Νέα παιδικά βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κέδρος

Νέα παιδικά βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κέδρος

Ένα νέο παιδικό βιβλίο και μια νέα σειρά για τα παιδιά κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κέδρος:

· ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ του David Baddiel, σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου. Η νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια από τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΓΟΝΙΩΝ, που καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς χιουμοριστικής λογοτεχνίας για παιδιά. Μια συναρπαστική και συγκινητική ιστορία με ήρωες που δίνουν μαθήματα ζωής γεμάτα νόημα.

· Σειρά: ΟΙ ΗΠΕΡΗΡΩΕΣ (Κείμενο: ΙΣΑΟΥΡΑ ΛΙ, Εικονογράφηση: ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΙΝΑΡΑΧΑ, Μετάφραση: ΕΛΕΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑ). Η νέα σειρά παραμυθιών, με πρωταγωνιστές τον Έκτορα και τη Χλόη, διαπραγματεύεται τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από 3 έως 6 ετών. Αν το παιδί νιώθει πως είναι υπερήρωας, όλα φαντάζουν στα μάτια του ευκολότερα!

Ας τα δούμε αναλυτικά!

Νέα παιδικά βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κέδρος

David Baddiel – ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΠΑΤΗΣΕ Α+Β+ΠΑΝΩ+ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ

ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Εικονογράφηση: Τζιμ Φιλντ

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

 

Για παιδιά από 10 ετών

ISBN: 978-960-04-4782-8, σελ. 384, τιμή: 13,20 €, Απρίλιος 2016

 

Κι αν με ένα χειριστήριο μπορούσες να κατευθύνεις εσύ τους ανθρώπους;

 

Η ΕΛΙ ΚΟΙΤΑΞΕ ΓΥΡΩ ΤΗΣ. Ο ΦΡΕΝΤ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΒΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ.

«Τι κάνεις εκεί;» είπε η Έλι.

Το παράθυρο ήταν περίπου ένα μέτρο πάνω από το πάτωμα.

«Εσύ έπαιζες με το Χειριστήριο», είπε ο Φρεντ.

«Κι εγώ ξαφνικά πήδηξα εδώ πάνω».

Η Έλι τον κοίταξε καλά καλά. Μετά πρόσεξε κάτι: το μπλε φως του Χειριστηρίου στα χέρια της

και το μπλε φως στο βραχιόλι γύρω από τον καρπό του αδελφού της πάλλονταν.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ…

 

Ο ΦΡΕΝΤ ΚΑΙ Η ΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΔΥΜΑ.

Τα δυο παιδιά δεν είναι ίδια (αφού είναι αγόρι και κορίτσι), όμως τους αρέσουν τα ίδια πράγματα. Και ειδικά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στα οποία είναι και οι δύο πολύ καλοί. Δεν είναι τόσο καλοί, ωστόσο, σε πολλά άλλα – όπως, για παράδειγμα, στο να αντιμετωπίζουν τους νταήδες του σχολείου.

Μετά γνωρίζουν τον Άνθρωπο-Μυστήριο, που τους στέλνει ένα χειριστήριο για ηλεκτρονικά παιχνίδια το οποίο δε μοιάζει με κανένα από τα χειριστήρια που έχουν δει μέχρι τότε. Και το οποίο δε λειτουργεί με κανένα από τα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια.

Όταν τα δίδυμα ανακαλύπτουν τι κάνει το Χειριστήριο, τους φαίνεται πως είναι η λύση σε όλα τους τα προβλήματα. Και το κλειδί για να πραγματοποιήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα.

Τουλάχιστον έτσι φαίνεται στην αρχή… Πριν αρχίσουν τα μπερδέματα.

Ο Ντέιβιντ Μπαντίελ είναι κωμικός, παρουσιαστής πολυάριθμων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και συγγραφέας. Το Πρακτορείο Γονιών είναι το πρώτο του μυθιστόρημα για παιδιά. Έγινε αμέσως μπεστ σέλερ, πρόκειται να εκδοθεί σε 23 γλώσσες και κέρδισε το βραβείο του πιο ξεκαρδιστικού βιβλίου της χρονιάς (Laugh Out Loud Awards) για παιδιά 9 έως 13 ετών.

Ο Ντέιβιντ ζει στο Λονδίνο με την οικογένειά του. Ελπίζει ότι τα δικά του παιδιά δε θα απευθυνθούν σύντομα στο Πρακτορείο Γονιών.

 

Νέα παιδικά βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κέδρος

Σειρά: ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ

Συγγραφέας: ΙΣΑΟΥΡΑ ΛΙ – Εικονογράφηση: ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΙΝΑΡΑΧΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ – ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΧΕΣΗ – ΥΠΟΜΟΝΗ – ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ – ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

 

Μετάφραση: Έλενα Μανδήλα, Σελ.: 24, Τιμή: 4.90 ευρώ, Ηλικία: από 3 ετών, Απρίλιος 2017

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για παιδιά 3 έως 6 ετών, που μιλούν με χιούμορ, τρυφερότητα και φαντασία για τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία.

 

Δυο λόγια για τους γονείς…

Αγαπητοί γονείς… Είστε κι εσείς ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ. Η συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας

είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, και βρίσκεται κυρίως στα χέρια σας.

Η σειρά ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ, με πρωταγωνιστές τον Έκτορα και τη Χλόη, διαπραγματεύεται τις ανησυχίες, τους φόβους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από 3 έως 6 ετών.

Αν το παιδί νιώθει πως είναι υπερήρωας, όλα φαντάζουν στα μάτια του ευκολότερα!

Στόχος των βιβλίων είναι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Διαβάστε τα μαζί με τα παιδιά σας, αφήστε τα να χαζέψουν τις εικόνες, ζητήστε τους να σχολιάσουν τις ιστορίες, επεκτείνετε το παιχνίδι με τους υπερήρωες

και έξω από τα βιβλία. Γιατί κάθε παιδί είναι ένας μικρός υπερήρωας!

Νέα παιδικά βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κέδρος

  1. ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΑΞΙΑ

Στο ΟI ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΑΞΙΑ γίνεται λόγος για τον ερχομό ενός νέου παιδιού στην οικογένεια. Ο ήρωας της ιστορίας, ο Έκτορας, δε βλέπει με καλό μάτι τη μικρή του αδελφή, τη Χλόη, που συνεχώς κλαίει και κατουριέται πάνω της, ενώ εκείνος πρέπει να μην κάνει καθόλου φασαρία και να την ανέχεται ακόμη κι όταν αυτή καταστρέφει τα πράγματά του. Η σχέση του Έκτορα με τη Χλόη αρχίζει να αλλάζει όταν εκείνος αναλαμβάνει το ρόλο του μεγάλου αδελφού, συνειδητοποιεί πόσα πράγματα μπορεί να της μάθει, και ακόμη πως η Χλόη χρειάζεται την προστασία του και πως μπορεί να είναι η βοηθός… ή μάλλον η υπερβοηθός του, αλλά και πολύτιμη παρέα όταν εκείνος νιώθει μοναξιά.

  1. ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΔΕ ΦΟΡΑΝΕ ΠΙΠΙΛΑ

Στο ΟI ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΔΕ ΦΟΡΑΝΕ ΠΙΠΙΛΑ ο Έκτορας και η Χλόη κάνουν ένα σωρό πράγματα μαζί. Όμως η πιπίλα της Χλόης αποτελεί μεγάλο εμπόδιο: όχι μόνο τη μασουλάει συνεχώς κάνοντας έναν ενοχλητικό θόρυβο, αλλά δε συγκεντρώνεται και στα καθήκοντά της! Ο Έκτορας, ως μεγάλος αδελφός, καταστρώνει ένα έξυπνο σχέδιο για να πείσει τη Χλόη να παρατήσει την πιπίλα. Μα και η Χλόη είναι πια έτοιμη γι’ αυτό το μεγάλο βήμα, και ανταποκρίνεται άμεσα. Η ιστορία αναδεικνύει τη θετική αλληλεπίδραση ανάμεσα στα αδέλφια, αφού και ο Έκτορας νιώθει σημαντικός, και η Χλόη εγκαταλείπει μια κακή συνήθεια αξιοποιώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη της.

  1. ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΔΕ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥΣ

Στο ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΔΕ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥΣ ο Έκτορας αρνείται να κάνει κάποιες βασικές δουλειές, επικαλούμενος τις πολλές και ποικίλες άλλες υποχρεώσεις που έχει ως υπερήρωας. Αναθέτει στη Χλόη να τακτοποιεί το δωμάτιο και τα παιχνίδια, οπότε καταλαβαίνει πως δεν έχει πια δικαιολογία. Σε μια πρώτη ανάγνωση, ίσως κάποιος σκεφτεί πως ο Έκτορας εκμεταλλεύεται τη μικρή του αδελφή, όμως στην ουσία είναι και αυτό ένα στάδιο της συνύπαρξης και της μαθητείας, με το οποίο έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά. Η Χλόη νιώθει περήφανη ως υπερβοηθός, και μέχρι το τέλος της ιστορίας τα δύο παιδιά βρίσκονται πια σε ισότιμη βάση, έχοντας αποκτήσει και τα δύο μια καλή συνήθεια: να τακτοποιούν το δωμάτιό τους και να στρώνουν το κρεβάτι τους!

  1. ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Στο ΟΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ βασικό θέμα είναι ο φόβος για το σκοτάδι, που νιώθουν όλα σχεδόν τα παιδιά. Αν όμως αντί να φοβούνται τα τερατάκια που πιστεύουν πως ζουν στο σκοτάδι, τα παιδιά-υπερήρωες αναλάμβαναν να τα επιτηρούν ώστε να μην ενοχλούν τους άλλους; Χάρη σε αυτή την ανατροπή, τα παιδιά θα αντιληφθούν πως και αυτός ο φόβος μπορεί να ξεπεραστεί. Ο Έκτορας, μάλιστα, όσο κι αν δυσκολεύεται να το παραδεχτεί, φοβάται λίγο όταν είναι μόνος του και χρειάζεται οπωσδήποτε τη συμπαράσταση και τη βοήθεια της Χλόης, για να… δαμάσει τα τερατάκια του!