Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

Πέντε νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κέδρος:

 

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

Σελ.: 96

Τιμή: 9.50 ευρώ

ISBN: 978-960-04-4812-2

Ελληνική Ποίηση

Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017

 

 

ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗΣ

 

ΤΑ 60+1 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

 

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

Ο Μανόλης Πρατικάκης γεννήθηκε στο Μύρτος, παραθαλάσσιο χωριό του Λιβυκού πελάγους. Έζησε εκεί ως τα δεκαοχτώ του, αλλά διατηρεί στενούς δεσμούς με τη γενέτειρα. Είναι ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέχρι πρόσφατα Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Έχει εκδώσει δεκαοχτώ ποιητικές συλλογές, δύο βιβλία με διηγήματα και νουβέλες και έχει γράψει δύο σενάρια για μεγάλου μήκους ταινίες.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Το έργο του έχει μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες και όχι μόνο. Το 1999 εκπροσώπησε την Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας με το βιβλίο του Η κοίμηση και η ανάσταση των σωμάτων του Δομήνικου,  το οποίο μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες. Το 2003 πήρε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή Το νερό. Το 2008 βραβεύτηκε από την Παγκρήτια Ένωση Επιστημόνων ως επιστήμονας και ποιητής. Το 2012 πήρε το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος δημιούργησε cd με κύριο κορμό έξι ποιήματά του από τη συλλογή Λιβιδώ, που το ονόμασε Αθέατος σφυγμός. Το 2001 ο ίδιος συνθέτης δημιούργησε συμφωνικό έργο πάνω στην ποίησή του, με τίτλο Η Συμφωνία της Ίασης, το οποίο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έργα του επίσης έχουν μελοποιήσει οι: Κώστας Στεφάνου (Το κονσέρτο της φύσης), Χαρά Παλαιολόγου (Κύματα φωτός) και Παύλος Δασκαλάκης με σύγχρονες κρητικές μελωδίες.

 

 

 

 
Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

 

Σελ.: 112

Τιμή: 9.90 ευρώ

ISBN: 978-960-04-4776-7

Ελληνική Ποίηση

Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017

 

 

ΕΥΤΥΧΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΟΥΚΙΔΟΥ

 

ΑΦΟΡΕΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

 

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

Η Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου γεννήθηκε στο Μόναχο, κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ. Διδάσκει δημιουργική γραφή στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο. Παράλληλα με την ποίηση ασχολείται με το δοκίμιο, με δημοσιεύσεις σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές: Λυπημένες μαργαρίτες (εκδ. Εγνατία, 1986), Το τρίπτυχο του φέγγους (1993), Εν τη ρύμη του νόστου (εκδ. Αρμός, 1999), Ν’ ανθίζουμε ως το τίποτα(εκδ. Καστανιώτη, 2004), Όροφος μείον ένα (εκδ. Καστανιώτη, 2008, β΄ έκδ. 2009), Το επιδόρπιο (εκδ. Κέδρος, 2012, γ΄ έκδ. 2013), Αφόρετα θαύματα (εκδ. Κέδρος, 2017). Το επιδόρπιο ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο.

Έχει επίσης εκδώσει τα μελετήματα: Εν αναμονή (Συμμετοχή στον συλλογικό τόμο Ακροατής Οριζόντων Προσεγγίσεις στην ποίηση του Ορέστη Αλεξάκη), εκδ. Γαβριηλίδης 2004. Συρραπτική του προσώπου – Επίσκεψη στην ποίηση του Ορέστη Αλεξάκη (εκδ. Νέος Αστρολάβος / Ευθύνη, 2012). Πέραν της γραφής – Δοκίμια για την ποίηση (εκδ. Κέδρος, 2015).

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, αλβανικά, βουλγαρικά και περιέχονται σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε Γενική Γραμματέας, και του Κύκλου Ποιητών.

 

 

 
Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

 

Εικονογράφηση: Αποστόλης Ιωάννου

Σελ.: 192

Τιμή: 8.80 ευρώ

ISBN: 978-960-04-4808-5

Ελληνικά Παιδικά

Ηλικία: από 11 ετών

Ασπρόμαυρη εικονογράφηση

Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017

 

ΠΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 

ΘΑΥΜΑ!

ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ…

 

Το μικρό χωριό Βρομαγούλιανα είναι ένα μάλλον περίεργο χωριό… Ούτε γραφικό είναι, ούτε έχει κάποια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Έχει μόνο μια πελώρια εκκλησία, όπου συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Κάποιοι τα ονομάζουν «θαύματα».

 

Επίσης, έχει ένα τεράστιο γήπεδο ποδοσφαίρου, στο οποίο συχνάζουν κυρίως πρόβατα, λίγοι φίλαθλοι και μαζί μια περίεργη ποδοσφαιρική ομάδα, οι Καρχαρίες.

Γιατί περίεργη; Πρώτα πρώτα, δεν είναι ομάδα. Προς απογοήτευση του χασάπη-προέδρου των Καρχαριών, κανένας παίκτης δεν συνεργάζεται με τον άλλο. Επιπλέον, ο ένας επιθετικός της ομάδας νομίζει ότι είναι… σκύλος και ο άλλος δεν ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά κρίκετ. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι βοσκοί και αγρότες, δεν ξέρουν ούτε κρίκετ! Και δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τη νέα τους προπονήτρια, τη Ρεβέκκα Πιρουέτα, επειδή είναι γυναίκα και μπαλαρίνα. Επίσης, δεν συμπαθούν ούτε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον χορευτή Μίμη Ανδροπρεπή, γιατί τον θεωρούν πολύ περίεργο και διαφορετικό, ενώ παρόμοια συναισθήματα για την Πιρουέτα και τον Μίμη έχουν όλοι στα Βρομαγούλιανα.

Μπορεί μια μπαλαρίνα και ένας χορευτής να αλλάξουν μυαλά σε μια ομάδα και ένα ολόκληρο χωριό;

 

Ένα βιβλίο με χιουμοριστικό ύφος, που όμως μιλά με μεγάλη σοβαρότητα για τον ρατσισμό και για τον εκφοβισμό κάθε είδους, για την ευπιστία κάποιων και την εκμετάλλευσή της από κάποιους άλλους, για τα οφέλη του ομαδικού πνεύματος και την αξία της ισότητας.

 Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

Ο Πάνος Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ήταν διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα είναι διευθυντής του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 

Τα βιβλία του Πάνου Χριστοδούλου:

Ο Ορέστης έχει ορέξεις και πόνο την κοιλιά, Άγκυρα, 2003, Το παιδί και τα θυμωμένα αστέρια, Άγκυρα, 2006, Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές, Κέδρος, 2007, Τροχονόμος στα Κατσάβραχα, Κέδρος, 2009, Ο Ζαχαρίας και η Σπιτική Μπεσαμέλ, Κέδρος, 2010, Η μπάλα της ζωής τους, Κέδρος, 2012 (βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης), Μια αλλόκοτη ιστορία αγάπης, Άγκυρα, 2013, Πώς έμπλεξα με τη Δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις, Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, 2015 (Κρατικό Βραβείο Κύπρου), Θαύμα! Οι καρχαρίες χορεύουν, Κέδρος, 2017.

e-mail: panix72@yahoo.com

 

 
Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

 

 

Η σειρά BIG BANG BOOKS

αγκαλιάζει σύγχρονα μυθιστορήματα που απευθύνονται σε νεαρούς αναγνώστες, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον τους

και τροφοδοτούν τους προβληματισμούς τους

γύρω από θέματα που τους απασχολούν.

 

 
Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

Σελ.: 120

Τιμή: 7.70 ευρώ

ISBN: 978-960-04-4742-2

Ελληνικά Παιδικά

Ηλικία: από 15 ετών

Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017

 

BIG BANG BOOKS

 

ΑΝΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ

 

Πόσο εύκολο είναι να κρατάς κρυφό ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σου; Ειδικά όταν το μόνο που θέλεις είναι να βγεις έξω να το φωνάξεις και να ζητήσεις βοήθεια;

Η Άννα, στα δεκατέσσερα πλέον χρόνια της, νιώθει πως η κατάσταση που βιώνει η ίδια και η μητέρα της έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η συμπεριφορά του πατέρα της έχει πια ξεπεράσει τα όρια και τα βίαια ξεσπάσματά του είναι ένας καθημερινός εφιάλτης.

Η μητέρα της όμως ελπίζει. Περιμένει πως σύντομα κάτι θα αλλάξει.

 

Πόσο επικίνδυνο είναι να μην μπορείς να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα; Και πόση δύναμη χρειάζεται για να αντιδράσεις; Αν όμως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσεις να συνεχίσεις;

 Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

Η Άντρη Αντωνίου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1980. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και εργάζεται ως δασκάλα.

Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της για παιδιά Μπελαδομαγνήτης, Πηνελόπη και Καρδιά πάνω σε ρόδες.

Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας Κύπρου για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους (2012) και έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (τα έτη 2015 και 2016). Το 2017 επιλέχτηκε για να συμμετάσχει στο πρότζεκτ Aarhus39, ανάμεσα στους 39 πιο υποσχόμενους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας κάτω των σαράντα ετών στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και τα βιβλία της μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://antriantoniou.com/

 

 

 
Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

 

Εικονογράφηση: Κατερίνα, Ράπτη

Σελ.: 80

Τιμή: 6.47 ευρώ

ISBN: 978-960-04-4243-4

Ελληνικά Παιδικά

Ηλικία: από 9 ετών

Ασπρόμαυρη εικονογράφηση

Επανεκδόθηκε τον Απρίλιο του 2017

(Έτος πρώτης έκδοσης 2012)

 

 

ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ

 

ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ

 

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

 

Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα μηνών η Έλεν Κέλερ έχασε την ακοή και την όρασή της από μια σοβαρή ασθένεια. Ως τα επτά της χρόνια ζούσε μπερδεμένη, χωρίς να μιλάει, να βλέπει και να ακούει.

Μέχρι που η Ανν Σάλιβαν, μια νεαρή δασκάλα, ανέλαβε την εκπαίδευσή της και της αποκάλυψε τη μαγεία των λέξεων. Με επιμονή και υπομονή της έμαθε να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω της, να γράφει, να διαβάζει, να μιλάει με τη νοηματική και σιγά σιγά με τη φωνή της.

Έτσι η Έλεν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, βγήκε από το σκοτάδι μέσα στο οποίο ζούσε, μορφώθηκε, ταξίδεψε κι έγινε σύμβολο ελπίδας και δύναμης για γενιές ολόκληρες. Το φως της εκπέμπει μέχρι και σήμερα, μέσα από την ιστορία της συγκλονιστικής ζωής της.

 

Στη μικρή λίστα των βραβείων του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης.

 

«Μεγαλώνοντας στην Αμερική, η ιστορία της Έλεν Κέλερ με είχε συγκινήσει από μικρή. Όταν έψαχνα για ένα ανάλογο βιβλίο στα ελληνικά, δεν έβρισκα. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία αυτής της αξιοθαύμαστης γυναίκας με τα δικά μου παιδιά και με όλα τα παιδιά της Ελλάδας».

 

(από συνέντευξη που έδωσε η συγγραφέας στις μαθήτριες Μαρία Στάση και Ιόλη Στοφόρου)

 

——————————————————————

 

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που μας έκανε να κλάψουμε, αλλά κυρίως να κατανοήσουμε τα άτομα με αναπηρία και να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στη γνώση και στο συναίσθημα και να προσφέρει σημαντικά παιδαγωγικά οφέλη.

Κώστας Στοφόρος, bookstand.gr

 

Βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από όλους, μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο για να γνωρίσουμε τη ζωή της γυναίκας αυτής που έγινε σύμβολο ελπίδας για γενιές ολόκληρες, αλλά κυρίως γιατί μετά τα δικά μας προβλήματα μπορεί να φαντάζουν πολύ μικρά.

Βασίλης Κουτσιαρής, kosvoice.gr

 

Ένα αξιόλογο βιβλίο, που θα εκπλήξει τον μικρό αναγνώστη για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και θα τον ενθαρρύνει να παλέψει με νύχια και με δόντια για ό,τι έχει αξία για την ψυχή και τη ζωή του, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αυτό.

Ράνια Μπουμπουρή, diastixo.gr

 

Η Μαρία Ρουσάκη μας θύμισε κάτι που έχουμε ανάγκη σε αυτή τη δύστυχη εποχή. Να επιμένουμε για να ξεπερνάμε τα όρια του εαυτού μας. Να επιμένουμε, για να ανάψουμε μια φλόγα ελπίδας και σε εκείνους που την έχουν χάσει.

Αναστασία Ευσταθίου, paizotopos.gr

 

 Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Κέδρος

Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1974, όμως κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Το πρώτο της βιβλίο, Η Μέλπω η Μοναδική, βραβεύτηκε το 2002 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και έχει μεταφραστεί στις Η.Π.Α., στην Κορέα και στην Ταϊβάν. Στην Αμερική έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο Unique Monique και τιμήθηκε το 2003 με το βραβείο Oppenheim Toy Portfolio Gold Book Award. Επίσης, το βιβλίο παρουσιάστηκε στη φημισμένη σειρά της αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης The Reading Rainbow. Τα βιβλία της Οι λεμονιές και Κολυμπώντας στα βαθιά ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (το 2004 και το 2006, αντίστοιχα). Τα παιδικά της μυθιστορήματα Μια φλόγα στο σκοτάδι – η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ, Ο θησαυρός του Ταϋγέτου, το Άκου το ρυθμό και το Αίνιγμα στο Αιγαίο ήταν στις βραχείες λίστες των βραβείων του λογοτεχνικού περιοδικού Ο Αναγνώστης το 2013, 2014, 2015 και το 2016, αντίστοιχα.

Η Μαρία Ρουσάκη ήταν περιφερειακή σύμβουλος (Regional Advisor) της SCBWI Greece, του ελληνικού τμήματος της Society of Children’s Book Writers and Illustrators, από το 2010 ως το 2014, και συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Το πρώτο της μυθιστόρημα ενηλίκων, με τίτλο Μόνο τα μάτια μένουν, εκδόθηκε το 2016, ενώ το 2017 η Μαρία Ρουσάκη είναι υποψήφια για το βραβείο Συγγραφέας της Χρονιάς από το περιοδικό Votre Beauté.