομάντος.

-Ποια ήταν όμως αυτή η επίλεκτη ομάδα των Βρετανών που οργάνωνε παράτολμες επιχειρήσεις δολιοφθοράς κατά τη διάρκεια του πολέμου;

-Πότε συγκροτήθηκε και τι ακριβώς σχεδίαζε;

Αναζητήστε τις απαντήσεις και όλο το παρασκήνιο της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» στο νέο βιβλίο του ιστορικού Τζάιλς Μίλτον Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ.

Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε εκτενή και ενδελεχή έρευνα άγνωστου, μέχρι πρότινος, αρχειακού υλικού. Πρόκειται για μια συναρπαστική ιστορία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, που εκτυλίσσεται με τον ρυθμό κατασκοπευτικού μυθιστορήματος.

 

Έγραψαν:

«Ένα θαυμάσιο βιβλίο… Μια συναρπαστική όσο και ζωντανή περιγραφή… Ο Μίλτον γράφει με τον ρυθμό και το ύφος που ταιριάζει στο θέμα».

The Times

 

Ο συγγραφέας

Ο Τζάιλς Μίλτον είναι συγγραφέας και ιστορικός. Τα βιβλία του έχουν σημειώσει διεθνή επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία (μυθιστόρημα, 2017), Wolfram – Ένα αγόρι πάει στον πόλεμο (ιστορία, 2011), Η μύτη του Εδουάρδου Τρένκομ (μυθιστόρημα, 2008) και o Χαμένος Παράδεισος (2008), μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ξεπεράσει τα 25.000 αντίτυπα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.
Το βιβλίο του Ρώσικη ρουλέτα (ιστορία, 2014) καταγράφει τις απαρχές των μυστικών υπηρεσιών και τις προσπάθειες Βρετανών κατασκόπων να ματαιώσουν τα σχέδια του Λένιν για παγκόσμια επανάσταση. Ο συγγραφέας έχει γράψει ακόμα δύο μυθιστορήματα και τρία παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα δύο έχει εικονογραφήσει η σύζυγός του, Αλεξάνδρα Μίλτον. Το παιδικό βιβλίο Πάρτι στον κήπο! κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας (2009). Στο blog του o συγγραφέας δημοσιεύει σε εβδομαδιαία βάση παράξενα και λιγότερο γνωστά ιστορικά γεγονότα (surviving-history.blogspot.com).