Νέα ποιητική συλλογή: "Σαν σε πακέτο από τσιγάρα" του Γιώργου Καββαδία

Νέα ποιητική συλλογή: “Σαν σε πακέτο από τσιγάρα” του Γιώργου Καββαδία

Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Καββαδία κυκλοφορεί στις 28 Φεβρουαρίου από τις Εκδόσεις Εντύποις!

Η νέα αυτή συλλογή αυτοπεριορίζεται σε ένα πακέτο από τσιγάρα. Περιέχει 50 ποιήματα, τα οποία χωράνε να γραφτούν σε ένα πακέτο τσιγάρων.
Τον πρόλογο έγραψε ο φιλόλογος και ποιητής Μπάμπης Σαραντίδης.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου θα είναι συλλεκτική, μιας και θα είναι πακεταρισμένη σε ένα πραγματικό πακέτο τσιγάρων που σχεδιάσαμε παρέα με τη μόνιμη συνεργάτη μου Μαριέττα Τούτση.Η ιδέα για το πακέτο, “έπεσε” στο τραπέζι από τη φίλη Ανδριάνα Βούτου.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου, η οποία θα σημάνει και την έναρξη της κυκλοφορίας του, θα πραγματοποιηθεί στις 28 του Φλεβάρη, ώρα 19:30, στον χώρο του Αθηναίων Πολιτεία (Ακάμαντος 1 & Αποστόλου Παύλου, Θησείο).

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Αντωνίου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Λιλή Γάτη (Συγγραφέας)
  • Βασιλική Μόφορη (Συγγραφέας-Τραγουδοποιός)
  • Κλαίρη Χατζηγιάννη (Ραδιοφωνική Παραγωγός)

Θα απαγγείλει η Νίνα Ντούνη (Ηθοποιός-Θεατρολόγος)

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ζει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό, έχοντας ρίζες και από την Κω. Σπούδασε Πληροφορική στο Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί το MSc της ΑΣΟΕΕ στα Πληροφοριακά Συστήματα. Την κλίση του στην συγγραφή, ανακάλυψε στα 16 του.

Γράφει ποιήματα, στίχους, πεζά και άρθρα. Κατά καιρούς κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα φιλολογικά και ηλεκτρονικά περιοδικά και ιστοσελίδες. Για ένα περίπου χρόνος διετέλεσε αρχισυντάκτης της στήλης για το Ελληνικό Ροκ στο ηλεκτρονικό περιοδικό SouthernRock.gr του Σάββα Συνοδινού.

Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τους Νίκο Ρουμελιώτη, Κώστα Λεμονίδη, Νίκο Χατζηστεφάνου, Group PάrΩdy, Δημοσθένη Παπαδημητρίου, Άγρια Μυστικά, Μανώλη Θαλασσινό και Κώστα Βασιλάκη.

Ταυτόχρονα με την συγγραφή, ασχολείται και με το ραδιόφωνο από το 2008. Αυτή την περίοδο μπορείτε να τον ακούσετε στον DriverFM.gr.

Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τέσσερις ποιητικές συλλογές:

  • 2007, «Περπάτησα στο δρόμο που σκέπασε η στάχτη»
  • 2009, «…Από τις Ερινύες στις Κήρες…»
  • 2012, «Ό,τι μας στοιχειώνει», η οποία επανεκδόθηκε το 2015 από τις Εκδόσεις Εντύποις
  • 2015, «Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση» (συλλογή & CD)