Νέα Κυκλοφορία: "Ρόλοι δραπέτες"

Νέα Κυκλοφορία: “Ρόλοι δραπέτες”

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Ειρήνη Βουτσκόγλου σάς προτείνουν ένα νέο μυθιστόρημα αυτοβελτίωσης με τίτλο “Ρόλοι δραπέτες“.

Ένα βιβλίο για τη δαιδαλώδη σπηλιά των social media, όπου η αντίληψη του καθενός είναι συχνά µία κατάσταση µυθοπλασίας και που όλοι (μα όλοι) είμαστε συνδεδεµένοι.

Από το οπισθόφυλλο

Στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και μια νυχτερίδα μπορεί να ονειρεύεται πως μια μέρα θα γίνει γλάρος.

O Άρης νιώθει την ανάγκη µιας αλλαγής στη ζωή του, αλλά η ατολµία του δεν τον αφήνει να προχωρήσει ούτε καν σε ένα απλό αίτηµα φιλίας προς την αγαπηµένη του Ναταλία.

Οι φίλοι του, Μιχάλης και Αντρέας, που εργάζονται σε µία εταιρία επικοινωνίας υπό την καθοδήγηση του κυρίου Παπαπέτρου, ενός ανθρώπου που µπόρεσε να δραπετεύσει κάποτε προς µια νέα ζωή, είναι αυτοί που του αποκαλύπτουν την πραγµατικότητα του διαδικτύου –µια πραγµατικότητα που στηρίζεται περισσότερο σε ερµηνείες και συναισθήµατα, παρά σε γεγονότα. Κρυφά προσωπεία, επίπλαστες σηµαντικότητες, επικαιρότητα, πολιτική και ζωές ανθρώπων που χάθηκαν για πολλά χρόνια, συµπορεύονται, συναντώνται και συγκρούονται στον εικονικό και τον πραγµατικό κόσµο.

Στη δαιδαλώδη σπηλιά των κοινωνικών δικτύων, όπου η αντίληψη είναι συχνά µία κατάσταση µυθοπλασίας, όλοι τους είναι συνδεδεµένοι µε τρόπους που µόνο το σύµπαν µπορεί να αποκαλύψει. Ένα σύµπαν που, στην περίπτωσή τους, λέγεται Zoe και µοιάζει µε νυχτερίδα που ανακάλυψε κάποτε την έξοδο της σπηλιάς κι αποφάσισε να γίνει γλάρος.

 

Η συγγραφέας

Η Ειρήνη Βουτσκόγλου γεννήθηκε το 1968 στις Σέρρες. Αποφοίτησε από το λύκειο Πολυγύρου, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μαθηµατικό τµήµα του ΑΠΘ και έλαβε Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήµατα από το ΕΑΠ.

Εργάζεται ως αναπληρώτρια µαθηµατικός στη δευτεροβάθµια εκπαίδευση, έχει διδάξει Προγραµµατισµό Υπολογιστών στην τριτοβάθµια εκπαίδευση και έχει µακρά εµπειρία στην επιµόρφωση ενηλίκων.

Από το 2001 έως το 2008 συνεργάστηκε µε το περιοδικό τεχνολογίας Ram και έκτοτε διατηρεί διαδικτυακούς χώρους, όπου δηµοσιεύει κείµενα και βίντεο µε θεµατικές που αφορούν το διαδίκτυο.

Το 2016 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, µε τίτλο “Τα διαδίκτυά µας”. Οι “Ρόλοι Δραπέτες” είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα.

 

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ρόλοι δραπέτες​​
Συγγραφέας: Ειρήνη Βουτσκόγλου​
Εκδόσεις: Πηγή
Σελίδες: 242​
ISBN: 978-960-626-048-3