Νέα κυκλοφορία: Ο κύκλος των Καταραμένων Ποιητών

Νέα κυκλοφορία: Ο κύκλος των Καταραμένων Ποιητών

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και η βραβευμένη ποιήτρια Νίκη Ταγκάλου , σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο με τίτλο “Ο κύκλος των Καταραμένων Ποιητών”.
Η Νίκη Ταγκάλου, επιλέγει και σας παρουσιάζει μια ανθολογία σαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μεγαλείου των “καταραμένων” ποιητών

Από το οπισθόφυλλο…

Tελικά, καταραμένοι ή ευλογημένοι;
Ένας κύκλος που καταφέρνει να μένει ζωντανός στο πέρασμα του χρόνου.
Ένας κύκλος γεμάτος στίχους, συναίσθημα, πόνο και μορφές που ποτέ δεν γερνάνε…

Σκοτεινοί άνθρωποι, με λαμπρό όμως έργο: Baudelaire, Verlaine, Rimbaud, Λαπαθιώτης, Artaud, Καρυωτάκης, Πολυδούρη. Μορφές της λογοτεχνίας που αποθεώθηκαν μετά θάνατον, αφού οι ίδιοι –τις περισσότερες φορές- έγραφαν το σενάριο της ζωής τους με την ίδια καλλιτεχνική μαεστρία που έγραφαν τα ποιήματά τους. Θεμελίωσαν με ένα διεισδυτικό και τολμηρό τρόπο την ποίηση, η οποία πλέον δεν φοβόταν να ακροβατεί μεταξύ κολάσεως και παραδείσου.

Η ανθολογία αυτή αποτελεί ένα μικρό μα αντιπροσωπευτικό μέρος του πλούτου αυτών των ποιητών, που σημάδεψαν και κατηύθυναν το έργο ενός μεγάλου αριθμού νεότερων, που δεν φοβήθηκαν τις λέξεις αλλά ούτε και το θάνατο, αφού επέλεξαν να τον κάνουν  σύμμαχό τους για να περάσουν στην αιωνιότητα…

Αυτό που κρατάς στα χέρια σου δεν είναι απλά ένα βιβλίο, είναι κάποιες απόκοσμες φωνές που μόλις φτάσουν στα αυτιά σου δεν μπορείς παρά να τις ερωτευτείς.

«Σκέφτομαι τον εαυτό μου στην κόλαση, άρα είμαι εκεί» – Arthur Rimbaud

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Λίγα λόγια για την ποιήτρια…

Η Νίκη Ταγκάλου είναι µέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και Επίτιµο Μέλος του International Art Academy.

Η Μάχη Ερώτων (e-book) αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, η οποία µεταφράστηκε στα Αγγλικά. H δεύτερη ποιητική συλλογή Ψυχές από Μολύβι διατίθεται δωρεάν αποκλειστικά από την ιστοσελίδα texni.org

Τον Σεπτέµβριο του 2013 κυκλοφορεί σε έντυπη µορφή η ποιητική συλλογή Επανάσταση σιωπής (Βραβείο ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2014), τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορεί Το Κορµί της Λύπης (Βραβείο ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2015) και τον Σεπτέµβριο του 2015 το λυρικό πεζογράφηµα 30 ηµέρες, όλα από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Έχει προχωρήσει σε πλήθος δηµοσιεύσεων σε διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά και συµµετείχε σε οµαδικές ποιητικές συλλογές.

Έχει βραβευτεί ακόµη µε:

– ΒΡΑΒΕΙΟ «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» στον 1o Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης «ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ» στο Ιnternational Art Academy.

– Α΄ Βραβείο Φεµινιστικής Ποίησης στα ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2013.

– Α΄ Βραβείο Ποιητικής Συλλογής στα ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2013.

– Βραβείο «ΣΑΠΦΩ» στον 1ο Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ.

– Βραβείο «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» στον 2ο Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ.

To 2015 συµµετείχε στο εικαστικό λεύκωµα Ένα ποίηµα µια εικόνα µε σύγχρονες ποιήτριες και χαράκτριες (µια πρωτοβουλία της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας), το οποίο εκτέθηκε επί ένα µήνα στο Μουσείο Γουναρόπουλου.

Στοιχεία Βιβλίου: 
Τίτλος: Ο κύκλος των Καταραμένων Ποιητών
Συγγραφέας: Νίκη Ταγκάλου
Σελίδες: 80
ISBN: 978-618-5231-53-8
Τιμή Λιανικής:10