Νέα κυκλοφορία: "Ρωμαίος & Ιουλιέτα - Ανακαλύπτοντας τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ"

Νέα κυκλοφορία: “Ρωμαίος & Ιουλιέτα – Ανακαλύπτοντας τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ”

Διαβάστε τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα αναγκάζονται να κρύψουν την αγάπη τους, γιατί οι οικογένειές τους μισιούνται θανάσιμα. Γυρίστε πίσω στον χρόνο και περιηγηθείτε στη Βερόνα της Ιταλίας, για να μάθετε πώς η αγάπη νικά τα πάντα.

Το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα αναφέρεται σε δύο έφηβους που ερωτεύονται τρελά και βαθιά και είναι η πιο διάσημη και τραγική ιστορία αγάπης στον κόσμο. Για περιμένετε, είπατε τραγικό; Πώς μπορεί μια ιστορία αγάπης να είναι τραγική, θα αναρωτηθείς. Λοιπόν μερικές φορές ο κόσμος των ενηλίκων είναι περίπλοκος, και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που λέει ο Σαίξπηρ. Ενώ το ένα μέρος της ιστορίας του Σαίξπηρ αναφέρεται στην αθώα και νεανικά αγάπη ανάμεσα στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, το άλλο μέρος αναφέρεται στο αντίθετο συναίσθημα: το μίσος.

Όπως ακριβώς η αγάπη τυφλώνει τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, έτσι και ο θυμός και το μίσος τυφλώνουν τους ανθρώπους αλλά με πολύ χειρότερο τρόπο. Με αυτό το τέλος ο Σαίξπηρ θέλει να καταλάβουμε ότι μερικές φορές η αγάπη μπορεί να μας οδηγήσει να κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε σκεφτεί καλά, και ότι ο θυμός και η εκδίκηση κάνουν πάντα περισσότερο κακό παρά καλό.


Η σειρά Κλασική Λογοτεχνία για Παιδιά παρουσιάζει τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά έργα και δημιουργεί τα θεμέλια της διαχρονικής εκτίμησης για τους πιο αγαπημένους μας κλασικούς συγγραφείς.

Με υπέροχη πολύχρωμη εικονογράφηση και προσιτή για το παιδί ανάλυση κάθε έργου, στοχεύει να το φέρει σε επαφή με τις ιστορίες και τους συγγραφείς που έχουν διαμορφώσει τον πολιτισμό μας. Η σειρά περιλαμβάνει τα μοναδικά έργα: Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Τζέην Έυρ, Μόμπι Ντικ, Οδύσσεια, Περηφάνια και Προκατάληψη. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

•    Σχετικά με τον συγγραφέα
•    Η ιστορία μας ξεκινά
•    Βασικοί χαρακτήρες
•    Λέξεις-κλειδιά
•    Παιχνίδι ερωτήσεων
•    Ανάλυση

Γιατί το κλασικό είναι διαχρονικό. Το ίδιο και οι αναγνώστες του!
Η σειρά κέρδισε το 2016 και το 2017 στα βραβεία παιδικών βιβλίων Moonbeam το Βραβείο χρυσού ως καλύτερη σειρά βιβλίων!

«Εμπνέουν στα παιδιά την αγάπη για τη λογοτεχνία!» – Publishers Weekly

«Τα εμβληματικά έργα της κλασικής λογοτεχνίας γραμμένα για παιδιά !» – The Guardian

Στοιχεία έκδοσης
ΙSBN:
 978-618-83850-0-9
Κείμενο: Fredrik Colting & Melissa Medina
Εικονογράφηση: 
Marijke Buurlage
Ημερομηνία έκδοσης: Ιανουάριος 2019
Αριθμός σελίδων: 52
Τιμή: 12,90€
Διαστάσεις: 22 (πλάτος) x 24,7 εκ. (ύψος)
Έκδοση: Φουρφούρι (Συνεργασία Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ – Eternal Optimists)