Νέα κυκλοφορία: «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη…»

Νέα κυκλοφορία: «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη…»

Κρήτη, ένας τόπος γεµάτος αντιθέσεις. Τίποτα δεν είναι όµοιο µε κάποιο άλλο. Τα τοπία εναλλάσσονται συνεχώς. Βουνό, κάµπος, θάλασσα, όλα πλάι πλάι. Τη µια βρίσκεσαι στον χιονισµένο Ψηλορείτη, στις Μαδάρες, στο οροπέδιο του Λασιθίου και την εποµένη έρχεσαι αντιµέτωπος µε το καυτό Λιβυκό. Το χέρσο τοπίο το διαδέχονται καταπράσινες φυτείες µε ελιές, αµπέλια και οπωροφόρα. Στην πέτρινη αγριάδα της νοτιοδυτικής ακτογραµµής, µικρές πανέµορφες και δαντελένιες ακρογιαλιές εισχωρούν στον βράχο προσφέροντας γαλήνη.

Και στη µέση ο άνθρωπος. Με συνεχή παρουσία στο νησί από τη νεολιθική εποχή µέχρι τις µέρες µας, ο άνθρωπος, ο δηµιουργός της σπουδαίας ιστορίας του νησιού. Τις περιόδους των µεγάλων ανατάσεων (µινωικός πολιτισµός, κρητική αναγέννηση, αγώνες για τη λευτεριά) διαδέχονταν εποχές σκοτεινές, σκληρές και επώδυνες. Παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποί της έβρισκαν πάντα τη δύναµη να συνεχίζουν…

Πώς να χωρέσει η Κρήτη σ’ ένα βιβλίο!

 

Μέσα από πλούσιο υλικό αποτυπώνονται η ζωή και οι δραστηριότητες των κατοίκων της Κρήτης. Συγκεκριµένα στο βιβλίο περιλαµβάνονται:

  • Πλούσιο φωτογραφικό υλικό
  • Πληροφορίες για τα ήθη, τα έθιµα, τη χλωρίδα, την πανίδα, τη διατροφή, τη µυθολογία, τα αρχαιολογικά ευρήµατα και την ιστορία της Κρήτης, καθώς και κείµενα που αφορούν πρόσωπα από την Κρήτη που έµειναν στην ιστορία
  • Κείµενα λογοτεχνών, περιηγητών και επισκεπτών
  • Ποιήµατα, τραγούδια και µαντινάδες

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Ο ∆ηµήτρης Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε το 1956 στη Χάλκη Λάρισας.  Είναι συνταξιούχος δάσκαλος και τα 35 τελευταία χρόνια ζει στο Ηράκλειο. Το 1995 συµµετείχε στη συντακτική οµάδα του βιβλίου Ιστορία της Κρήτης για το δηµοτικό σχολείο. Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγηµάτων Το µονόστηλο (2001) και Terra Santa (2004), τα µυθιστορήµατα Τετράδια ονείρων (2006) και Ετούτο είν’ ωκεανός (2013) και το παιδικό Ήλιε µου παραµυθά (2011). Από τις εκδόσεις Μεταίχµιο έχει κυκλοφορήσει σε επιµέλειά του το Ηµερολόγιο 2010: Κρήτη – Ένα καράβι τρικάταρτο.

Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου

«Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη…»

Ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού

 Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σειρά: Λεύκωμα

(ISBN: 978-618-03-1078-8, Εξώφυλλο: Μαλακό,

Σχήμα: 21×24, Σελίδες: 288, Τιμή: 25,50€)

Χρόνος έκδοσης: Απρίλιος 2017