Νέα κυκλοφορία: "Την ώρα που ξυπνάμε μαζί"

Νέα κυκλοφορία: “Την ώρα που ξυπνάμε μαζί”

Ο εμφύλιος πόλεμος βρίσκει την Καρμέλε Ουρέστι στη γενέτειρά της, την Οντάροα. Ενώ οι κάτοικοι της περιοχής αναζητούν καλύτερη τύχη στην εξορία, εκείνη αποφασίζει να μείνει περιθάλποντας τους τραυματίες και προσπαθώντας να ελευθερώσει τον πατέρα της που έχει φυλακιστεί. Στο τέλος της σύρραξης αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα της για τη Γαλλία, όπου γίνεται μέλος της πολιτιστικής πρεσβείας των Βάσκων. Εκεί γνωρίζει τον μέλλοντα σύζυγό της, τον μουσικό Τσομίν Λεταμέντι. Μαζί ταξιδεύουν στη μισή Ευρώπη αλλά, λίγο πριν το Παρίσι πέσει στα χέρια των Γερμανών, φεύγουν για τη Βενεζουέλα. Η Ιστορία, όμως, μπαίνει και πάλι στη ζωή τους. Κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, όταν ο Τσομίν έχει αποφασίσει να ενταχθεί στις βασκικές μυστικές υπηρεσίες, η οικογένεια θα επιστρέψει εκ νέου στην Ευρώπη, όπου εκείνος δρα πλέον ως κατάσκοπος ενάντια στους ναζί, μέχρι τη στιγμή που συλλαμβάνεται στη Βαρκελώνη από τους πράκτορες της δικτατορίας. Η Καρμέλε δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και φεύγει, μόνη αυτή τη φορά, με την τυφλή ελπίδα του ανθρώπου που αφήνει πίσω του ό,τι περισσότερο αγαπά. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αλήθεια.

«H σπουδαία πρόζα του, ώριμη πλέον, πλησιάζει περισσότερο στο ύφος των Τζ. Μ. Κουτσί και Β. Γκ. Ζέμπαλντ, τους οποίους ο Κίρμεν Ουρίμπε θαυμάζει απεριόριστα, συγγραφείς που συνδυάζουν την πραγματικότητα με τη φαντασία για να φτάσουν στην καρδιά μιας χώρας ή ενός λαού».

El País

«Η αμεσότητα της γραφής του Κίρμεν Ουρίμπε δεν πρέπει να μας ξεγελάει, είναι καρπός της ακρίβειας. Είναι κοσμοπολίτης και διαθέτει εκλεπτυσμένη καλλιέργεια. Είναι ένας συγγραφέας με μεγάλο και αυθεντικό ταλέντο. Αυτό το μυθιστόρημα είναι ένας συναισθηματικός δυναμίτης».

La Vanguardia

«Το Την ώρα που ξυπνάμε μαζί αναφέρεται στην πολιτική και την ιστορία, αλλά τις ξεπερνάει. Είναι μια αφήγηση βαθιάς ανθρωπιάς, με χαρακτήρες που έχουν σάρκα και οστά, είναι ονειροπόλοι και ηττημένοι, άνθρωποι που, αν και ζουν σε σκοτεινές εποχές, ποτέ δεν αφήνονται στην απελπισία».

El Correo

«Οι ήρωες εδώ είναι πραγματικά πρόσωπα. Η πόλη όπου όλα αρχίζουν και τίποτα δεν τελειώνει είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα».

Diari ARA

 

Εκδόσεις Καστανιώτη

Την ώρα που ξυπνάμε μαζί
Κίρμεν Ουρίμπε
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Μετάφραση:
Βασιλική Κνήτου